00.30 i'm sure gonna give you a try

det blir fler och fler kvällar som jag tänker på Sverige. jag får ångest över att om drygt fem månader är detta över. som det känns nu kommer jag stanna här till sista möjliga dag. 14 Juni är sista dagen jag får vistas i USA (fan vad arg jag blir över det!) vadå får vistas? här är ju mitt liv? det är ju här jag och Jessica går ut och shottar tequila, jag åker och handlar på ShopRite, hänger på mallet och kör genvägar och vet vad gatorna heter. här gör jag planer för helgen och för nästa månad och har ett amerikanskt telefonnummer och security number och Bank of America bankomatkort. jag har inte ens ett svenskt bankomatkort längre. varför får jag då inte vistas här längre? här bor ju människor jag älskar och som betyder jättemycket.

det är knasigt det där. men just nu är jag här och det gäller och ta vara på det antar jag. vem vet vad som händer imorgon eller om några veckor? time will tell.

23.17 jag erkänner..

Garderob - ett år sedan



Garderob - nu



jag erkänner, det har blivit en hel del shopping.. inte nog med att nya huset i Vermont ligger ett stenkast ifrån hur många Outlets som helst. kom hem med tre tröjor från Ralph Lauren och en från J.Crew efter helgen .. men det var ju faktiskt Black Friday i fredags! känns lite svettigt och tänka på hur mycket jag shoppat under ett år.. inte nog med garderoben. jag har en byrå på 13 lådor som också rymmer en hel del. blir shopping-stopp ett tag nu. men nu till den stora frågan, kommer detta rymmas i två resväskor när det är dags och röra på sig? hjäääääääälp.

15.36 tvättdag

B sover och jag kör en femte maskin tvätt ungefär. hänger kläder överallt här. Jessica och hennes J var här och lekte innan. jag åt lite mackor nyss. trevlig arbetsdag va?

känner mig glad idag. Thanksgiving är över, jag är tillbaka i Connecticut och jag har världens bästa tjejer här! sen funderar jag på min framtid och funderar över om jag borde stanna i USA. det säger alla här att jag borde göra. det känns bra och tänka tanken på att stanna här men att åka hem känns inte lika bra.

sen är jag glad för att även om det varit alldeles för mycket drama på sistone så känns allting mycket bättre nu än det gjort på länge.

23.41 sliten?



så här ser man ut efter fyra dagar i Vermont, shoppande, bilåkande, ätande, filmtittande och egentligen bara en massa slöande. dock har inte sömnen varit den bästa kanske med ett fullt hus (typ en 30 pers).

jag är tillbaka i Connecticut, godnatt.

23.28 så sant



min 6-åriga tjej är smartare än vad jag är. barn krånglar inte till allt sådär som vi vuxna gör. hon bara sa det uppenbara idag. fina R... fina barn! idag kröp alla tre upp tätt intill mig när vi kollade på "Hannah Montana - The Movie" som gick på DisneyChannel. den är för övrigt riktigt rolig, se den. N somnade halvt liggandes på mig. jag kan inte lämna mina fina barn! R grät ju som om jorden höll på och gå under när jag åkte till Sverige för en vecka, hur kommer det bli när jag lämnar för gott?

har varit en lugn dag annars. eller ja lite drama också förstås. är ännu argare nu än jag var i lördags. nu sitter säkert Nick och kör allt jag skriver här på google translate men whatever. han har tydligen inte bara hackat mitt Facebook-konto för och snoka utan han har också skrivit meddelanden till den här personen, x. alltså han som jag inte vill nämna namnet på. meddelanden om hur dum i huvudet jag är, hur crazy jag är och att jag inte är värd "besväret" eller hur jag ska översätta det. typ att x skulle göra bäst i och säga upp kontakten med mig ungefär. hur orkar man? nåväl. ingen större skada skedd även om det inte gjorde saker bättre direkt. men men.

oj. glömde och nämna att jag fortfarande är hemma i Connecticut. vi var för trötta ikväll så vi kör till Vermont tiiiidigt imorgonbitti istället. Thanksgiving! äntligen.

23.58 storhelg, långhelg, favvohelg

nu är det över ett år sedan jag kom hit och jag har nu bott i detta hus i mer än ett år. det känns precis som hemma! ni förstår, precis som mitt hem i Sverige. jag vet hur allt fungerar, var allting finns.. det är en lite konstig känsla.

snart ska jag även fira min andra Thanksgiving, jag har INGA bilder från förra året.. vet inte vad jag tänkte med. så i år blir det en massa bilder, lovar! imorgonkväll åker vi upp till huset i Vermont och torsdag är Thanksgiving Day och ALLA släktingar kommer upp. jag har internet däruppe också såklart men får se hur mycket tid jag får över till det. jag ska äta, titta på tv, umgås med familjen, shoppa och ha helg. vara riktigt amerikansk. detta är min favorithelg av alla!

den här helgen blir en nystart. problemet är väl att en del av dramat som varit senaste dagarna ska upp där också.. eller rättare sagt hoppas jag det inte är ett problem. jag kan inte ens börja och förklara vad som händer. nej som sagt det behövs en nystart.



nu blir det helglugn här i USA! vi hörs när vi hörs :)




00.05 mmm marabou

nu när Thanksgiving står för dörren.. jag är så tacksam för att IKEA finns! ikväll kom mina två megastora marabou till nytta. efter helgens drama och senaste dygnets jobb och slit så var det välbehövligt vill jag lova.

dagen har bestått av playdate hos Jessica, läxor, matlagning och allt det där vanliga. sen var det ju den där personen jag aldrig riktigt nämnt här och som jag nog inte känner för och göra heller. han var här idag iallafall och jag vet inte hur många galenheter jag fick höra.. det är bara drama här ska ni veta. det är Gossip Girl-varning på det hela. ;)




nu klarar jag inte hålla ögonen öppna längre. godnatt!

22.42 hat

jag är så jävla arg just nu. arg. arg. arg. arg.

tänkte uppdatera er om helgen men den sprang iväg, ingen sömn, class, party och full fart. barnen kom hem ikväll så jag fick jobba från 17 (jaha?) och helt plötsligt blev det en hel natt och hela dagen imorgon också. väckning, skicka iväg till skolan och hela köret. jag tror jag kommer kollapsa, seriöst. jag har inte sovit ordentligt på VECKOR. det är inte lätt med tre barn och ett helt hushåll och sig själv.. jag har inte ens ett eget liv just nu.

iallafall. så helgen sket sig totalt och jag tänker gråta hela natten nu för jag är så jävla trött och besviken på allt och alla. lördagkväll var ganska nice men jag åkte hem tidigare än resten av gänget, allt blev totalt kaos och som grädden på moset hade Nick hackat min facebook, eller ja loggat in på mitt konto då han tydligen sparat mina inloggningsuppgifter. fick varningsmejl och det visades exakt varifrån det loggats in.. orkar bara inte.

jag är så jävla förbannad just nu på en massa skitsnack och helvete.
fast klippet här nedan gör mig lite gladare. jag och Jennie lekte Baywatch här hemma igårkväll. vad hade man gjort utan alkohol?


23.08 kickar

svänger in och säger hej. måste se senaste avsnittet av Gossip Girl och sen behöver jag sova. upp 8 imorgon och iväg på class.. ta körtkort igen trodde jag sören inte att jag skulle behöva göra mer än en gång i livet men där ser man.

barnen är hos farmor och farfar. mina värdföräldrar åker upp till huset i Vermont imorgon. det innebär ett tomt hus lördag och söndag vilket självklart innebär fest och galenheter. den här helgen kommer alla hem från college (pga Thanksgiving nästa vecka) så det blir säkert fullt drag ska ni se. behöver lite kickar som jag hade i somras. leva-farligt-kickar. leva-på-gränsen-kickar. utamana-ödet-kickar. leva-livet-kickar. håll tummarna.

00.15 jodå så att


långt därborta till höger kan man se Manhattan skymta.. kärlek!

vädret här borta är fortfarande helt okej. inga vinterjackor, vantar eller mössor än. för tre veckor sen var faktiskt jag och Pernille ute och svirade mitt i natten och vi behövde inte ens jacka. temperaturen ligger på en 15 grader om dagarna och det är helt okej faktiskt för och vara November! även om det faktiskt KAN vara varmare. vintern är ganska mild här borta och det passar mig perfekt.

jag har jobbat hela dagen och jobbar fortfarande. ingen aning om jag har barnen hela natten eller hur morgonen ser ut.. ett kaos som vanligt med andra ord. nattade min lille kille redan vid 21-tiden ikväll, så jäkla svårt var det ju inte? ikväll var vi på Burger King och åt middag iallafall så kvällen gick ganska smidigt.

håller på och trilla ihop så trött jag är. ska försöka få lite sömn, imorgon väntar med all säkerhet ännu en lång dag. sen är det helg och jag har "class". ni vet, jag ska ju ta körkort igen! haha. måste ta ett amerikanskt körkort, just nu kör jag bara på mitt svenska vilket inte är helt lagligt.. sen väntar förhoppningsvis en del party och galenheter.

hejhopp.

23.34 sorry


jobbar. försöker leva. på återseende!

23.45 ONE YEAR IN THE US


i did it!!!!

23.06 helgen och lite sånt

jag hade barnen själv från torsdagmorgon till lunchtid runt lördag. resten av lördagen tillbringades i sängen tills jag och Jessica gav oss ut på alkohol- och matjakt. det gick bra och vi åkte hem, käkade frallebullar(!) med skinka och drack öl. haha. sen hoppade Jessica in i twinsens dusch och jag i min, lite mer dricka på det, ett glatt telefonsamtal, musik och galna danser i min säng så var vi på topp! vi var riktigt taggade måste jag säga. blev en kanonbra kväll med dans på scenen, lite spanska, GTs och sånt där. senare på natten trillade vi in genom min dörr och jag började värma rester och nästa jag minns är att jag vaknar upp bredvid Jessica och inser att jag inte hostat en enda gång sen jag intog första alkoholhaltiga drycken. sen i lördags har jag mått tio gånger bättre än de senaste veckorna.. hostan bara försvann typ. alkohol löser allt!


vi drack Ed Hardy-vin!



igår tog vi en snabbis upp till IKEA. åt köttbullar och köpte en massa godis och GIFFLAR. mums.

idag vaknade jag upp till att en liten tjej står och skriker mitt namn på nedanvåningen. barnens kusin var här (magsjuk) och lämnad utan att jag visste om det. kul. min värdmamma hade tagit de andra barnen till skolan och lämnat henne här. tyckte sååååå synd om henne. kom på alla håll på henne och hon låg typ i fosterställning så ont i magen hon hade. hennes mormor har fått ha henne senare idag men jag är så jäkla irriterad på att ta hit en magsjuk kusin när vi har tre barn här som antagligen kommer ligga magsjuka inom den närmsta tiden nu.. och gissa vem som kommer få ta den skiten? så idiotiskt. spritade hela huset efter hon lämnat så håller tummarna.

har varit runt och sprungit ärenden med B heeela dagen så är helt slut. blir lite Gossip Girl nu. söndagskvällen blev ju inte heller helt lugn. vi drog ut på en nightclub i Stamford, utsikt över hamnen.. riktigt nice! blev lite dricka, men även ännu en sen kväll och efter och ha varit lite krasslig plus heltidsmamma senaste veckan har jag en del sömn och ta igen.

22.43 min B



i fredags tyckte nog B att jag gav honom för lite snacks. så han fixade det själv. han trodde inte jag skulle märka något heller.

23.41 Farsdag!?



förlåt. jag har helt missat att det är Farsdag. eller var. i USA är Farsdag i Maj. men PAPPA. du vet att du är den bästa pappan i hela världen och jag älskar dig. jag är så stolt över dig och att just DU är min pappa. ♥

14.48 åh ljuva sommar



den här bilden togs på den varmaste sommarnatten på hela sommaren. vart säkert en 35 grader ute. kolla våra ansikten! och på hur bruna vi var. jäklar vad jag saknar sommaren. av en massa anledningar.

23.13 ooooorkar inte

fick sova några få timmar inatt. vid midnatt valde B och somna, för och sedan vakna ett par gånger under natten. mina hostattacker på det och det blev inte många timmars sömn innan klockan ringde lite innan 7 imorse. han har varit uppe sen dess innan han däckade i bilen vid 21-tiden ikväll. twinsen är nu också i säng och jag satte mig precis ner.. och jag hör B ropa redan. jag oooooooooorkar inte. hur kan den ungen inte sova mer än några timmar åt gången? nåväl. en natt till, imorgon lämnar jag över ansvaret till nästa stackare.

B har varit på sitt sämsta humör idag men det blev iallafall ett besök på biblioteket och sedan stranden (vi har haft 17 grader varmt och soligt idag!) vi njöt av utsikten av Manhattan-skyline och att slippa allt vad jacka, halsduk och vantar heter. eller åtminstone gjorde jag det. B skrek mest. kvällen blev toppen med pizza och film hos Jessica. såg knappt röken av barnen.

nu stänger jag ner här och försöker få lite sömn innan ungarna börjar droppa in.

23.34 hej från ensam mamma söker

jo jag har blivit mamma på heltid från idag tills på lördag. tvillingarna sover sen länge men lillkillen är fortfarande uppe (helt sanslöst, B fyller 3 år i Mars och sover ungefär 6-7 timmar per natt, två timmar på dagen) får antagligen ta och lägga han i min säng, vilket jag egentligen inte vill, för jag hatar denna dåliga vana.. han borde sova i sin egen säng på natten och på normala tider. säger bara det, hade det varit mitt barn..

tog precis en Nyquil (bild) för jag känner mig verkligen inte på topp. den där hostan tar död på mig. kört på hostmedicinen jag köpte igår men känner jag verkligen behöver sova inatt så fick ta till det tunga artilleriet. man blir härligt dåsig nämligen då det bland annat innehåller sömnmedel haha.. säljs inte i Sverige men i USA används detta bra flitigt vid förkylning och liknande. in i diiiiiiiimman. tror jag ska bära in B i min säng innan det slår till allt för bra, haha.

godnatt!

23.11 rösta!



jag är nominerad till Veckans Blogg hos söta Kakan. rösta vetja! :)


00.06 you love until you don't

kan ni förstå att jag har bott i USA i snart ett år? ett år sedan jag lämnade Sverige. att jag var hemma en vecka för en sisådär tre månader sen känns helt overkligt. Sverige är okej och lämna, för dit kommer jag alltid igen men tanken på och lämna USA är jobbig. kommer jag nånsin se dessa människor igen när jag väl åker hem? bara tanken på att jag inte längre kommer vara berättigad och bo här får mig och må illa.

jag vill inte tänka den tanken. fy!! fy fy fy. drygt en sex månader kvar att njuta av detta bekymmerslösa liv. eller ja, mer än "ska jag köpa den, den eller den tröjan eller alla tre?".



ikväll var jag och köpte hostmedicin och då måste man visa leg. killen i kassan trodde nog seriöst att mitt svenska körkort var ett falskleg haha. nu har jag iallafall knarkat ner mig så jag förhoppningsvis får sova en natt. natten till idag låg jag med hjärtklappning, hostade så jag höll på och spy och knarkade ner mig med astmamedicin. det har hållt på så här ett par veckor så kan slå vad om att jag ligger inne med en lunginflammation. perfekt nu när min health insurance håller på och gå ut! dags och förnya.

godnatt på er.

22.52 nostalgi

med bara fem dagar kvar av mitt "Au pair-år" så blir jag nostalgisk. tänk om jag skulle åkt hem nästa vecka? nej fy tusan. vi kör på lite till. kan inte låta bli och sakna dessa två killar dock.. jisses vilken rolig kväll det där var.


15.00 right now



Starbucks har börjat köra på julmuggar igen. såklart. allting är jul jul jul just nu. hemma efter en runda på mallet med Pernille.

11.05 tydligen..

.. så lönar det sig ibland. idag har jag bara tvillingarna vilket innebär att jag inte börjar förrens ikväll när de kommer hem från skolan. och så fick jag ledigt från lunch på lördag till söndagkväll. nästa helg fick jag tydligen ledigt HELA helgen.

haha.

23.23 Las Vegas

någon månad försent men här kommer det..




Trumps hotell, såklart.










här bodde vi!


vi hade rum nästan högst upp i Empire State Building




view från hotellrummet


view




vi gick på en "riddarshow" där vi åt middag med fingrarna, allt i äkta medeltid










"This isnt the real Ceasars Palace, is it?"











22.35 just nu

här i USA shakar vi bland annat loss till detta just nu




23.47 ännu en vecka

så här ligger det till.

från torsdag till söndag förväntas det att jag ska vara ensam med barnen (troligtvis utan bil). att jag skulle få vara ledig finns inte ens på kartan. så idag sa jag till. jag sa att jag kan inte fortsätta jobba så här. så fick jag till svar "du har ju bara jobbat fyra lördagar på ett år så varför klagar du?" det är inte sant men det handlar om timmarna jag jobbar, inte när jag jobbar. så jag försökte iallafall. jag tänker inte gå vidare med det eller ens föröka göra något mer åt det. vi får se om det blir bättre, om eller hur länge jag står ut.. eller så åker jag hem. så är det. jag har gjort mitt år ändå. jag vet vad dem går för och jag tänker inte ta en fight när jag lika gärna kan hitta en bättre familj eller åka hem. just nu skiter jag mest i vilket, jag är inte rädd för dem längre. vill dem kasta ut mig så får dem gärna göra det om dem tror dem kan hitta någon bättre. jag har sex månader kvar här så.. jag kör mitt race nu.

har varit en bra dag annars om än dåligt väder.
tror jag stannar uppe ett tag till faktiskt och kollar någon serie. godnatt!


will you tell me once again
how we're gonna be just friends?

00.28 "im feeling like Connecticut"

hej, jag lever!
bara fullt upp som vanligt.

jag jobbade hela lördagen (som vanligt numera. jobbar dygnet runt typ.) men det är resten som är kul.

Jessica har haft huset för sig själv så igår blev det förfest hos henne. delade en flaska vin men vi kände oss mer törstiga så hittade några öl som fick gå ner också. tog en taxi ut ganska tidigt och besökte det absolut farligaste stället i hela Stamford. en mexican-restaurang. vi betalar alltid endast för en drink där, ändå slutar det alltid med (som igår) två tequila shottar och en extra drink till på det. bartendern där är galen och som vanligt gick man därifrån med en stor minneslucka. tydligen köpte vi en varsin öl också på vårt stammishak men vem som betalade för dem har vi fortfarande inte listat ut. HAHA. därefter blev det bara craaazy och jag gjorde något riktigt galet (inte lika dumt som jag gjort i NYC, men jo, nästan). kom hem, även fast jag skulle sova hos Jessica? herregud säger jag bara..

vaknade upp och kände mig som om jag sprungit tio New York Marathon och som jag förvandlats till en sengångare under natten. efter lite samtal för och reda ut galenskapen under natten så drog jag och Jessica till Donkan som vanligt. vi lever ungefär som två galna pensionärer här, vi har våra rutiner liksom.. blev en runda på mallet efter det och en snabbis på Target. sen parkerade vi oss i Jessicas säng, tittade på TV och Skypade lite. sen kom någon förbi innan han körde tillbaka till college. har inte berättat något om det men vi träffades i somras och hade några skiiiiiiiitkul veckor. sist jag såg honom var veckan innan jag åkte till Sverige.. nåväl jag berättar om det där nångång. hela sommaren och alla galenskaper får jag väl ta och berätta om när det passar sig. jag vill såååååååå gärna berätta om allt det där men det får nog allt blir när jag kommer hem. det är en värld ni inte kan föreställa er som vi lever i här.. jag skojar inte när jag säger att det är som taget ur ett OC eller 90210 avsnitt. det säger till och med min värdpappa. detta är östkustens svar på det. det är pengar och status. dyra bilar, mansions, drama.. jag tänker knappt på det även om jag ibland blir rädd vid tanken på vilka människor jag har och göra med. hur olika våra världar ser ut, var jag kommer ifrån och var jag nu rör mig. jag har dock lärt mig att pengar gör ingen lycklig. jag skulle ALDRIG sträva efter och leva detta liv, har sett mycket skit under tiden här. pengar gör folk galna.
oj nu svävade jag iväg. kvällen bjöd också på bio, Due Date. se den! hade en riktigt bra söndag minsann. en bästa vän, lite prat i en bil och knasigheter räddade allt. Jessica och jag har varit väldigt mycket oss idag. vad som hände på bion var bara grädden på moset.. haha.

nu kommer jag ramla i säng. godnatt!

22.47 seven years has gone so fast


min älskade morfar ♥

22.20 torsdag

idag har det varit riktigt novemberväder med reeeeeegn.
grått och mörkt. vi tillbringade hela eftermiddagen på mallet. B gled runder i vagnen, åt kakor och sov. goaste ungen var han! blev lite fint inhandlat till Thanksgiving och jul som närmar sig.. jo här är det redan jul i affärerna.



nu ska jag njuta av mitt liv som jag blev tillsagd och göra ikväll. haha. det krävs så lite.. ;) Greys-dags tror jag minsann! godnatt på er. (mamma, jag försöker ringa imorgon, fredag.)

it's the end of the summer it's the end of it all
those days are gone its over now we're moving on


00.07 konstverk



vår Jack-o'-lantern som lyst upp i kvällsmörkret sen helgen. jo lite stolt är jag över detta mästerverk.

22.35 i'll taste the sky..

..and feel alive again. hej.

har tänt lite ljus (bland annat fina ljuset jag fick i födelsedagspresent). saknar er där hemma då. speciellt dig, mamma. ♥ ringer er imorgon, onsdag!

haft en lite neråt-period men det känns bättre nu. tappade suget på au pair-jobbet i slutet av sommaren då jag haft alla tre ungarna varje dag i tre månader. blev sen en massa jobb och noll fritid vilket resulterade i värsta deppkraschen i söndags. sen att det tog slut med Nick var inte kul det heller. och löven trillade av träden, då blir jag alltid deppig. jag är en sommarmänniska rätt igenom. klarar inte höst och vinter. men vem säger att ett jobb hemma i Sverige skulle vara bättre och roligare? och hösten och vintern kommer ju även där. och hade jag inte varit i USA hade jag aldrig ens träffat Nick och det är jag glad att jag gjorde. dessutom är tanken på att det snart bara är sex månader kvar av mitt äventyr här så jobbig att jag inte ens vill tänka den. jag vet redan nu hur jobbigt det kommer bli och säga hej då till alla här. säga hej då till USA och mitt liv här. fy.

så nu ska jag rycka upp mig. vad tusan skulle jag slösa tid på och deppa för? kan man ju göra hemma. till helgen blir det en riktig "Stamman-helg" ser det ut som. alltså en väldigt onykter utgång hemma i Stamford, Connecticut. haha.

23.51 hejdå kompis



vi ses hemma. jag kommer saaaakna dig.

23.41 just a dream

hade världens bästa Halloween ska ni veta. det blir fler Halloween-firande här borta kan jag lova. började hos min värdmammas syster med lite mat och så, drog tillbaka hem till mig där vi laddade med mousserande, sen tillbaka till festen för skjuts till stationen. vi bor alltså på samma gata, haha. Jennie joinade och vi missade tåget i samma veva. tog en taxi från stationen downtown (typ 10 minuters gångavstånd HAHA) tog en öl och sen taxi tillbaka. hoppade på tåget mot NYC och en timme senare befann vi oss hos Martin. massa svenskar, alkohol och mycket skratt. en stund senare blev det taxi till Nikki Beach och jag hade utan tvekan den bästa kvällen någonsin på Manhattan. dans på borden i flera timmar blev det.. klockan 7 söndag morgon landade jag i sängen hemma i Connecticut. klockrent!

00.15 HAPPY HALLOWEEN
























RSS 2.0