00.34 the last thing i remember



lördagkväll var en fullträff! fem glada tjejer, vi pratade svenska, drack gott och röjde till en massa bra musik. skitbra. vi drog till vårt stammisställe och träffade på en hel del bekanta ansikten och jag drack gin och tonic vilket alltid påminner mig om sommaren vilket får mig och må toppen! x köpte mig en gin och tonic en het sommarnatt och sen blev den standard för alla sommarkvällar. påminner liksom om alla glada stunder, skratt och galenheter.

kvällen slutade jättekonstigt och klockan nio imorse mötte jag Jessica på en tom gata downtown Stamford. det var en underbar morgon! ....tills baksidan av gårdagen gjorde sig påmind och vi spenderade resten av dagen i Jessicas säng. fast vi lyckades faktiskt ta oss iväg på bio ikväll.

taxichauförren vi åkte med hem imorse var så jäkla söt. typ en 60årig mörkhyad man. han sa till mig och Jessica "jag har aldrig i hela mitt liv haft fördelen att få prata med så vackra tjejer. hade jag haft en så vacker tjej hade jag aldrig släppt henne." låter lite knasigt på svenska men haha.. amerikanare. så himla typiskt amerikanare! en väldigt clingy guy vi brukar träffar ute säger alltid till mig "i cant even look into your eyes. they are so beautiful. you are so beautiful" haha i can go on and on about this.. amerikanska killar och deras komplimanger. tycker dock om att de säger vad de tycker och tänker. inte som svenska tråkiga, sura och högfärdiga killar.

okej, godnatt! ny vecka på ingång.

00.07 upplevelser







geyser, Klippiga bergen och en grizzlybjörn.
vad jag fått uppleva det senaste året är egentligen helt obegripligt.. det är få förunnat och det slår mig ibland att jag är och har varit lyckligt lottad. mellan grizzlybjörnen och mig var det kanske ett avstånd på femtio meter, sjukt mäktig känsla. efter denna bild vände den riktning och började gå mot oss, då var det dags och röra på sig.

00.44 that's how it's done, sweetheart.

jag är fortfarande helt förälskad i Country Strong.
vad jag hört har den premiär i Sverige den 23 Juni 2011 (HELT JÄVLA SJUKT JU) då ska jag dra med er alla på bio.. ni har inget val för denna film är fantastisk.


det snöar konstant här! det ser ut som om vi befinner oss i någon jäkla alpby. idag hade barnen halvdag (kom typ fem centimeter nysnö, haha idioter) imorgon kommer de antagligen vara hemma hela dagen då det ska komma en del snö inatt. HATAR snowdays. det är alltid mysigt och ha alla barnen hemma men tyvärr får psyket sig ett antal smällar.

nej lite sömn kanske.

11.37 Super Bowl XLV

det närmar sig Super Bowl och i vår familj är det Steelers som gäller. de slog Jets (New York) i lördags.. vilken stämning! jag älskar det. den 6 februari gäller det. Super Bowl Sunday. go Steelers!


01.26 from my heart



det pratas väldigt mycket om "att åka hem" just nu. såg att det börjar bli dags och bestämma sig för när flygbiljetten "hem" ska bokas. jag vill inte hem. jag känner sådan extrem ångest och panik över och lämna detta. det här är mitt liv och här har jag varit lyckligare än någonsin förr. jag har aldrig mått så bra som jag gjort och gör här. visst har man dåliga dagar. det finns saker som tynger mig här och problem jag måste ta itu med, men jag skakar av mig det mycket lättare för jag njuter av livet här. jag njuter av den tid jag har här och den är så oerhört värdefull. det är svårt när man känner att tiden rinner ur händerna på en.

kanske känner jag sådan panik över och åka hem för att jag inte vet hur jag ska kunna anpassa mig igen efter ett liv i lilla, gråa Sverige. precis som jag gått vidare med mitt liv har alla andra. jag trivs så sjukt bra här och Sverige kväver mig.

jag kommer komma hem till Sverige och äta sweet potato, kyckling och stuffing till middag. jag kommer fira Thanksgiving, lyssna på country, vara en livsfarlig bilförare, fira 4th of July och stolt hänga en amerikansk flagga på väggen. jag kommer tippa taxichauförren. jag kommer inte åka till baren och dricka öl och sen köra hem, men tanken kommer säkert slå mig. jag kommer vilja nattbada i någon pool i sommarnatten, men det kommer inte hända för ingen har pool som de har här och sommarhetta har Sverige aldrig sett av. jag kommer irritera mig på att jag måste gå ut ur bilen och gå till bankomaten för och ta ut pengar. ingen kommer packa mina matvaror i mataffären och bara det kommer ju kännas helt fel. ingen kommer ställa tillbaka kundvagnen åt mig utan jag måste själv gå och ställa tillbaka den. jag kan fortsätta i en evighet.. tänk allt det där som var så ovant och konstigt från början är helt normalt nu.


en sak är säker, om jag sitter på det där planet tillbaka till Sverige om några månader kommer jag ha en jobbig tid framför mig. att lämna allt och alla jag älskar här kommer bli svårt. alldeles för svårt.

11.26 jo jag lever



men det finns inte sådär jättemycket och berätta om.

22.51 helgen kom och den gick

snabb sammanfattning, jobb hela lördagen. planerna om party i NYC blev det inget av, vi kände oss besegrade av kylan. vi har en -15 (ganska småkul då vi förra året precis vid denna tidpunkt hade 15 PLUSgrader, haha). uppe i Vermont där min värdfamilj har hus är det -30 grader. härligt. nej men minusgrader på Manhattan är aldrig roligt. kylan är alltid riktigt bitande där. vi sladdade istället iväg och köpte öl sen blev det den vanliga rundan här i Stamford med Jennie och Pernille. TRIPP TRAPP TRÄSKO. det är så man säger "tripp trapp trull" fast på danskt vis. så vet ni det.

ikväll mötte jag upp min kusin Cecilia inne i the city. det känns lite häftigt faktiskt att vi sågs här på andra sidan Atlanten, på Manhattan, i New York City.. och det är inte ofta vi ses heller kanske jag bör tillägga. brukar gå några år mellan gångerna. det gjorde min helg iallafall.

och tänk, om en dryga tre veckor kommer mamma, pappa och Emelie hit igen. fast innan dess ska jag tina upp i solen i Florida under tio dagar. Februari kommer bli en fin månad.

00.51 go go go



vi har fått en cheerleader i familjen! haha. världens sötaste också.

idag har jag försökt reda ut mitt liv. eller börjat dra lite i alla trådar iallafall. jag har skjutit mitt "riktiga" liv framför mig, verkligheten, och den börjar komma ikapp. jag har mindre än fyra månader kvar som au pair och jag MÅSTE bestämma mig för vad jag ska göra i höst. vad vill jag med mitt liv? vad vill jag satsa på? vad jag alltid brunnit för finns fortfarande där, men efter detta äventyr har jag lärt mig en hel del, förändrats och fått ett annat perspektiv på vad jag kanske bör prioritera istället.

vad som än händer och vad jag än tar mig för kommer aldrig detta försvinna. den bästa tiden i mitt liv. bara för att jag åker hem försvinner ju inte allt här borta. det är ju bara ett hav emellan. det känns nämligen som att vad jag än tar mig för efter detta, kommer det bli så blekt i jämförelse. kan jag ha roligare än så här? kan jag njuta av livet mer än vad jag gör nu?

jag har lite tid och tänka nu, fundera. jag står verkligen i ett av livets alla vägskäl.

23.20 wrong wrong wrong

min bättre hälft, högra hand, bästa vän, lite allt-i-allo helt enkelt är bortrest och jag känner mig ensam. inte hel. något fattas liksom. vi har inte setts sen i söndags och jag saknar henne sönder och samman snart!


förresten minns ni mina blåmärken på benen? mitt vänsterben är fortfarande inte helt hundra. en MÅNAD senare. nu kan jag iallafall röra vid benet även om det ömmar.. till skillnad från i början då jag skrek rätt ut, haha. jag kan inte ens förklara hur man lyckas med detta, för jag vet knappt själv hur det gick till.

annars rullar allt på som vanligt. det är vänner, jobb, drama, alla dessa amerikanare, party.. det är allt och ingenting.

(MAMMA. ringer nog på Skype imorgon, torsdag. be there!)

23.34 a place you go to heal your hurt





jo så här har det sett ut de senaste veckorna. vintern kom även hit, även fast den sällan stannar länge.. mina flipflops har stått på golvet i min garderob nu i några månader och jag har bara "inte orkat" lägga undan dem nånstans vilket innebar att när jag igår fick för mig och göra det var dem täckta av tio lager damm ungefär. men så kom jag på mig, vad tusan, jag åker ju till Florida om mindre än tre veckor. hihi.

tänker klicka hem soundtracket till Country Strong nu. jag är hooked! ääälskar musiken, älskar skådespelarna, älskar storyn, älskar allt. få inte en chock när jag kommer hem i sommar i cowboyhatt och southern accent.


imorgon är det REDAN onsdag. dagarna har sprungit iväg. idag hade vi "snow"day på grund av att det regnade. och snön smällte. alltså amerikanska skolor.. helt sjukt. skolan var inställd HELA dagen på grund av att det regnade, kan ni fatta? nej jag kan inte det. inte ens efter 14 månader här.

nej godnatt på er. eller morgon kanske det ska vara.

00.00 one more one last

ursäkta för denna sega uppdatering.. helgen bara flög förbi med allt det där vanliga. fast det kanske kan diskuteras.
mycket som hänt fast på samma gång ingenting. nu har alla åkt tillbaka till college så nu är det tomt igen. tycker inte om den känslan.

har passerat 14 månader här i USA också. det är helt otroligt. 14 månader sedan jag flyttade från Sverige. fyra månader kvar tills jag åker hem. jag får panik bara på tanken. det är en helt obeskrivlig känsla. vill inte lämna mitt liv här! skulle kunna dra ännu en utläggning om hur fruktansvärt det känns och lämna en stad, ett ställe, ett land du älskar. människor du älskar. men jag skiter i det ikväll.

om tre veckor åker jag till Florida. om lite mer än fyra veckor kommer mamma, pappa och syster och hälsar på. då har vi inte setts på sex månader, det känns som om det var igår vi satt och åt smörgåstårta på altanen.

01.02 Country Strong

ikväll var vi på bio och såg en fantastisk film. jag har ingen aning om denna film kommer ta sig till de svenska biograferna då den är grymt amerikansk.. men.. jag hoppas den gör det! underbar film! sen jag flyttade till USA har jag börjat älska countrymusik. Leighton Meester och Garrett Hedlund är så underbart fantastiska. åh vilken bra film. det är så amerikanskt det kan bli och jag hade gåshud genom nästan hela filmen. "anyone (and I mean anyone) who is a fan of Country music will undoubtedly love this film." oh yes!

Country Strong, lägg det på minnet.


13.23 glad!



idag är jag glad. ikväll ska jag och Jessica på Disney on Ice. dessutom är jag typ ledig hela dagen. och solen lyser.

00.44 tänkvärt

Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is bliss, taste it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a song, sing it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is too precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it.

22.41 big snowstorm

nu går amerikanarna lös igen. det ska komma en "snöstorm" imorgon med en hel del snö. alltså visst, det kan komma en hel del snö här och det gör det och självklart tillför det vissa problem meeeen.. amerikanare är extrema i detta. skolorna har redan ställt in ALL verksamhet för onsdag. mataffärerna är länsade och människor köper upp sig som om vi kommer sitta inlåsta i veckor.. ALLA laddar för och börja ploga och sedan håller de på dygnet runt så länge minsta lilla snöflinga hittar sin väg ner. galna. jag berättade att jag ALDRIG haft en snow day (när skolorna stänger på grund av snö) i hela mitt liv. barnen kollade på mig som om jag var dum i huvudet och var mycket glada över att de inte gick i skola i Sverige. jag överdriver inte. de är helt seriöst GALNA när det kommer till snö. sen att de kör med sommardäck året om också säger ju sitt..

sova nu. som sagt, imorgon är ju ungarna hemma heeeeeeela dagen. på grund av att det ska snöa, haha.

23.22 time out



jag har en beundrare. N skriver små lappar till mig varje dag "i love you" och gör armband till mig. min älskade lille kille! när jag kom hit var twinsen nästan nyss fyllda fem år, nu är de snart närmre sju än sex.

idag var jag och B på sjukgymnastiken och kom försent. när jag kommer upp vid 10 går B fortfarande i pyjamas så jag får slänga på honom kläder och packa ner badbyxorna. drar iväg mot Greenwich och fastnar bakom varannat rödljus (och det är inte få rödljus på den vägen om man säger så..) kommer till sjukhuset och parkeringsgaraget är knökat. irrar runt i säkert tio minuter för och hitta parkering och får sen springa genom halva sjukhuset. tur att B är så stor nu att han kan springa själv. efter drog vi hemåt, B somnade på vägen så mötte upp x. drog sen hem så fort jag kunde och var effektivare än nånsin. rensade ut hela B's garderob, upp på vinden med för små kläder och ner med mer i passande storlek. nu har jag bara twinsens kvar. hann även med och baka bananabread, leka med B, laga middag, köra två maskiner tvätt och stryka skoluniformer.


dags och bädda ner sig.

01.09 don't leave

imorgon börjar en ny vecka. vi rivstartar med sjukgymnastik!
jag och B.

19.02 USA



hittade den bästa bilden som någonsin tagits på mig här i USA.
i bikini på stranden, med en McDonalds-pommes i handen och en fet mage. haha. se vad USA gör med en?

denna bild är förresten tagen 2 maj 2010. snart är det strandväder igen! fast jag behöver i och för sig inte vänta alltför länge. om fyra veckor drar vi till Florida. HÄRLIGT.

15.44 hemmakväll

..igår. fredag bjöd på coca cola, popcorn och film i soffan.
ikväll blir det självklart PARTY. vad ska man annars med en lördag till?

kul har vi iallafall.

20.43 FRIDAY IM IN LOVE

yes.

23.34 hahaaaaa

herregud. ikväll drog vi runt på lite ölrunda, jag och Jennie. sen slutade det med JÄGERMEISTERrunda. tre jägermeister senare sitter jag här. kul kväll! mötte upp lite vänner som är hemma från college och guuuuud vad jag saknat det. det är så tråkigt när alla åker iväg. this weekend coming up will be craaaazy.

vi har magsjuka i huset också. typ för tredje gången på tre veckor. mysigt.

22.42 starta dåligt sluta bra

den här dagen var riktigt riktigt riktigt jobbig, tills ikväll.
det har hänt lite saker och jag känner mig färdig som au pair och det hela blir liksom bara en enda stor "nu åker jag hem"-grej.

men så pratar jag med Jessica. och x. så känns allt bättre. och jag kan verkligen inte åka hem, jag måste stanna för allt i världen. Jessica och jag peppar och har så mycket och se fram emot så jag måste ta mig igenom detta på något vis.

de får mig och stanna och jag får ny ork och ta mig igenom vad som helst. stå ut med vad som. iallafall ett tag till. Starbucks med min bästa vän och världens bästa telefonsamtal med x (som är på casino och precis vann 1200 dollar. typ 8400 kronor) vände dagen och kvällen slutade perfekt.


22.55 januari börjar året

ja. dagen. sjukgymnastik med B (han är i varmvattenpoolen med sin sjukgymnast och guppar runder). jag berättade ju om sjukhuset här i Greenwich, med hotell-lobby och flygel och hit och dit. lyssna på det här då. de servar med VARMA handdukar på sjukgymnastiken! så fort B kommer upp ur poolen så kommer det varma handdukar och i omklädningsrummet är där varma handukar utlagda lite överallt på stol, golv osv.. så det blir bekvämt och byta om efter sitt lilla dopp. haha ja.. jag säger bara det.

sen har vi hängt här hemma. kört lite ärenden, hämtat tvillingarna. gjort läxor, ätit middag. lika spännande som vanligt.

22.48 twenty11

nu kör vi, twenty11.

jag borde lova mig själv lite saker detta år.

detta får liksom bli mitt sista jag-leker-bara-runder-år. jag ska inte dejta NÅGON. speciellt inte en amerikanare. jag borde försöka dra ner på festandet lite, åtminstone hålla det till helgerna. kanske ha en vit helg då och då. spara pengar till the big roadtrip. bli snäll. sluta utmana ödet.

detta år kommer bli knasigt. om några månader flyttar jag hem till Sverige igen (ångest!!) och vad som väntar då har jag ingen aning om. jag måste börja planera och det känns väldigt långt borta. Sverige känns mycket långt bort. ett liv i Sverige? va? jag är nervös över och flytta hem igen.


nåväl. imorgon börjar det nya året på allvar. igårkväll blev det städat och jag fick skjuts hem i lagom tid, tjejerna däremot drog vidare på galenheter.. haha. så de har spenderat eftermiddagen med att sova i soffan här hos mig. trevligt sällskap!

19.04 NYÅR

vilken Nyårsafton.. herregud. en hel del dricka blev det. herregud. herregud. men ikväll ger vi oss på det igen. Connecticuts alkohollagar liknar Sveriges lite (spritaffärerna stänger runt 7-tiden om kvällarna, stängt söndagar osv) i New York har de öppet sent och har inte stängt på röda dagar, som idag. så idag tog vi en tio minuter bilfärd för och inhandla lite öl. vi bor ungefär tio minuter ifrån gränsen till New York state, haha perfekt. efter det var vi på husjakt i de fina kvarteren. finns sådana sjuka mansions här.. sen ramlade vi in hos min värdmammas syster där det var lite party, hela familjen var samlad (mhm..), vi åt lite mat och sa hej till alla. vad kvällen har och bjuda på får vi se! med mina två bästa tjejer kan det inte bli annat än bäst. siiiiiiiiiingle ladies.


tolvslaget! firat på 5th Ave, haha. sen drack vi skumpa på toaletterna på Grand Central. classy.


kass bild, men enda bilden där man ser liiiite av min outfit.



återkommer!

RSS 2.0