23.38 tiiiisdag

i två dagar har det spöregnat och varit så jävla kvavt så man inte vet vart man ska bli av. idag var hemskt! däremot kan man skylla på att det inte finns så mycket och hitta på och åka till mallet istället ;) efter B's oerhört hemska veckor hade han en riktigt bra dag idag! han var toppen. vi började dagen på sagostund på biblioteket, det följdes av lunch med Jessica, hennes lille kille, Johan, David och B såklart. sen drog jag och B till mallet, hängde på bed bath & beyond och Staples en snabbis. haha. vi har bara sprungit i affärer men det verkar som att B också förstod att det var läge för sådant en regnig tisdag som denna. han ville inte ens lämna mallet och njöt av och åka runder i vagnen. tackar man för.

fick mitt nya (amerikanska) Visa-kort idag. det är roligt för i myndigheterna här står jag som "Anna Caroline" för något blivit lite knasigt. jag heter alltså båda mina namn som förnamn haha och har inget mellannamn. så på mitt nya Visa-kort heter jag "Anna C Akerlund" jaja lite roligt.


nu har jag jobbat sen 8.00 imorse, klockan är nu 23.30 och mina värdföräldrar kom nyss innanför dörren. pjuh. lång dag.

00.07 save me, new york city


hela gänget i Central Park i lördags. från vänster, Johan (ååh du får inte åka hem!) liggandes, Rob. jag, Johans familjs nya au pair David, Jessica och Carina som är tillbaka igen. hon åkte hem för en månad sen då hennes år var slut men hennes familj behövde henne igen så nu är hon tillbaka här för tre veckor, härligt. det var en underbar dag med de underbaraste människorna ni kan tänka er!











best place on earth.

00.54 lagom kass söndag

min lördag var superbra! söndagen har varit riktigt kass och jag känner mig ganska deppig just nu. ska försöka få lite sömn nu, sova ikapp. ny vecka igen imorgon.. upp och slita igen. tur att jag har kusinbesök och se fram emot, det behöver man ha hela tiden här borta - saker och se fram emot. annars blir det tufft.

21.45 Brooklyn Bridge



igårkväll gick vi över Brooklyn Bridge. underbara 30 grader och det kändes som vilken sommarkväll som helst.

00.17 heeeeeeeelg

jag är slutkörd. måste sova fem kvart i timmen nu. imorgon blir det en heldag i NYC. det var längesen och jag längtar faktiskt. mysigt!

(mamma. jag är på Skype imorgon innan jag åker (alltså eftermiddag er tid). om inte annat ringer jag på söndag.)

för övrigt har det varit typ 30 grader idag och det var så stickande och kvavt att jag höll på och flyta bort. imorgon väntar ännu en het dag. är det sista sommarvärmen vi får njuta av nu?

23.47 hej!

jag är så trött så det blir bara ett snabbt hej!

kom nyss hem efter mingel på nya Polarn&Pyret butiken som öppnat här i Greenwich (USAs första butik!). lax, köttbullar, ballerina kex, havrekakor, daim, champagne.. och så vidare. är det invigning i Greenwich så är det. det är en helt annan värld och går inte och jämföra med något annat hemma i Sverige. efter lite svenskt drog vi vidare till närmsta bar och tog några öl. riktigt nice torsdag! resten är det bloggförbjud på. godnatt.

23.44 its all make believe

ikväll hade vi världens åskoväder. efter en dag med 30 grader varmt, vilket även väntar de närmaste dagarna. 30 grader varmt och det är snart Oktober? jag älskar vädret här på östkusten och uppskattar årstiderna på riktigt. löven börjar ändra färg, luften är härligt krispig trots värmen (inte kvävande som i somras) idag har nog varit den vackraste Septemberdag jag någonsin har upplevt.

orkar inte mer än så här ikväll. snart är det leva livet som gäller igen och på lördag väntar en heldag i the city. cant wait!

förresten. idag har jag efter mer än 10 månader i USA skaffat mig ett bankkonto och debit card. haha. kändes ju jäkligt på tiden. jag är ganska seg i starten känner jag men nu börjar jag komma igen.

23.09 teaser



...vart bara tvungen och slänga in en snabb bild från Las Vegas bara för det. UNDERBART är ordet. vi anlände till öken och Nevada och ett Las Vegas som kokade i 50 grader (ja, så varmt var det!) jag fastnade och blev helt kär i detta fantasiland. dit ska jag igen! berättar mer i ett annat inlägg.

23.00 stressigt

jag jobbar som en galning och ägnar kvällarna åt att skriva uppsats. så bloggen får lida ännu en gång, men snart är jag fri som en fågel igen. borde dessutom säga till om att jag jobbar liiiiiite för mycket men alla i samma situation vet att man bara inte orkar ta en sådan fight så jag bara sliter på.. älskar mina barn och försöker tänka att detta kommer vara slut om bara åtta månader, så jag njuter av tiden med dem. för jag vet att när det väl är över kommer jag sakna dem så otroligt mycket och längta tillbaka till denna tid.

nu ska jag titta på Gossip Girl som jag helt missat och försöka varva ner.

(påminn mig om att jag har mycket och uppdatera er om! Chicago, Las Vegas, Grand Canyon och allt jag besökt i somras. det kommer bilder, det kommer det kommer..)

23.19 hello

jag har suttit utan internet men nu är jag tillbaka.
försöker slänga ihop sista uppsatsen men i mitt huvud råder inte mycket aktivitet tyvärr. måste ju in med skiten. saknar och tänker på världens finaste. skulle kunna ringa och väcka honom bara för och få höra hans röst! kanske ringer Jessica istället. saknar henne också och det var bara några timmar sedan vi sågs. haha. mina fina fina vän. min familj här borta. "jag ska bara ta en 4-minutare" hahahahaha. ♥

godnatt.

01.18 from thursday

igår var en fullsmockad dag. en ganska annorlunda torsdag!

efter jag hämtat tvillingarna från skolan drog vi allihopa plus min värdpappa ner downtown där vi såg the Presidential motorcade. Obama var nämligen här i stan igår. det är OMÖJLIGT och få en skymt av honom, men bilen han satt i såg vi iallafall.

senare på kvällen drog jag och min värdmamma plus en massa kusiner på football game då en av kusinerna spelar. cheerleaders och killar i töntiga outfits som pucklar på varandra, haha. det var nog bland det mest amerikanska jag upplevt under mina 10 månader här. tyvärr regnade det en del (ni läste kanske om stormen som drog över New York?) och Greenwich förlorade. men det är bara början av säsongen så det får bli fler matcher.



igår var det otroliga 10 månader sedan jag flyttade till USA. om cirka åtta lär jag nog vara hemma. kanske. hemska tanke om jag skulle åkt hem redan om två månader? men kan ni förstå att jag snart varit här ett år? det gick för snabbt.

00.05 my head is stuck in the clouds



just nu spelar jag denna låt flitigt. finfin.

varit en ganska soft dag idag. började 10. B tog en lång nap mellan 11-14 ungefär. han har verkligen varit på ett förfärligt humör idag också. herregud. min värdpappa tog iallafall B när tvillingarna kom hem så vi hade en riktigt bra eftermiddag med middag och läxor. ett välbehövligt lugn!

försöker skriva på min läxa lite men det går inte alltför bra. får ta ett ryck i helgen och skriva klart skiten. annars är väl allt bra. det är inte längre lika varmt ute och det känns jättekonstigt. det är fortfarande en 25 grader om dagarna men det är sååå stor skillnad mot de senaste sex månaderna. får ta och ge er en snabb uppdatering om hur mina dagar ser ut nu när tvillingarna börjat skolan igen och börjat första klass. det har ju hänt en del under tiden jag varit dålig på och uppdatera. mina värdföräldrar har bland annat gått och köpt ett ENORMT hus uppe i Vermont, det är större än huset vi bor i här, haha. så där lär vi spendera en hel del tid nu.

nu ska jag stänga ner här. godnatt!


00.46 it is so worth it

nu har jag suttit uppe för länge igen. men det var det värt. jag njuter lite extra, imorgon måste jag ta tag i sista läxan så jag blir färdig till och skicka in skiten.

dagen idag har varit riktigt jobbig. B är fortfarande sur som en citron och skriker för allt dygnet runt. antagligen någon tand som spökar igen. det är helt otroligt att han ALDRIG slutar skrika. han sover knappt något heller. så hela nätterna är bara skrik skrik skrik. och det har hänt så mycket knasigheter idag, som vi faktiskt asgarvade åt ikväll när alla var samlade runt bordet. B kissade dessutom ner sig själv (och allt annat inom två meters radie) två gånger idag. varje gång jag tog av blöjan körde han loss. andra gången fick han det i ansiktet och började slicka upp det. nu dog ni väl av äckel men jag är så van så jag skulle knappt bry mig om det var i mitt ansikte han kissade. för övrigt hände nästan det i somras vid poolen. jag skulle byta till en swimmie diaper på honom när jag plötsligt känner något varmt längs knäna och nedåt. fullkomligt plaskade i kiss med mina flipflops. Jessica höll på och dö av skratt. haha.

nej nu får jag skynda mig i säng, kanske titta på ett avsnitt the City om jag orkar. och skicka godnatt sms till Nick, även om vi redan sagt godnatt typ fem gånger. och att vi saknar varandra. jag ska berätta allt det där nångång.

23.43 se där!

äntligen har jag fått till det. vet inte när jag satt och pillade på bloggen senast? nu känns det lite fräschare här. kanske händer lite till i veckan. nu ska jag titta på ett avsnitt av the City och sen blir det läggdags.

läst igenom lite gamla inlägg och kan inte fatta att det om två dagar är 10 månader sen jag flyttade hit. jag känner knappt igen mig själv när jag läser dessa gamla inlägg. det går verkligen inte och förstå var detta året tog vägen!? vart i helsike tog tiden vägen? ångrar inte en sekund mitt beslut att stanna här ett tag till. även om ALLTING nu känns som vardag. NYC känns inte lika wow längre. man får inte samma kick varje dag av "JAG BOR FAKTISKT I USA WOHOHOOOHOHOHO" och inte mycket känns sådär coolt som det gjorde innan. nu är det vardag på riktigt liksom. när jag såg den amerikanska flaggan innan tyckte jag det kändes så mäktigt att jag var här. saknar den känslan lite.

detta har varit det bästa året i mitt liv! utan tvekan. träffat sååå många underbara människor (tänk att jag träffade Nick på en båt på Hudson River i NYC. hur otroligt är inte det?) samlat på mig så många roliga sjuka underbara fantastiska knäppa galna mysiga minnen. kan knappt tänka mig hur det kommer och bli den dag jag tvingas lämna mina fina barn för alltid.. R hade en läxa för någon vecka sen där hon skulle skriva lite personliga fakta om sig själv. en fråga var hur många familjemedlemmar det var i hennes familj. en av kusinerna som var här sa "its five people in your family, R".. R tystnade och sa.. "no, we are six people. its Caroline, me, N, B, mom and dad". ♥

21.38 långt inlägg

hejsan hoppsan igen.

det här kommer bli ett långt inlägg tror jag. vi börjar med fredag i förra veckan. blev bara en "halvdag" jobbat. typ sju timmar, haha. det är halvdag för mig! packade som en galning och försökte få allt redo för barnens barnvakt och min helg uppe på Silver Bay. fick ta B till mallet och akutshoppa jeans då inga av jeansen jag tog med från Sverige passar längre.. för ja, hösten har kommit, bara över en natt sådär. i förra veckan hade vi 35-40 grader för att sedan bara över en natt slå om till 20-25 grader. och JA, det är kallt! dessutom är det alltid några grader kallare upper state såklart så jeans behövdes. helgen gick iallafall bra och jag har nu 1 av 2 certificates i hand. ska försöka göra klart resten av läxan i veckan och skicka in, men just nu behöver jag bara en paus känner jag så det unnar jag mig. bloggar lite, svarar på veckor gamla mejl och tar tag i mitt liv igen.
... tillbaka till helgen. Victoria, jag och Corinne körde upp tillsammans (på vägen upp var inte GPSen vår bästa vän.. haha) och tack vare bästa sällskapet och massa roliga människor så blev det en kanonhelg. Victoria har skrivit lite mer om det hela. Silver Bay är riktigt mysigt även om det ligger mitt ute i ingenstans. närmsta "by" ligger 25 minuter iväg ungefär.

idag har jag jobbat som vanligt och B har varit gnälligare än vanligt. kommer ihåg hur jobbigt jag tyckte det var med hans skrikattacker och utbrott i början, nu märker jag knappt av det så van jag är. om barn vanligtvis är krävande så är det ingenting emot vad han är. även om han är min lille älskling. men han har ett humör som skulle kunna tas för en 16-årig Hitler som går på steroider typ.

på tal om jeans. min absoluta favoritbutik här i USA har blivit American Eagle Outfitters. inte dit man går om man ska handla outfit för lördagskvällen kanske, men sjukt härliga vardagskläder. min stil utan tvekan, sköna material, grymma hoodies, schyssta jeans och tishor och kanonfina smycken. prisklassen ligger väl i MQ-stil typ. deras jeggings de fått in för hösten är UNDERBARA. ta er en titt på hemsidan! supersnygga, supersköna och självklart har jag inhandlat ett par. kommer bli fler kan jag lova. deras nya hoodies kommer snart hänga i min garderob de också..

och när jag ändå är inne på shopping så måste jag ju bara tipsa om den nya Forever21 butiken på Times Square. hatar läget. galet trött på Times Square, det är jobbigt och tränga sig dit och det är sist men inte minst läskigt och befinna sig där tycker jag. vill inte gärna bli bombad. men..det är iallafall den absolut bästa Forever21 jag nånsin besökt. kanske inte så förvånande? den är enorm! de har öppet till 2am på natten, även på vardagar. hur sjukt är inte det? jag blir helt exalterad bara jag tänker på det. haha. måste in där snart igen, senaste spanade jag in en hel del höstnytt.

det var nog allt jag hade och berätta för nu. vill inte dränka er i allt för mycket text.

23.24 STRESSED OUT

jag håller på och dö av stress.
till helgen har jag min sista kurs för de sex credits jag behöver ta för att kunna förlänga mitt år här. det är en massa läxa och göra och jag har inte hunnit blir klar med läxorna och kommer inte hinna blir klar heller till helgen. i och för sig är det ingen större stress, jag kan göra dem nästa helg och sen skicka in dem och jag lär endå ha två veckor till godo att förlänga. MEN. jag kan inte slappna av. haken är att jag jobbar så jävla mycket (typ 12 timmar om dagen) så på kvällarna är jag så trött så jag ramlar i säng och orkar inte göra någonting. förutom kanske ta en dusch och vika flera ton tvätt. jag är så utmattad att jag inte kan tänka klart när jag väl kommer ifrån barnen.

snälla säg att det ordnar sig. stress stress stress.
körde en snabbis förbi Starbucks drive thru:en på väg till tågstationen ikväll. passion ice tea. beroende.


23.29 hoppsan

bloggen har onekligen kommit i kläm senaste tiden. det har ju varit sommar och härligt! semester och saker. jag kommer igen snart, okej?

idag har vi firat Labor Day iallafall. eller firat och firat. vi drog till stranden, haha. i September månad bör tilläggas. härligt.

23.35 Mount Rushmore







alla bilder på mig från när vi besökte Mount Rushmore blev hemska, men här är lite och titta på. kanske inte värt och åka jorden runt för och kolla på, men mer amerikanskt än så här blir det ju knappt.

23.25 just wanted you to know..

jag lever och mår bra, min nacke är bättre.

stack ut och sprang en runda ikväll, i 28 graders värme klockan halv åtta på kvällen. trodde jag skulle avlida och snubblade upp på uppfarten och la mig raklång ner.. nästan haha. känns skönt och röra på sig men jag har noll kondition. tror mormor har bättre kondition än mig.

imorgon ska jag åka in till the city för och rösta till Rikdsdagsvalet. spännande! bort med det blå. lovar och bli lite mer aktiv här i helgen. känns som den här bloggen behöver en uppfräschning.

00.33 snart helg!

min nacke är inte bra. kan bara vrida huvudet åt ett håll.. perfekt. börjar dock släppa lite känns det som. kan man ju hoppas nu när det snart är helg.

på fredag ska jag in och rösta till Riksdagsvalet i NYC (hoppas ni inte har skickat mitt röstkort redan, mamma och pappa? det behövs inte men om det kommer är det bara bra.) så jag har fått ledigt fram till eftermiddagen, mycket snällt! min värdpappa är mycket politiskt insatt så det var inte några problem och få ledigt till detta, haha.

idag har varit en helt vanlig dag, imorgon blir antagligen detsamma. kan knappt vänta till långhelgen som nalkas. HÄRLIGT. helt själv i huset. även om det ska bli lite läskigt och sova ensam i detta stora hus.

bara en liten snabb uppdatering, varken orkar hinner eller har lust till det här just nu. förresten känns det helt konstigt att det är 1 September idag. vi har haft nära 40 grader varmt.. inte helt vad man är van vid från hemma. haha. dessutom är det idag exakt fyra månader sen jag och Nick träffades. kan inte fatta vart tiden tar vägen! sommaren går mot höst..

23.19 en dag

where is this going?
thought I knew for a minute, but I don't anymore.

livet är lite kaotiskt här borta just nu.
tvillingarna började skolan idag iallafall, första klass. de är så stora nu! var riktigt mysigt och få vara med om det. jag var så stolt när jag hämtade upp dem i eftermiddags :)

har fått någon nackspärr ikväll så är halvt förlamad.
lär nog bli lite fortsatt segt med inlägg här. jag kan knappt vänta till helgen iallafall. ledig lördag-måndag och jag är ensam hemma! ååååååååååååååååååååååååååååh vad jag ska sova. på måndag firas Labor Day så för många är det långhelg fredag-måndag. härligt. Labor Day är typ "firandet" av att sommaren är slut och hösten är här. även om jag inte kallar 35 grader för höst, vilket är vad vi haft idag. älskar det! vill aldrig att värmen ska försvinna..

godnatt.

RSS 2.0