23.46 30 december

inte många dagar kvar på 2009.

Toby har varit här nästan hela kvällen så nu är det läggdags för mig. imorgon jobbar jag som vanligt, alltså till klockan 19.00 (PISSIGT) så det blir snabbt till och slänga på nyårsklänningen och sen vidare in till NYC. det blir en lugn kväll med restaurangbesök, lite skumpa och firandet av tolvslaget nånstans. vi vet inte var och det är spännande! Times Squares the ball drop är bara och glömma.. du måste stå på din "plats" hela kvällen (helst gärna redan nu) det finns inga toaletter att gå till så om du vill göra dina behov i väntan på tolvslaget får du kissa där du står. mysigt. dessutom väntar ännu en snöstorm imorgon, helt jäkla otroligt alltså.

imorgon väntar årets sista dag.

23.58 till syster

.. (och ni andra) i brist på annat. här kommer några poppislåtar dem spelar äckligt mycket på radion här i USA nu. spelas dem hemma också?











23.50 min pudding


saknar min älskling. han är underbar den katten! tur att jag har min kalender jag fick i avskedspresent, bilder på Bond för varje månad :) haha. det första jag ser när jag vaknar och det sista jag ser innan jag somnar.

idag har det inte hänt så mycket. barnen var lite bättre än igår. längtar dock något galet tills jullovet är över. då blir det bara jag och lille B igen. 

21.23 noll

vilken dag.
har knappt ingen röst kvar som jag har skrikit. N har varit hopplös från morgon till kväll. aldrig varit med om sämre uppförande.


behöver en bra film för och komma igen.

00.10 USA

får en del kommentarer så..

jag är au pair i Stamford, Connecticut och här har jag varit i sex veckor. Stamford ligger ungefär 40 minuter med tåg ifrån NYC. det går tåg nästan dygnet runt, flera gånger i timmen.

jag tar hand om tre barn. lille B (19 månader), tvillingpojke N (5 år) och tvillingflicka R (5 år). vanligtvis har jag bara lille B hemma om dagarna tills tvillingarna kommer vid 15-tiden från skolan. oftast jobbar jag till 19-tiden. börjar mellan 08.30-10.00. jobbar inte helger om det inte är något speciellt.

det här är det absolut roligaste och mest spännande jag har gjort i hela mitt liv. jag ångrar mig inte en sekund! alla borde få uppleva det här. hemlängtan har jag inte känt av mer än när jag vart sjuk, då ville jag bara hem. självklart saknar man sina vänner, nära och kära men det är inget jag skulle vilja åka hem för.

jag tycker inte det känns som om jag är utomlands. den här delen av USA påminner mycket om hemma och kulturen tycker inte jag skiljer sig så extremt från vår svenska. man vänjer sig snabbt. nu känns Mac n' cheese och pannkakor med sirap inte alls som något ovanligt.

hur som helst är USA ett land som bör besökas, helt klart. hur man än väljer och uppleva det på.

23.50 söndag i USA

idag har vi spenderat eftermiddagen i NYC. vi kollade på granen i dagsljus, isbanan som tyvärr rengjordes när vi var där, trängde oss igenom Times Square, åt på restaurang och sen tog vi tåget hem. jag spenderade sen några timmar på mallet och Target. är dålig på och blogga om mina inköp jag gör, men idag ska ni få se lite.


granen vid Rockefeller Center


isbanan


mina underbara ungar, lite besvikna över att ingen åkte skridskor


mycket folk idag!


på restaurang


Mimmi Pigg och tomten gick förbi utanför


Stamford Mall


jag köpte bland annat eventuell nyårsklänning (ni ska få se den på senare) smink (som är JÄTTEbilligt här) fula fejkuggs jag kan ha när jag är ute och leker med barnen, strumpbyxor. blev lite annat smått tråkigt med som tandkräm och tandborstar.


införskaffade vitaminer på Target. har varit magsjuk, haft sjukt mycket hosta och nu förkylning på två veckor. immunförsvar?

23.07 annandagjul

idag har vi varit på museum, ätit på USAs första pizzeria (godaste pizzan jag någonsin ätit!) man fick köa för att ens komma in och tagit en sväng inom IKEA. min värdmamma köpte en hel kartong med kexchoklad, singoalla, ballerina, daim och massa annat på Swedish food market.. jag köpte också en kartong med fläderdricka, gifflar, tunnbröd och lite annat smått och gott.











23.24 juldagen, julfirande

nu har vi firat jul. det var väl inte så mycket och hurra över egentligen (kom precis på att jag glömt ta kort under hela julen) nu har ju inte vi firat en typisk amerikansk jul men jag tycker att svensk jul är tiotusenmiljarder gånger mysigare. svensk jul är mer mysig, röd, fluffig och gullig. dessutom är julmaten i Sverige rena delikatessen jämfört med här. skaldjur och pasta på julen? nej ge mig en Jansson tack.

vi spenderade kvällen i grannhuset hos min värdmammas föräldrar. hennes pappa är jättego och trevlig. min värdmammas systers svärfar är också riktigt go det första han sa till mig var "God Jul". så roligt för båda två är jätteintresserade av Sverige och vet en hel del (de är ju ändå från Italien så) och de frågade både om Ishotellet i Jukkasjärvi och Estonia, haha.

jag har nästan börjat vänja mig vid kindpussandet nu också. det kindpussas hit och dit överallt.

jättehärlig familj är det iallafall. ska ta av mig julkläderna nu och försöka få en god natts sömn. sov bara tre timmar inatt för att jag har en sån JÄVLA hosta. har aldrig hostat så här mycket i hela mitt liv.


koftan är julklapp!

02.44 Julafton

(fast det egentligen är Juldagen nu)

jag kom hem för bara en timme sen. vi var på midnattsmässa, katolsk bör poängteras, vilket inte jag trodde skulle vara så stor skillnad då kyrkan i sig såg exakt likadan ut inuti som våra protestantiska där hemma. men oj så fel jag hade. här var inget mys och pys utan mer tjat-tjat och en jäkla massa bönande. sen hölls ju nittio procent på latin eller vad det var. alla somnade utom jag och min värdmamma, hahaha.

innan mässan var vi och firade jul med min värdpappas familj på Long Island. italiensk julmat eftersom de är italienare, pasta kan ni ju gissa er till själva att det var. men konstigast av allt är att de äter FISK på julen. så ikväll har jag ätit pasta och alla möjliga sorters fiskar och skaldjur.

nu ska jag försöka sova men lille B skriker som vanligt så jag tror det kan bli svårt. ska ligga och leka lite med min nya iPod, jaaa jag fick en ny iPod av mina värdföräldrar i julklapp ;)


det blev ju en riktigt bra Julafton trots allt.

00.18 GOD JUL




00.03 tidsbrist

första gången idag som jag hinner sitta vid datorn. pjuh.
22.15 körde jag och min värdpappa till ett stort varuhus med massa kläder (dem har öppet löjligt länge här nu innan jul) eller ja, för er är det ju jul nu. Julafton till och med. jag vill flyga hem för några timmar bara, fira jul och äta julbord. Julafton är ingenting här. vi ska däremot till Long Island imorgon kväll och fira jul med min värdpappas familj. Julafton. usch jag vill inte ens tänka på det.

julklapparna till barnen är färdiga och jag har bestämt mig för att ge dem redan imorgon (Julafton). de kommer nämligen få 34567890987654 julklappar till sen på fredag (då vi firar jul här) och jag vill helst inte att de ska komma bort i mängden allt för mycket.


spel till N och R


musikdvd och play-doh lera till lille B, han älskar musik!





00.16 julklappar

nu har jag panikhandlat julklappar. svårt och köpa till barn som har allt och som inte har något intresse överhuvudtaget. de leker inte som vanliga barn gör (eller gjorde?) jag älskade och leka med dockor, Barbie och bilar när jag var fem år. mina värdbarn leker inte. de spelar Wii, DS, hittar på skit eller kollar tv. leker inte dagens barn?

får hoppas de blir nöjda nu när jag blev 77 dollar fattigare.
lägger upp bilderna från NYC en annan dag, det är så galet stressigt just nu.

21.52 julfika


igår hade jag lite julfika för mig själv. med pepparkakor som jag tog med hit från Sverige, julmust köpt här i USA och lussebullar jag bakat här.

nu ska jag och min hosta (yes, vi har en smittande hosta här i huset nu efter magsjukan. hopplöst ju.) åka iväg till Target med Victoria och Helen. ska akuthandla julklappar till barnen. tur dem har öppet till 12 inatt, ibland är USA för härligt alltså.

23.24 fullt hus

idag har jag haft alla tre barnen hemma. tvillingarna har jullov nu.. lite skillnad mot mina och B's lugna dagar annars. nu är det fart och fläkt. det är dock ganska roligt som omväxling. nu när jag tänker tillbaka på dagen så har jag så sjukt många roliga saker och skratta åt, saker som jag bara ville slita av mig håret för när jag var mitt i det.


har precis kollat på Anna Ankas jul. har läst om det så mycket så var tvungen och kolla och som jag skrattade. jag låg och asgarvade här inne på mitt rum. älskade andra programmet då hon dissar brunetter och säger något i stil med "Angelina Jolie som har heroinsprutor uppstoppade i röven" HAHAHA. för mig blir det Anna Anka på julafton (inte för att jag har så mycket till val)

imorgon ska jag slänga upp lite bilder här från NYC i lördags. godmorgon på er Sverige, godnatt USA.

22.16 snökaos


så här rapporterar Aftonbladet om snökaoset inatt. (det var inte alls så härligt som det ser ut!) McDonalds ni ser där åt vi nattamat på inatt.


så här rapporterar jag om snökaoset i New York inatt (tre blocks från Times Square) blött, kallt(!!) och omöjligt att gå i högklackat i.

20.28 magiskt

jag och Nina sprang rakt in i Rihanna för en timme sen. så sjukt och ha sett henne irl. nu ska vi alla fyra fräscha till oss sen ska vi ta en taxi ut i natten.


07.50 the city


nu drar jag till Manhattan. vi ses imorgon!

00.07 gingerbread house

jag och R byggde ihop detta vackra pepparkakshus ikväll. haha så roligt vi hade. det trillade åt alla möjliga håll och vi hade frosting överallt.. men för att vara byggt av en 5-åring och mig så är det helt klart kanonbra. detta är det finaste pepparkakshus dem någonsin haft säger mina värdföräldrar. andra år har det bara trillat ihop och så har dem fått kasta det haha..

julstämningen tar sig. vi lyssnade till och med på julmusik och i helgen väntar vi cirka 50 centimeter snö säger dem. ja jag vet, lite skillnad mot när vi för två veckor sedan hade 18 grader och klarblå himmel.






13.36 vår julgran


23.46 a christmas carol





ikväll vart vi på bio därför blir det bara ett godnatt på er, nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgon också.

23.35 bara hej


jag lever. vi hörs en annan dag.

23.50 dålig dag

jag haft haft en hemsk dag. vissa människor kan man tydligen aldrig göra nöjda. tog mig utanför huset för första gången sen i fredags. tydligen fel det också.

20.22 mamma och pappa


älskar er.
tack för att ni alltid ställer upp.

20.34 en månad

idag är det exakt en månad sen jag lämnade Sverige. wow!
elva månader kvar. tiden går väldigt fort även fast det känns som om jag varit här hur länge som helst.

idag mår jag bättre iallafall och har jobbat hela dagen. försov mig dock så jag var nog riktigt sliten. bäst av allt är att jag fick post idag, precis vad jag behövde för att få julstämningen att infinna sig. från min faster Marita och Bengt, TACK. så himla söt! (jag tror ni läser)


23.02 two is better than one

jag har haft och har några jävligt jobbiga dagar nu.
den största anledningen är att jag blivit magsjuk och det är inte alls roligt. det innebär bland annat att en hel helg har spenderats i sängen, så otroligt deprimerande när man vet att en ny jobbvecka väntar imorrn.
allt det jobbiga späds på med tankarna på att ni där hemma i Sverige idag har firat Lucia, tredje advent och har fått snö på kuppen. julstämningsavsaknad plus magsjuka här borta i USA är ingen bra kombination. jag längtar hem.

jag har inte känt så här innan och jag skyller allt på magsjukan, för det var fan tufft. men nu är jag på bättringsvägen och tankarna på friska dagar gör att det känns lättare. jag ska handla julklappar, skicka iväg paket, baka lussekatter och spendera nästa helg i NYC med mitt fina tjejgäng.

utan sina vänner här är man ingenting. de vänner jag skaffat mig här borta under månaden jag varit här är det bästa med allt, en stor trygghet och ens lilla familj. en stor hjälp, dagar som dessa.





kommer mer positiva inlägg så fort jag tillfrisknat, promise.

13.29 rainy day

hejsan hoppsan


en väldigt konstig magsjuka måste jag konstatera men idag känns det bättre. dricker någon av lille B's äckliga vätskeersättningsdrycker nu. jag fattar varför han vägrar dricka dem.

familjen har åkt iväg till Long Island för att hälsa på nyfödd bebis och min host dads familj. så typiskt att jag är sjuk! dock är det riktigt tråkväder idag så jag ska bänka mig framför tvn och kolla abc family där dem visar julfilmer varje dag fram till jul.

19.22 saknar


19.09 hej magsjuka

ja det var nog magsjuka. har spytt och nu känns det bättre.
småroligt att jag inte varit magsjuk på sex år, kommer hit och blir magsjuk inom en månad.

18.16 magONT

jag har ont i hela magen, i alla delar man kan ha ont i. det är nästan olidligt och jag vet i tusan om jag någonsin haft så ont. börjar må illa också så vet inte om det är magsjukan som är på gång nu.

mensvärk på det.


känner mig så himla ensam just nu. ledsen och ensam.

02.21 skethuset3








02.14 skethuset2



Toby och Carro

02.07 skethuset





party in the USA.

00.06 hej

jag har fortfarande ont i magen och kan inte sova. ska man vänta på och må sämre eller lägga sig och hoppas det inte är något?

skrattar åt det här så länge.


20.35 here it comes

inte undra på att B var hängig idag efter sin diarré-katastrof igår. min värdmamma kom hem från jobbet(!!) nu ikväll och berättade att hon spydde tre gånger imorse och två gånger på jobbet. magsjuka.
detta har ingen berättat för mig. inte min värdpappa, inte min värdmamma när hon ringde från jobbet idag, ingenting. endå vet dem om att B var dålig igår och idag.. de var till och med till doktorn med honom för och "ta reda på vad som var felet". det hade jag kunnat berätta för dem direkt vad som var fel.

och det är väl därför jag har haft ont i magen hela kvällen.

11.56 sjukt barn

idag är B sjuk. han ligger och sover och vägrar gå upp. han bara skriker då. blir doktorn igen i eftermiddag. han är inte alls lik sig själv, slö och hängig. stackaren.

01.09 avskedsfest 141109

















love you babes. don't forget me.

00.40 ...

concrete jungle where dreams are made of,
there's nothing you can’t do, now you're in New York
these streets will make you feel brand new,
the lights will inspire you, let's hear it for
New York, New York, New York


00.13 the U S and A

HEJ!

nu är jag jävligt trött på bajs. sen jag kom hit har jag bytt bajsblöjor sjutusen gånger och tydligen är detta tre kindtänders fel. lille B har bajsat ett x antal gånger idag och då snackar vi ENORMA mängder som tagit sig igenom ALLT. även min arm och nya pyjamaströja fick sig sin beskärda del. mums. har tvättat min arm ungefär 20 gånger efter det och kletat på hand sanitizer ungefär 50 gånger.
tycker dock mest synd om honom. och min arm.

på måndag har jag varit här i en månad.
jag är inte den lättflirtade typen men jag kan redan nu säga att jag ÄLSKAR USA. dock inte maten som oftast mest smakar snabbmat. all "svensk mat" som negerbollar, pepparkakor, glögg, julmust och Marabou är mycket godare här än hemma.
familjen är bra och barnen är oftast bra. har så många roliga saker på lager men det är så svårt och återberätta.

ikväll har jag och Jessica (Hässleholmare haha) varit på Stamford Mall (vårt köpcentrum här). vi blev av med bilen. haha sjukt pinsamt, men vi hittade den efter en halvtimme. mycket förvirrande parkeringsgarage, detta är inte första gången något liknande händer.

nu fick ni lite uppdatering om mitt liv här borta. HEJ DÅ

19.16 inhandlat i NYC


självklart vart jag tvungen och köpa nååågot av Sonia Rykiels kollektion, gillar hennes ränder. annars var det mest plastigt och skit.


och i den gigantiska VS påsen..


..låg ett av mina bättre köp!


en underbar morgonrock. love it!

00.12 that's why

har haft en sjukt bra dag. tiden bara rusade iväg och för en gångs skull gick dagen smidigt. till och med ätit annat än pasta. dags och sova nu.

18.12 söndag 061209








23.49 hektisk helg

hela lördagen spenderades i NYC, dagen idag innehöll sen frukost (som vanligt här i huset), julgranshuggning och sen au pair-julfest i Darien. underbart svenskt gäng vi är! har verkligen haft sjukt roligt den här helgen. det har dock satt sina spår för nu är jag dödstrött och känner mig nästan hängig. har känt mig konstig hela dagen.

ny jobbvecka imorgon så dags och sova nu.
saknar dock min älskade älsklings Bond. min lille Bondis. saknar ingen eller inget mer än jag saknar denna katt. min bebis. sen den dagen han kom till oss har han varit det värdefullaste jag har. okej jag ska sluta nu, men ni fattar?




godnatt.

23.33 lördag i NYC


Grand Central. säger bara Serena, Gossip Girl avsnitt 1 säsong 1.


yes det ösregnade. och snöade. lägligt eftersom vi haft 18 grader och sol hela veckan typ.




Times Square


i en gul taxi


Johan efter shopping på Victorias Secret


jag efter shopping på Victorias Secret, älskar den affären


och nu till det helt otroliga! vi väntade samtal från Malin och Nina som det var meningen vi skulle möta upp. det ringde aldrig, vi hade inte deras nummer, Malin glömde sin mobil hemma och de hade fel nummer till oss. haha men av en ren jävla slump sprang vi rakt in i varandra i korsningen 5th avenue och 34th street. det blev kramkalas och massa kaffe på Starbucks.

TACK för underbar men kall och ruggig dag. New York har tagit över första platsen som min favoritstad. det är en underbar stad. går inte ens och jämföra med något annat. mamma, pappa och Emelie, ni har något och se fram emot!


00.16 sometimes

idag var en mycket bra dag. lille B och jag brukar lyssna på radio i köket och idag spelades en låt som han direkt började digga till. 19 månader gammal sjöng han med i refrängen "baby are you down down down down.." han gillade mest "down down down down"-parten. (heter det parten eller blandade jag nu ihop språken?)

ikväll vart jag lite ledsen för jag är orolig för min katt, jag vill krama mamma och pappa och PUSSA PUSSA PUSSA på min, återigen, älskade katt. jag blir ledsen när jag tänker på dagen jag åkte. för allt blev så hastigt. hade velat krama mamma och pappa längre, säga ordentligt hej då och en massa annat. men det hela var så jävla surrealistiskt. annars är jag glad. men inte när jag tänker på den morgonen, den var konstig.


imorgon åker jag och Johan in till Manhattan för att möta upp Malin och Nina. fan vad roligt!

20.45 GRATTIS PAPPA


14.28 mitt rum


14.26 friday



idag har dagen gått kanon, än så länge. lille B har nog vaknat nu men ligger kvar så jag försöker vara tyst. tänk att jag kunde få lite tid med datorn OCH tvn denna eftermiddag? hur skönt är inte det. välförtjänat.

om en fyrtio minuter kommer tvillingarna hem.

23.10 live from America





19.41 värme

idag har vi haft underbart väder! jag gick i bara tjocktröja ute.
tyvärr gick det inte och vara ute en längre stund för den minsta jag tar hand om skriker och gråter extremt mycket och idag var verkligen en sådan dag då han flippade totalt. sen somnade han i min famn framåt eftermiddagen, då vägde det upp det hela lite. vilken lättnad när han lugnar sig för stunden!


imorgon ska vi få +18 grader och det låter ännu underbarare. ska försöka få ut oss en längre stund då.

00.36 julstämning kom

jag ser att det just nu är -3 grader hemma medans vi här i Stamford, CT just nu har +12 grader. fick en liten chock när jag såg bild på frostigt Hässleholm?

December, var är du?

00.27 fire

det här var bland annat vad vi upplevde under tisdagskvällen.
idag har jag inte upplevt något alls, förutom storhandling. lite förvånade miner när vi kom hem med bilen fullastad. konstig kväll. är orolig för min älskade älskade älskling där hemma. nej godnatt.

22.02 hälsning från staterna





idag har varit som vilken annan dag som helst, fullsmockad.
ska kolla lite tv-shows nu sen sova. börjar inte förrens 10 imorgon.

12.01 Thanksgiving roadtrip







22.45 godnatt måndag

imorgon är det 1 December!
jag ska faktiskt följa julkalendern i år, hur dålig den än är. dessutom har jag min svenska chokladkalender med mig som jag ser fram emot och öppna första luckan på. jag har till och med druckit glögg två dagar i rad, jag som inte ens tycker om det haha.

dagen idag var riktigt jävla stressig. jag måste köpa ett par bra inneskor. ska försöka göra det imorgon för imorgon ska jag och Sandra ääääntligen försöka träffas.

idag valde jag en lugn kväll. mitt psyke var totalt nedbrutet efter den här eftermiddagen. umgåtts lite med A och M, mina värdföräldrar. A och jag åkte till super market och handlade typ tjugo munkar. sen visade han mig foton på honom och Bill Clinton, Hillary Clinton, Al Gore och en massa andra höjdare han träffat/jobbat för. har till och med fått se signerade brev av både Bill och Hillary ;) det ni!

imorgon börjar jag lite senare så nu ska jag unna mig ett avsnitt av någon tv-serie som jag ligger sjukt bakom i.

RSS 2.0