23.40 lägesrapport

jag vet att jag bloggar dåligt men den här veckan har varit fullsmockad med aktiviteter. försöker lägga upp så mycket bilder jag kan (hinner dock inte redigera dem) så ni får ta dem som dem är.


fick en kommentar om hur jag redan lyckats hitta människor att festa med.
det är helt enkelt inget svårt här. det kryllar av svenskar och alla vi au pairer är i samma sits vilket gör att man lätt knyter nya kontakter. inget att oroa sig över alltså.

det blev ingen bio för mig ikväll som planerat, liksom övriga familjen är jag förkyld och hängig sen Thanksgiving. idag fick jag min första lön och imorgon börjar en ny arbetsvecka.

23.33 IKEA



idag körde jag och Victoria till New Haven för att inhandla lite gott. jag köpte en filt, tvättkorg, doftljus.. men framförallt knäckebröd, räkost, ballerinakex, glögg, negerbollar, julmust(!!) och gräddsås.

det tog lite tid för det var galet med trafik så här i slutet av Thanksgiving-helgen.


23.29 lördagkväll i Stamford










01.57 twenty1

idag har jag haft så jäkla roligt.
blev en del disk och tvätt i förmiddags för jag kände att M, min värdmamma, behövde en del hjälp stackaren. sen har jag hängt med Tobias hela eftermiddagen i Stamford Mall och sen på alkohol-jakt. tur man är 21!
jag drog hem en stund sen blev det vidare ut igen.

vi var ett helt gäng som efter många om-och-men fixade ett hotellrum där vi kunde festa. vi var tre svenskar, tre tyskar och två latinos/americans.. roligt hade vi! ska försöka blogga Thanksgiving-stuff imorgon.


godmorgon Sverige, godnatt USA

23.49 back from the farmhouse

vi körde hem redan idag så nu sitter jag tryggt i min säng igen.
M, min värdmamma, slog sig så jäkla illa imorse när hon halkade nerför HELA trappan så hon behövde hem till en riktig säng och helt ärligt ville vi andra inget annat än hem heller.

imorse fick jag för första gången hemlängtan. eller inte hemlängtan för jag ville inte hem, men det var så konstigt och vakna upp i ett hus med fem människor jag känt i en vecka och tjugofem andra jag inte känt mer än i några timmar. det blev lite för mycket med tanke på de senaste två veckorna då jag rest till andra sidan jordklotet och bosatt mig.

nu ska jag sova, vi hörs imorgon.
(förresten, TACK Bond för kommentaren nedan. vad duktig du är med tangentbordet nu!)

23.46 matte saknar dig!



har dåligt samvete över att jag lämnat min bebis hemma. min älskade älskade älskade älskling som jag älskar mest av allt i hela världen.


idag har det varit Thanksgiving-förberedelser mest hela dagen. en bra dag faktiskt.
ikväll var jag, Tobias och Johan ute och körde. vi körde till Old Greenwich och ringde på hos Sandra, ingen hemma. sen körde vi till Riverside och satte oss på Starbucks. jag tog en Gingerbread Latte, töntig smak dock.

imorgon bär det iväg rakt ut i skogen. Thanksgiving! vi hörs om några dagar.

18.17 svar

här kommer svar på två frågor,

jag är i Stamford, Connecticut. det ligger drygt 40 minuter norr om NYC.

Carmex är ett läppbalsam. det är sjukt bra! luktar dock konstigt och det känns konstigt precis när man tagit på det men jag älskar det. finns i Sverige också (dock lite dyrare tror jag)

00.21 baksidan



ikväll var jag och Tobias, svensk au pair som bor på samma gata som mig, på Target. det behövde jag verkligen efter min skitdag (bokstavligt talat)

allt detta gick på sammanlagt 185 svenska kronor. sex coca cola 0,5 liter, tidning, tuggummi, rakhyvel, godis, carmex, aceton, duschtvål. BILLIGT. hemma kostar ju bara rakhyveln samma summa..

detta räddade iallafall min dag.

lille B har varit riktigt jobbig idag. han har gnällt ännu mer än vanligt, varit tio gånger envisare och bajsat typ hundra gånger mer än han brukar. jag har bytt blöja ungefär tjugo gånger idag. han har inte diarré men han bajsar HELA tiden. fyfanfyfanfyfanfyfan. något är fel men vi vet inte vad, annars är han sig själv. bajset var egentligen inte det värsta utan det jävla gnällandet. alltså han gnäller mycket i vanliga fall men det här var EXTREMT. idag ville jag inte bara brinna upp i solariumet utan kunde också tänka mig och springa rakt ut framför skolbussen. FY FAN vad hemsk dag. tvillingarna visade sig inte heller från sina bästa sidor så det var verkligen hemskt. elva timmars plågeri. imorgon blir det dock bättre! sovmorgon och sen ska vi till tvillingarnas skola på något Thanksgiving-grejs.

22.03 en vecka

idag har jag varit i USA i en vecka. en milstolpe iallafall.

idag var min första jobbdag då jag var själv med barnen. vissa stunder ville jag bara slå ihjäl mig själv, dränka mig i diskhon eller lägga mig i solariumet och brinna upp. MEN vissa stunder var tvärtom.

tvillingarna, R och N, hälsade på mamma och pappa ikväll över Skype. haha N frågade flera gånger efteråt "is it past bedtime now?" bara för att det var natt i Sverige och det blev lätt förvirrat. dessutom lär jag minstingen B lite svenska, vilket mina host parents uppmuntrar. idag har jag lärt honom säga "Tack" och ni skulle bara hört vilket perfekt "Tack" han fick till ikväll. stolt!

nu blir det lite Gossip Girl och sen sova.



22.10 kommentarer

ni ska veta att jag läser ALLA kommentarer och uppskattar dem VÄLDIGT mycket. nu är det snart läggdags för min del. arbetsdagen börjar klockan 9 am.

14.41 SUNday

familjen åkte precis till Long Island.
jag stannar hemma för jag behöver verkligen tvätta och få iordning mitt liv. snart en vecka sen jag lämnade Sverige och jag har inte haft en lugn stund sen dess.


innan satt vi och kollade på tv och de pratade om Thanksgiving, jag frågar N vad han är tacksam över,
- what are you thankful for?
- my DS.


haha.

23.38 dagen

HAHA. jag började skriva detta inlägg på engelska.. ska försöka återgå till svenska i huvudet nu.


dagen började jobbigt. flickan jag tar hand om testar verkligen mig fullt ut. idag kastade hon en leksak i huvudet på mig (med flit)..


nåväl, den fortsatte bättre.
vi har ritat, lekt hide-and-seek, hoppat studsmatta, lekt på lekplatsen de har här hemma, spelat lite tennis, hoppat hopprep, spelat fotboll, varit på restaurang och sedan Dunkin' donuts samt hunnit med en guidning i Stamford och lagt ett pussel på 200 bitar.

good night America, god morgon Sverige.

17.04 I <3 NY

























23.47 pm första dagen avklarad

kvällen har gått superbra här hos familjen. vi har gått igenom allting i huset typ tjugo gånger (skitroligt faktiskt. ni anar inte hur stooort huset är. och sjukt fint) familjen välkomnade mig med tårta "Welcome Caroline", blommor och ballonger.

nu ska jag äntligen gå upp och lägga mig.
vi har suttit uppe länge och pratat, lekt med barnen, käkat chinese food och tårta, fått besök, hållit på och kvävas, hört historien om en papegoja som bitit min host mum i ansiktet under en undersökning, navigerat runt på google maps. så godnatt.

17.52 my new home



sitter i mitt nya hem för det kommande året.
är så jäkla trött och vill bara lägga mig i sängen, kolla på Idol (vad hade man gjort utan internet?) och sen sova. middag först dock.

06.50 am herrå Oakdale

nu ska vi snart ääääntligen lämna denna SKITskolan. (berättar mer detaljerat om den senare)


snart är det frukost, sen möte och efter det bussen raka vägen till White Plains, där jag ska bli upphämtad av familjen. vi får se hur det går. ses förhoppningsvis ikväll. håll utkik!

12.03 am NYC BABY

idag har vi spenderat nästan hela dagen i NYC, kom hem nyss.
gud vad häftigt och jag kan inte fatta att jag ska bo här i ett år. fick se flera platser där SATC spelats in. tyvärr var inte vädret det bästa (jävla konstigt eftersom solen sken bara några timmar innan) dock inte kallt utan helt lagom perfekt. tur det.




berättar mer imorgon. nu måste jag sova för ska upp om sex timmar, sen blir det avfärd till White Plains där jag ska bli hämtad av familjen.

10.31 pm Malin och amerikansk polis


sjukt roligt! polisen ska demonstrera ett 911-samtal och Malin är au pairen som ringer om att det är ett pågående inbrott i hennes hus.

09.17 pm pics dag 2 och 3

















10.43 pm dag 2 på Long Island

hej! sorry för dåligt uppdaterande.

idag har vi haft fullt upp med olika classes hela dagen. vi har gått igenom alla tänkbara skräcksenarion och barnsjukdomar. nu kan jag verkligen allt om det. NEVER SHAKE A BABY. vi svenskar har dessutom framfört "i ett hus i skogens slut.." på den internationella sing-a-longen ikväll. underhållande eller något.


maten här är rent ut sagt HEMSK, det går inte ens och beskriva, så vi tog en sen middag på Wendys ikväll. tacka vet jag hamburgare.

jag mår bra men blev förkyld på planet, tur jag packade ner en massa piller och sprayer.

nu ska jag sova. klockan är 10.43 pm i skrivande stund. godnatt (godmorgon?) på er. (bilder kommer imorrn)


(MAMMA: jag har lunch imorgon klockan 18-19 ER tid. logga in på Skype då om du har möjlighet)

18.31 USA

jag har precis kommit fram till au pair skolan som ligger på Long Island.

det var helt sjukt vilken känsla att stiga ut i 17 graders värme och strålande solsken. New York luktar speciellt. jag bjuder på några bilder som är tagna under dagen, men de kommer bara rätt upp och ner.

jag lever iallafall och är inte jetlaggad.



ser ni ett disigt Manhattan? (Manilla, NY väntar på dig)



bästa Emilia och Malin på väg från flygplatsen.









mitt rum jag delar med en mexikansk tjej, jättetrevlig. hon pratar dock mest spanska haha.


22.51 fanfanfan


hinner ingenting. vi hörs i New York!
hej då Sverige.

20.19 håll ut


jag packar för fullt. bloggar strax.

12.51 ingen tid för datorn idag


fest med vännerna igår, nu middag med släkten.
imorgon bär det av mot staterna.

03.39 going-away-party

jag har haft världens bästa fest. med värdens bästa vänner. vi har dansat, snackat, gråtit, skrattat, dansat, svettats, druckit.. helt enkelt levt livet. krokodiltårar forsade längs kinderna när jag och bästa Tilda sa hej då. kan inte säga mer än så för tårarna kommer igen. jag har haft den bästa kvällen på många många år. men samtidigt den värsta, varför lämna det bästa man har?


jag älskar er som gjorde min kväll oförglömlig. älskar älskar älskar.

21.53 gifts




17.47 svar


Ronja
, JA intervjun på Ambassaden var på engelska.

20.38 skoproblem



jag inser att det här går bara inte.

och så kommer Emelie precis ner och slänger väck hälften av skorna på fem sekunder. då var det problemet löst.


19.06 handikappad

min arm är handikappad. jag tar tillbaka det jag sa om att min arm inte alls gjorde ont efter sprutan, som om jag vore någon stålmannen-typ. återkommer imorgon.

11.00 följ mig!

 

bloglovin


10.56 busy

idag ska jag till Vårdcentralen och försöka få i mig lite vaccin. sedan blir det snabbt vidare till Osby för och säga hej då till Liam, Vilda och Nova. mina fina kusinbarn :)

ikväll ska jag försöka börja packningen, har ju tusen saker och ta itu med men vet inte vart jag ska börja. vill iallafall ha en lugn kväll nu. ikväll är det ju dessutom True Blood, det får inte missas!

11.07 Amerikanska Ambassaden

igår klockan 10.00 hade jag tid på Ambassaden. jag och Emilia möttes upp på plattan och tog sen buss 69 till Amerikanska Ambassaden. vi var lite tidiga, fick köa kanske en tio minuter utanför.

man fick gå in en i taget, en vakt släppte in och kollade pass och så att alla papper var med. väl inne i "kontrollrummet" fick man ta av sig jacka, lämna ifrån sig mobil plus elektronisk utrustning. det scannades och sedan gick man igenom en larmbåge (precis som på flygplatser)
blev uppskickad till själva Ambassaden och där fick man vänta lite innan man blev framkallad (av en vakt såklart) till "receptionen". där kollade tanten igenom papprena och passet. sedan var det bara och sätta sig och vänta.

jag blev lättad när jag såg att kön utanför inte var mer än några personer men väl inne i väntrummet var det fullt. på en hel timme hände nästan ingenting. men som tur var hade jag ju Emilia och nu även Malin, som kom lite innan oss, att prata med. klockan 12.00, alltså två timmar senare var det äntligen våran tur! vi tre blev uppkallade efter varandra och våra intervjuer var tillsammans över på max tio minuter.
intervjun gick till som så att man fick lämna fingeravtryck (ALLA fingrar) och sedan svara på frågor.
jag fick frågor som "vad har du gjort sedan studenten?" "var pluggade du?" "vad pluggade du?" "var bor du nu?" "vilket var ditt första jobb?" "har du pratat med din host family?" "vad jobbar dem med?" - sen bara skojade han lite och vi pratade om djur eftersom min host mum är veterinär. intervjuaren tyckte jag skulle ta med Bond till USA, haha.

sen var man fri och visumet damp ner idag. snabbt som tusan.
efter Ambassadbesöket blev det lunch. vi råkade faktiskt sätta oss bredvid bloggtönten Paow, för er som roas av det. så himla söt tjej, men tyvärr så tragiskt misslyckad.

00.01 tillbaka i Skåne, älskade Skåne


helt död efter Stockholm. återkommer imorgon (efter min omänskligt tidiga tandläkartid) förresten, om en vecka är jag i New York!

18.01 Stockholm

sitter lagom sunkig på hotellrummet i Stockholm. mamma och jag har shoppat loss i en inredningsbutik slash allt möjligt. ätit en äcklig korv på 7/11 och en kaffe på Donkan.

snart ska vi ta tunnelbanan, hitta någon mysig restaurang och äta middag. blir nog en tidig kväll.

11.32 på väg



befinner mig just nu någonstans i Småland. vi är framme vid 15-tiden, då blir det kanske lite shopping. ett restaurangbesök är iallafall inplanerat ikväll. hoppas tiden går snabbt, det är ett tråkigt tåg vi åker. däremot gratis internet vilket är det bästa jag varit med om någonsin.

09.24 mot Ambassaden!


vi hörs i Stockholm

19.42 övat barnvagnskörning

Liva tyckte iallafall att det gick bra i övningen upp för trappan haha ;) har haft en jättemysig dag!
nu är det vin, lördagskväll och imorgon bär det mot Stockholm. hoppas jag blir godkänd och får mitt visum. jag har ju faktiskt inga kunskaper inom dynamitområdet eller liknande så.

19.23 nu är det snart min tur

på onsdag är det dags för svinisvaccinering.
ännu en sak att bocka av från listan.


23.12 fixat och klart

visumpapprena är ifyllda, foto är taget, avgiften är betald. nu håller jag bara tummarna för att det ska bli godkänt. det är ju inte lite krav dem ställer.

20.06 visum

omg. ångest.

10.41 två veckor!

om två veckor har jag nu lyft från London mot New York.

det ska bli så otroligt skönt och komma iväg nu. jag har tagit nästan hela året (sen jag flyttade hem från Örebro i februari) åt att tänka på vad jag verkligen vill. jag kom fram till att plugga färdigt, det kan jag göra när som och det är inget jag känner för nu. drömmen om att åka som au pair till USA har funnits där i många år och det går knappt och sätta ord på spänningen att jag snart kommer att vara där.

00.41 ellen


00.31 present till B


BRIOs klassiska svenska leksaker är jag helt såld på. därför blev denna clownen en perfekt present åt lille B. han är 19 månader när jag kommer. tycker leksaken fyller både en bra pedagogisk funktion men är samtidigt estetiskt tilltalande. med clownen kan barnet träna på koordinationen, ordningsföljd och färger.

 

tror dessutom både A och M, mina värdföräldrar, kommer gilla det.


19.28 följ mig

 

bloglovin


19.07 ny vecka, nya tag

om två veckor sitter jag nu och har en underbar middag med mamma, pappa, syster och mormor. väskorna är packade, allting är klart för avfärd.


imorgon är det måndag, två veckor kvar tills jag sitter på flygplanet över Atlanten. jag är inte lika orolig inför denna flygresan som jag brukar vara men det är definitivt inget jag längtar till heller. det är ett nödvändigt ont för att ta sig över. flygplan är något av det läskigaste jag vet.

i veckan har jag en hel del au pair relaterat och ta tag i,

• Arbetsförmedlingen
• tandläkaren
• ta visumfoto och "passfoto" till mitt Internationella körkort
• skicka in ansökan till mitt Internationella körkort
• fortsätta klura på vilka väskor jag ska packa i och vilken väska som passar bäst till handbagaget
• Stockholm på söndag

RSS 2.0