00.21 livstecken

ojsan. dagarna springer iväg. jag lever och allt men det är myyycket nu. berättar mer i helgen.

igår vart det lite party och idag har det varit akutshopping inför Nyår. och en massa jobb på det. fullt upp! om inte mer. med världens bästa vänner så är det alltid full rulle ♥

22.50 läget



jag har inga nya roliga bilder och ladda upp så letar lite i arkivet och då blir det så här. eller jo, jag har förresten en massa roliga nya bilder men de ligger på Pernilles kamera så det får ni vänta med. måste ju berätta om den galnaste Juldagen någonsin! haha.

läget annars.. ja. jag jobbar så mycket det bara går och lite till. snart är det Nyårsafton och jag har lite ångest. mycket som ska fixas fram tills dess. biljett till Nikki (alla nattklubbar i NYC kostar hundratals dollar och komma in på just på Nyårsafton, till skillnad från vanligtvis då du som tjej nästan alltid går in gratis), outfit måste inköpas, kanske ny jacka också.. min vanliga "finjacka" är på vift i x bil och har varit i mer än en vecka nu. fråga mig inte varför men jag gissar på att den inte kommer hitta hem innan fredag om den inte gjort det hittills.

jo, sen de där typ 25 blåmärkena jag lyckades införskaffa förförra helgen.. ena insidan på min vad är fortfarande gul och blå och det är inte skönt vill jag påpeka. hur lyckas jag med allt?

är helt jäkla slut av egentligen ingen anledning alls. idag har vi hängt runt hemma och sen varit på Chuck E Cheese's. i och för sig var det sex barn istället för tre och tre vuxna istället för en och det är jobbigare än det låter.

23.55 sista veckan på detta året

nu går vi in i sista veckan på 2010.
vart tog detta år vägen?

tidigt imorse vaknade jag av att ett stort träd brakade ner utanför huset. det har blåst en hel del om man säger så. dagen har varit bra. jullov för barnen som tyvärr inneburit att kusinerna också varit här. tur att det finns tv säger jag bara. den har varit på HELA dagen.

nej, godnatt säger jag. känner på mig att den här veckan kommer bli hård med jullov, magsjukor överallt och en massa äcklig snö.

23.28 måtta? vad är det?

inget i USA kan göras med måtta.
inte ens snö kan komma i måtta.

idag har vi väl fått en femtio centimeter snö och det blåser så att träden här utanför bokstavligen ligger mot huset. det ska fortsätta hela natten och hela måndagen. första snön på nästan ett år och då jäklar..

13.06 lite mer jul



så var det annandagen i Sverige och här är det mer eller mindre vilken söndag som helst. julen är snart över och jag är så jäkla glad för det. nu laddar vi för nyår sen är det nya fräscha tag som gäller.


just nu snöar det. vår första riktiga snö sen Februari!
ska försöka ta mig ut ändå och köpa mig ett iPad case tror jag.

21.58 Juldagen



vad fick då Caroline i julklapp i år?
har man världens bästa värdföräldrar eller vad?

jo, under granen imorse låg det en iPad. jag har legat i sängen hela dagen och pillat med denna leksak. sen drog vi på lite julfirande hos en av mostrarna. vart spännande! lite drama i garaget blev det och en stor nyhet meddelades. en av systrarna till min värdmamma ska äntligen gifta sig med sin Carl. han friade idag! :) så det blev champagne och allt. det är faktiskt det enda jag gjort hela eftermiddagen, druckit vin och champagne haha.

nu är Pernille här och vi ska ut och ta några drinkar. jag säger ju att julen här är ingen myspyshögtid som hemma.

(ringer er imorgon, mamma och pappa)

01.55 Julafton



så har Julafton passerat. skönt!
har hunnit med och gå i kyrkan två gånger, nattvard x2 så nu måste jag vara renad från alla mina synder och välsignad och allting. kan man ju hoppas.

kom nyss hem från midnattsmässan och det är sent. om bara några timmar kommer det börja slitas upp paket på nedanvåningen, det kan jag lova er. nu är det jul, i USA.

23.43 klappat och klart

spenderade kvällen på mallet med min extra-lillasyster, R. haha. det var faktiskt mysigt, vi två tjejer, på mallet tillsammans. hon är bara 6 år gammal men hon vet precis vad hon vill ha och inte. skönt med egentid med barnen ibland, speciellt tvillingarna som jag inte spenderar så mycket tid med som jag gör med lille B. inhandlade de sista julklapparna så nu är allting klappat och klart.

Julafton imorgon! (för er hemma i Sverige är det tidig Julaftonsmorgon.. jag är så avundsjuk!) vi kommer inte öppna paket här imorgon, det gör vi på Juldagsmorgon. eller ja, jag och mina tjejer kommer ju göra på svenskt vis och ha lite julklappsutdelning imorgon. vem ska vara tomte?


22.22 The 12 Days of Christmas



den här låten sjungs i skolorna nu i jul och böcker om "The 12 Days of Christmas" hittar man överallt för tillfället. jäkla låt som har satt sig i huvudet.

sammanfattning 2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

 

Alldeles för mycket. Som exempel, besökte jag Las Vegas, fick se Vita Huset, tittade ut över Grand Canyon, festade på rooftoops på Manhattan varma sommarkvällar, tog mitt amerikanska körkort, åkte alldeles för fort i en bil med rutorna nedvevade och lyssnade på country en torsdagkväll, stod några få meter ifrån en livs levande och vild björn, fick se Island en snabbis, badade i Mexikanska golfen. Jag testade på att göra en hel del olagligheter också. Ja, det går och rabbla upp en himla massa.. jag har aldrig tidigare upplevt så mycket på bara ett år!


Höll du några av dina nyårslöften?

 

Hade inga?


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

 

Ja, mina fina Tilda blev mamma för andra gången :)


Dog någon som stod dig nära?

 

Någon dog och det gjorde mig väldigt ledsen.


Vilka länder besökte du?

 

Sverige


Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?

 

Familj och vänner!


Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

 

1 maj. Sedan finns det många andra speciella händelser jag alltid kommer minnas..


Vad var din största framgång 2010?

 

Att jag bodde i USA och hade skitkul!


Största misstaget?

 

Svårt och sätta fingret på vad som var misstag och inte..


Har du varit sjuk eller skadat dig?

 

Halsfluss och lite sånt. Men har varit förvånansvärt lite sjuk detta år.


Bästa köpet?

 

Kläder?


Vad spenderade du mest pengar på?

 

Kläder.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

 

När mamma, pappa och syster kom och hälsade på.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

 

UTAN TVEKAN - Empire State of Mind.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

 

Gladare!


Vad önskar du att du gjort mer?

 

Tagit vara på tiden.


Vad önskar du att du gjort mindre?

 

Ingenting. Denna tid jag har här borta har jag bestämt mig för och inte ångra någonting.


Hur tillbringade du julen?

 

I USA med vänner och värdfamilj.


Blev du kär i år?

 

Ja.


Favoritprogram på TV?

 

TV?


Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

 

Nej.


Bästa boken du läste i år?

 

Jag läste väl en tre böcker och de var väl okej allihopa.


Största musikaliska upptäckten?

 

Country! HAHA.


Något du önskade dig och fick?

 

Absolut.


Något du önskade dig men inte fick?

 

Kanske.


Årets bästa film?


The Last Song.


Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

 

Besökte IKEA, åt köttbullar, jobbade, åt tårta, drack vin.


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

 

Ja, självklart men det finns inte mycket jag kan göra åt det ändå. Jag är nöjd över mitt 2010!


Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

 

Avslappnad.


Vad fick dig att må bra?

 

Vänner, helger, sommar, alkohol.


Vem saknade du?

 

Familj och vänner. Bond. Nick en hel del.


De bästa nya människorna du träffade?

 

Jennie, Sara, Pernille, Nick, Ceci.. jättemånga! kan inte rabbla upp alla. men jag har träffat så mycket nya människor detta år och varenda en platsar in här.


23.51 dan före dan före dan före

when your still waiting for the snowfall
doesn't really feel like Christmas at all

lussekatterna blev faktiskt skitgoda! tio gånger bättre än förra året. de smakade precis som hemma. stack och köpte "Annas" pepparkakor ikväll också. de går och köpa nere i mataffären. fyra dollar för typ tio stycken, haha. vi har varit på jakt efter julmust också men det går inte och hitta nånstans. vårt närmsta IKEA här hade inte mycket och hurra för detta år..

Julafton ska spenderas med tjejerna, hemma. känns bra faktiskt. så mamma och pappa, jag tänker hänga med er på julfirande genom Skype typ hela dagen. okej? ♥ julen i år känns så himla jobbig..

21.03 julbak

jag bakar lussekatter. skittråkigt och stå och vänta på att den sega amerikanska skitjästen ska jäsa. känner att jag inte alls vill ha jul i år. vill bara hem! faktiskt. trött på amerikansk skitjul. var är julmyset och jullugnet och julstämningen? inte här iallafall. fast snart, snart är det nytt år. då är det nerförsbacke igen.

19.50 lite svenskt



detta satt vi och skrattade åt i lördags när vi förfestade. som jag sagt innan, ibland är det skönt och bara vara svensk. kolla på svensk humor, lyssna på gamla svenska klassiker och bara vara sådär som ingen annan här förstår något av. vi har även upptäckt "Gubben i Lådan"-låten. bättre sent än aldrig? haha.
(mamma och pappa. ni MÅSTE kolla!)

00.23 funnen

haha. vadå världens roligaste telefonsamtal till Jessica idag?
jakten är över, haha.


idag var B och jag på physical therapy (sjukgymnastik?).. han går på tårna och har alltid gjort, vilket inte är så bra givetvis. så nu är det hårdträning, tydligen har han för svaga muskler i överkroppen vilket resulterar i att han går på tå. så nu gör vi "popcorn" hemma. typ en situps för barn. haha. Greenwich Hospital dit vi går är såklart riktigt fancy. känns inte ens som ett sjukhus.. här är en bild på en del av lobbyn. HAHA. löjligt nästan. men det är ju USA vi är i och inte minst, Greenwich. som jag sagt innan, östkustens svar på OC.

snart är det jul.

22.39 chapter two

efter en söndag med min bättre hälft Jessica, lite julklappsinhandling (nu är jag nog nästan klar!) och sedan en eftermiddag spenderad i sängen framför tvn kan jag sammanfatta söndagen som en perfekt sådan. idag har jag inte lidit av sviterna efter för mycket dricka kvällen innan utan istället av de tjugofem blåmärken jag har på knäna och nedåt. hur man lyckas med det tänker jag inte tala om men det är inget jag rekommenderar någon och testa på.

hade världens bästa kväll. efter allt drama senaste månaderna var detta den bästa julklappen jag kunde få. vi började kvällen hos Jennie, fortsatte downtown med lite drinkar och en timme senare blev jag upphämtad och sladdade iväg utan mina tjejer. hemlisar hemlisar. ramlade in i Jessicas säng vid 3-tiden. crazy crazy. behöver jag säga att när det är party här borta finns det inga hämningar? vi lever verkligen livet och kul har vi utan tvekan.


;)

10.44 måste det sägas?



det blev en CRAZY night såklart..


19.13 but tonight im fuckin' you



Enrique Iglesias.. eller hur Jennie?

ikväll kör vi. pepp pepp pepp!
jul i USA är skit men party, det kan dem.

00.28 all i want for christmas

det är fredag och det är christmas break för college och julen är snart här. kan knappt förstå det..

idag har varit en bra dag. imorgon väntar en lång jobbdag som vanligt. sen blir det all in såklart. vilket drag det kommer bli! ♥

00.52 sköna torsdag?



kom precis hem ifrån Butterfield. vi tog någon öl (börjar bli en torsdagsvana?) och hängde med Jon. en kille jag träffade ute i September eller något och som vi även hängde med förra helgen. det är han ni ser som blåser upp luftmadrassen, haha, från Lucia-videon. riktig amerikansk kille.

amerikanska killar är såååååå annorlunda mot svenska. det är helt sjukt!

vet inte varför jag inte berättar sånt här egentligen. detta är ju det roliga med mitt liv här borta. alla människor jag träffar.. finns mycket och många och berätta om. när jag läser igenom min blogg vet jag själv vad jag menar med olika saker och vilka jag syftar på. alla människor som gör mitt liv här borta nämns aldrig, vilket egentligen är synd. vi får se om jag släpper lite mer dirty details.

godnatt.

00.19 breathe again

ikväll har jag haft en sån kväll jag har behövt i flera månader. bara stanna hemma, kolla på tv, läsa lite, slappa.. jag är fortfarande inte helt hundra. magsjuka(?) i början på veckan och förkylning på det.

läser på Aftonbladet att Bellagio i Las Vegas har blivit rånat på miljoner.. satt precis och kollade ikväll på rum där. underbart hotell! dyrt men det är det värt. tror det är det hotellet jag gillade mest av de jag besökte när jag var där. sen läser jag även att en seriemördare "går lös i New York" och så visar dem en bild på Empire State Building och Chrysler Building. haha. dessa mord har skett ute på Long Island som tillhör DELSTATEN New York. sånt stör man sig på för det är en ganska bra skillnad på New York City och resten av New York.

måste tipsa om denna låt som jag hörde i ett avsnitt av Brothers&Sisters ikväll. fin!

blev ett väldigt osammanhängande inlägg ikväll. men det är nog lite så jag känner mig nu också. för första gången under mina tretton månader här saknar jag Sverige. jag vill vara närmre min familj och mina vänner. jag älskar mitt liv här, flänga runt i NYC och ta det för givet men jo jag saknar nog Sverige lite faktiskt. att bara vara svensk liksom. iallafall för ett tag.

nej jag måste i säng nu, det blir alltid så sent.

00.19 i passed!



uppkörning idag och jag satte den! jag var helt inställd på att jag inte skulle klara den så tänkte det var bäst och hålla tyst om det. min mardröm - backa in i en parkeringsruta. men det hela var inte så svårt och det enda jag gjorde under tio minuter var och svänga höger eller vänster sen avslutade vi med backningen och det gick bra. körkortet får man direkt så nu heter jag Anna och innehar ett amerikanskt körkort. så glad jag blev av att klara denna uppkörning blev jag inte ens när jag tog mitt svenska. konstigt nog kände jag mer press denna gång.. lite småroligt att båda mina körkort är utfärdade den 14 December med fyra års mellanrum. knasigt? kanske inte.

22.55 the time is flyin' bye too fast



det har gått fyra månader sedan jag var hemma i Sverige. fyra månader sedan jag stod där vid Grand Canyon. snart tretton månader sen jag flyttade från Sverige. tiden går fort..

om fem månader är mitt au pair-liv över för alltid. om nästan exakt sex månader är jag nog hemma i Sverige igen. för gott. eller för ett tag.

22.15 lite bättre

vad fan tror ni det gör ute nu? jo snöar. för första gången sen i Februari. kan allting som händer nu ha sämre timing eller vad? vart ute och körde lite med Jessica ikväll trots allt. backa hit och backa dit.


nu har jag så ont i huvudet så jag vet inte vart jag ska bli av. men inget spring på toaletten på ett par timmar nu. bör antagligen bädda ner mig i sängen igen där jag spenderat mesta delen av dagen.

14.36 feelin' like shit

typ bokstavligt talat. har gått på toaletten sjutusen gånger denna morgon. har ont i magen. mår skit. måste lägga mig ner igen. hej då.

23.47 it doesnt get more real than this

vilken perfekt lördagnatt! vi dansade loss till gamla svenska hits, åt lussebullar och shottade tequila på mysig bar nånstans-på-Manhattan. sådär som en natt i NYC ska vara. 11.15 imorse rullade vi in på uppfarten här hemma. sov några timmar sen drog vi ut och övade lite backning bland annat..nervös! och åt på Donkan såklart. utan mina tjejer här borta vet jag inte vad jag gjort.

godnatt här ifrån USA.

19.58 last night



inga ord behövs.

19.27 Luciaparty!

yes. ikväll firar vi Lucia på Hudson Terrace med lussebullar, glögg och såklart ett Luciatåg. trots förkylning är jag riktigt pepp! ikväll måste bli en riktigt bra kväll och det tvivlar jag inte på.

vi hängde ganska mycket på Hudson ett tag men nu har jag inte varit där på ett bra tag. senaste gången var faktiskt med Nick. då såg det ut så här,



ikväll kommer det inte se ut så. NU KÖR VI.

15.10 meet our dog "Dick"


02.00 torsdag?

"Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has not yet come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."

vi lyssnar på Grenade - Bruno Mars och älskar den.
torsdag här är "Lilllördag" och jag börjar inte förrens sen eftermiddag imorgon så.. blev några öl ikväll.

dags och lägga sig nu. försöker ta vara på denna tid.. för jag vet med all sannolikhet att den kommer inte igen.

00.13 dagens blomma

..går till Jessicas värdpappa vars bil jag ska få låna på min uppkörning och som har 40-60 procent rabatt på flygbiljetter. nu ska det snart bokas Las Vegas biljetter. fast det där har jag nog inte berättat om? men tiden går ju och detta äventyr kommer ha ett slut men innan dess ska vi ha en massa kul såklart.

vad jag förmedlar genom bloggen är ungefär en tredjedel av allt som händer här. kanske får släppa på lite hemlisar snart.

00.28 de bästa


Jessica, Jennie, Pernille, Sara. världens bästa tjejer här borta.
bara så ni vet.

00.03 nytt


tröja vänster, Forever21 - tröja höger, Express


klänning, Forever21

nu har det shoppats för mycket på sistone. this is it. ingen mer shopping på ett braaa tag. nu är det julklappar som gäller.

18.34 memories



haha. älskar den här bilden på min fina vän Sara och jag. den här kvällen var en av de galnaste på hela sommaren.. bartendern hällde shots rakt ner i halsen på mig, vi ramlade runt på en isbana, såg Forsbergs landslagströja och kom hem vid 9 på morgonen. och det var nog en 25-30 grader mitt i natten.

jag har sagt det tusen gånger innan men det tål och sägas igen, världens bästa sommar!

00.15 tjejsnack

ikväll blev det en helkväll med mina tjejer. en massa tjejsnack! välbehövligt. dessutom satt vi och bläddrade igenom gamla svenska Cosmopolitans.. det kändes nästan som att man var hemma i Sverige för en sekund och bara och sitta där, tre svenska tjejer, prata svenska och läsa svenska tidningar kändes riktigt bra faktiskt! bara vara lite svensk liksom. kanske sånt man tänker lite extra på när man bor utomlands..

godnatt. eller först måste jag in och hälsa på i Elsas värld, som kom med värdens största paket i lördags.

00.07 part 2







ja då kör vi en runda till. den berömda granen vid Rockefeller Center, än en gång. förra julen trodde jag inte att jag skulle stå här ännu en gång. ikväll åkte jag och Jennie in till the city och myste vid granen och åt god pasta i Greenwich Village. mysigare kväll får man leta efter!

dessutom har kylan kommit, vinterjackan åkt på och jag tror det väntas snö. borde kanske nämna att huset är julpyntat så det står det härliga till. granen är på plats. när blev det vinter? när blev det jul? så fort en julsång spelas på radion byter jag kanal. jag förnekar vintern för igår var det ju typ sommar.

hade en kanonkväll igår med musikal och party. blev dock inte många timmars sömn så har lite och ta igen nu om man säger så.

22.52 i passed!

idag hade jag uppskrivning och det gick galant. fem minuter och tjugo frågor. mitt amerikanska körkort är förhoppningsvis snart i hamn. vilket skämt den amerikanska uppskrivningen var jämfört med svenska.. syntestet var ju ett ännu större skämt. "bär du linser just nu? eller glasögon vanligtvis?" nej svarade jag och så var det bra med det. och där stod jag med linser i och gjorde ett galant syntest. haha. grejen är att om man har linser eller glasögon sätter dem det på körkortet och hamnar du i en olycka i framtiden kan dem använda detta emot dig.. USA och deras försäkringar ni vet.

blir en lång dag imorgon och inte nog med det är det pappas födelsedag!

23.29 break

idag har jag varit ledig nästan hela dagen. insåg att jag är glad jag inte är det för ofta. det får mig och tänka. och känna mig ensam. tänker mycket på julen just nu. en andra jul känns inte så kul och fira hemifrån faktiskt.. förra året var allt nytt och spännande men i år hade jag gett vad som för lite julskinka, Janssons, julmust, familj och släkt. en riktigt jul. amerikanarna vet inte vad julmys är.

på lördag ska vi iallafall göra något riktigt kul ska ni veta.
hela familjen (och nu menar jag kusiner och mostrar och hela köret) ska gå och se Cats, originaluppsättningen av musikalen. kan nog bli en toppenlördag tror jag. senare blir det fest med Pernille. kan knappast gå snett! eller jo, det är precis vad det kan. känner på mig det kommer bli en hel del tequila.. när Danmark och Sverige går ihop och festar loss går det galet till.


00.49 December

en lång jävla dag som vanligt. jobbat trettio timmar på tre dagar. har tre dagar kvar och jobba. femton timmar kvar och ta på. tänk om det varit så härligt.. att jag inte behövt jobba mer än 45 timmar och mina värdföräldrar faktiskt hållt arbetsvillkoren. blä.

fick prata med mamma, pappa och syster en stund precis. mitt i natten här och tidig morgon för dem. de är på väg på lite semester, mitt i snökaoset. det räddade iallafall min dag. att få höra deras röster och få prata med sin mamma, det går inte och förklara hur det känns förrens man själv provat på och bo långt långt iväg och faktiskt bara ha dig själv som enda trygghet. snart ses vi igen, faktiskt redan i februari ♥

nu får jag hoppa i säng så jag orkar ta mig igenom morgondagen. kan förresten inte förstå att det är 1 December idag. 15 grader och regn har vi haft. vinter? va?

01.05 close the deal

herrejisses vad mycket jag hunnit med ikväll. var off redan 19.30(!!) så drog ut till mallet, mötte upp Sara och Pernille för kaffe och cheesecake på Barnes&Nobles/Starbucks. har inte sett Sara på flera måååånader. skitdåligt av oss. sen var jag amerikansk och drog till Target klockan 22 på kvällen. körde sen iväg hemåt (just nu kör jag olagligt. mitt internationella körtkort har gått ut så kör endast på mitt svenska. men ska antagligen göra uppskrivningen för mitt amerikanska körkort i veckan, håll tummarna!) stannade förbi ATM drive-in:en (japp. vi har drive-in för bankomaten här) det är sjukt bekvämt. kom hem och blekte tänderna lite, haha. tog en snabbdusch, städade upp lite, betalade räkningar och kollade mailen. mycket effektiv kväll.

nej jag måste sova nu men jag är så uppe i varv. tänker alldeles för mycket för det händer ju alldeles för mycket. i somras skrev jag "jag både har kakan. och äter den." jag har lärt mig en läxa iallafall. JA, det går och både ha kakan och äta den. men bara för ett tag. och det var jävligt värt det. tror jag.

RSS 2.0