22.39 till the world ends

okay. ärligt talat har jag haft några sjukt jobbiga dagar på sistone. deppar ju ner mig för att jag ska åka hem snart. jätteonödigt när jag faktiskt är här, nu.

ska ju göra dessa sista veckor till de bästa! har i runda slängar en 10-11 veckor kvar här innan det bär hemåt. jag önskar verkligen det vore lite till, bara lite. till helgen är jag ensam hemma så då blir det lajbans ska ni veta. som sagt, ta vara på sista tiden. nästa helg blir det nog NYC för hela slanten. sista månaderna här kommer bli galna. förbered er.


here we comeeee. kolla in Jessica hur laddad hon ser ut!

00.10 hjärtstillestånd

jag är ledsen för dålig uppdatering. men det enda som existerar i min hjärna just nu är "snart åker jag hem snart åker jag hem snart åker jag hem snart åker jag hem snart åker jag hem". det är ett jäkla tjat, jag vet.

00.03 turned out okay

blev ingen jääättelång helg med barnen. blev off i lördagskväll så jag och Jessica shakade loss lite på dansgolvet igår. söndagen har bjudit på söndagshäng och middag med delar av släkten. film och mys. en helt okej helg faktiskt. imorgon tar vi nya tag sen ser vi fram emot nästa helg. den kommer bli toppen!

23.44 cali

big news!
flygbiljetter till Los Angeles är bokade. den 30e maj drar jag och Jessica till Californien och lever loppan. min födelsedagshelg kommer ju upp i samma veva så den kommer vi fira stort i Las Vegas.



det är mycket just nu.. min hjärna går på högvarv. längtan efter en öl på uteserveringarna, hur det ska bli att säga hej då till x och när jag ska äta min sista burgare på dinern varvas med högskolefunderingar och falukorv. ungefär. USA, Sverige. Sverige, USA. det är ett stort virrvarr av tankar just nu. jag har svårt och sova, spenderar nätterna uppe. drömmer knasiga, virriga och konstiga drömmar om att åka hem, om att stanna, att lämna.. det känns inte som om det är på riktigt.

kommer bli en helg med barnen för min del. önska mig lycka till. har ni inte hört från mig innan söndag har jag nog gett upp hoppet. det är inte lätt och vara ensamstående. heheeeeee.

00.47 boring

man kan säga att tiden står stilla just nu. eller det händer inte så mycket kanske man ska säga. fast jo, händer saker gör det men det är inte som när jag bloggade mitt första år här i USA och allting var nytt, spännande och helt sjukt kul. nu är det rutin. vardag. man umgås med ungefär samma personer, man gör ungefär samma saker. sen håller jag många godbitar utanför bloggen.. men det är för det bästa ;)


kan iallafall meddela att jag lyckats skaffa det största blåmärket jag nånsin haft. så ja, det händer väl en hel del..

00.08 en hängig 3-åring

i lördags fyllde B tre år. helt otroligt. när jag kom hit var han bara en liten bebis, nyss lärt sig gå, precis börjat äta själv, pratade inte.. nu är det jäklar i det fart och fläkt och inte en tyst stund.

dock är han hängig. han har haft diarre i veckor (inte helt ovanligt för honom faktiskt) men den här gången är det illa. har fått höra otaliga gånger idag "my tummy aches". min lille älskling. hoppas på en bättre dag imorgon.

23.35 one hand in the air for the big city


torsdag, St Patty's


lördag


söndag i NYC

behöver jag säga att det har varit awesome dagar på sistone? igår tog nog priset. solen lyste, det var vår i luften och vi spenderade eftermiddagen på en restaurang i Tribeca. bästa sällskapet, alldeles för mycket alkohol och bara sådär galet som det kan vara i NYC. BARA i NYC festar man en söndag och röjer på dansgolvet som om det inte fanns en morgondag. det var galet! det går nog inte och föreställa sig för det finns INGEN motsvarighet till detta någon annanstans. jag kan fortfarande inte förstå att jag lever livet i New York och lever min dröm. there's nothin' you can't do now you're in New York

22.30 NEW YORK CIIIITTTTTYYY

haha. alltså jag älskar denna galna stad.
vi mötte upp Makke och Josef (helsingborgare) och där började festen kan man säga. dagsljus, alkohol och en söndag. well.. när klockan var sju ikväll trodde jag det var dags och gå och lägga sig. säger det inte allt?

jag och Jennie snubblade gata upp och gata ner på Manhattan i eftermiddags(?).. "summer kickoff", trevligt sällskap och ett vårigt Manhattan, behöver man mer? nej.

02.25 St Patricks Day





kom nyss hem. fick en grön tröja av min värdmamma som fick åka på ikväll. lite halsband och fejktattoos på det så var vi redo för öl och irländskt nationaldagsfirande. det är så sjukt stort här!

kom nyss hem och hade en sjukt rolig kväll. svenskar, norrmänn, mina härliga amerikanare. träffade en svensk snubbe och en norsk som jobbar här. lite kul. sen hängde vi med Joey och det vanliga gänget typ. awesome night! dessutom har våren äntligen hittat hit. jag kom nyss hem och jackan höll jag i handen.. jag sa ju det. ge det nån vecka till så ligger vi på stranden och steker. no kidding. hörde ni fått snö hemma, hahaha.

00.18 pb



jag har aldrig fattat tjusningen med peanutbutter men peanutbutter crackers är helt okej. USA.. vad har detta land gjort med en egentligen? jag har helt glömt bort hur jag var när jag åkte, vad för liv jag levde. att snart åka hem känns spännande, som att starta något nytt. jag är så in i helsikes trött på detta just nu. jag är trött på skrikiga ungar (B har skrikit oavbrutet i dagar). jag är trött på och vara au pair. jäkligt trött på det. hade livet varit enkelt hade jag gift mig nu och stannat här för alltid och levt i ett nice mansion i Greenwich. tyvärr är det inte så enkelt. jag älskar USA men måste åka hem. det gör fruktansvärt ont och lämna x, på obestämd tid, kanske för alltid. det känns så sjukt hemskt att lämna ALLA jag träffat här. alla som kommer stanna kvar här, för detta är deras hem. den känslan är den värsta i hela åka-hem-grejen. att lämna alla som bor här och kommer vara kvar. som jag inte kommer kunna springa på ute en fredagskväll, smsa när jag känner för det, ha super oviktiga samtal med mitt i natten i en bil nånstans. den känslan går jag runt med VARJE dag nästan konstant. ingenting kommer någonsin bli detsamma igen när jag väl är hemma.

idag har jag varit i USA i 16 månader. imorgon ska vi dricka öl, klä oss grönt och njuta av att livet är jäkligt fantastiskt just nu. fattar fortfarande inte att jag bor och lever i USA, måste påminna mig själv oftare.

21.58 potty go

B fyller tre år på lördag och potträningen går inget vidare. han VÄGRAR gå annat än i blöjan just nu. inte okej. nu jäklar kommer han inte ha något val. han kommer ha coolaste pottan på denna sidan Atlanten.


01.04 first step

dagen har inte bjudit på mycket mer än, matlagning, tvätt och lite uppfräschning av håret. och en massa framtidsplanerande såklart. väldigt mycket framtid just nu.

imorgon måste jag börja ta tag i helgplanerna. på torsdag firar vi St Patricks Day så lita på att det blir fest på kvällen och en något grön outfit. lördag blir det extra festligt med B som fyller tre och självklart ännu mer party framåt kvällen.

00.42 hold on to that feeling

okej. det är nu ungefär precis tre månader kvar innan jag flyttar hem. dagens tankar, jag är redo för och komma hem. mitt hjärta kommer gå i tusen bitar dagen jag lämnar USA, men det får gå. för ett tag. jag har haft the time of my life here. jag tar med mig underbara minnen hem. jag har uppfyllt en dröm. jag har klarat av en av de största utmaningarna i mitt liv so far. jag har levt livet till fullo här. utmanat ödet, hoppat utan och veta vart jag skulle landa (landade jag ens?) tänjt på gränserna, haft kakan och ätit den. levt farligt emellanåt. snart dansar jag vidare på nya äventyr. frågan är bara. jag är redo för Sverige, men är Sverige redo för mig?

00.53 skrattfest

vilken underbar helg!
haha.. i fredags eftermiddag klämde vi alla in oss i bilen och började vår roadtrip upp till huset i Vermont. efter en timme stannar vi för och köpa chicken nuggets som B slänger i sig (han har varit sjuk och ätit dåligt) efter ett tag får han en rejäl hostattack och spyr upp allt. haha vilket kaos.. men vi kom fram vid 20-tiden efter en varm, bråkig och jobbig bilfärd. min hostdad och Jessica kör iväg för och hämta kinamat och handla lite mjölk. tio minuter efter dem stuckit ringer Jessica och asgarvar. då har min hostdad tappat typ ett halvt paket ägg i golvet i mataffären..haha han är världens knasigaste men också jävligt rolig. vi korkade upp vinet till maten iallafall och sen var kvällen igång!

lördagen körde vi ner till stan och shoppade, drog sedan en sväng till Stratton (skidresort) och hängde lite. blev även en sväng förbi Hildene som ligger några hus från vårt. Abraham Lincolns sons gamla hus, där man även hittar Lincolns berömda hatt. sjukt bra lördag. blev fest på kvällen såklart och min mobil fick sova utomhus. inte nog med det blev den överkörd av vår Jeep. den lever fortfarande! helt otroligt.

dagen har inte bjudit på så mycket. pulkaåkning, i Vermont är det fortfarande vinter och en massa snö, städning och bilfärd hem. alla barnen är sjuka nu (halsont, feber) så blir nog en andra vecka med sjuka barn hemma.

en av de roligaste helgerna på länge med min bättre hälft Jessica. en massa skratt. precis vad jag behövde!






12.25 hoppsan

min uppdatering här på bloggen är kanske inte den bästa.

om några timmar bär det upp till Vermont.
here we goooooooo.

00.07 Ash Wednesday

B och jag är lite småsjuka här, förkylning och så. därför spenderade vi förmiddagen i soffan och kollade på film. mysigt!

Ash Wednesday idag. för vår del betyder det inte så mycket mer än att vi inte äter kött på fredagar fram till påsk.



ja.. annars är det väl inte sådär jättemycket och rapportera om. allting flyter på. på fredag drar vi till Vermont, kommer bli så jäkla roligt. behöver jag säga att det kommer bli en toppenhelg? vin, Twister, shopping, snö, öppen brasa, pasta, bästa vän och en massa därtill. jag är lyckligt lottad.


sneak peek från huset i Vermont..

23.25 Natural History



alltid när jag har besök i denna stad så känner jag mig som en turist på nytt. första museumbesöket för mig i NYC (skamligt, jag vet) blev American Musem of Natural History. sjukt mysigt en söndag minsann.

00.52 snabbt hej

tiden springer ju iväg! vart tog denna måndagen vägen?
har lekt med B, bakat världens godaste sockerkaka, lagat världens godaste köttfärssås, kramat på världens bästa barn.

haha, igår träffade jag x pappa för första gången.. idag när jag pratade med x om det så sa han "just so u know, my dad thinks youre beautiful" haha aaaaaaw. det är bara en sån typisk sak av x och berätta. i det sammanhanget han sa det så gjorde det min dag. jag vet att det var därför han berättade det och det är det bästa med x.

vart en sjukt knasig helg (och några sjukt knasiga månader) så idag är jag glad. idag vände allt.

00.26 hold it against me

okej. idag har vi haft stoooooooooort släktkalas. vilket innebär typ hundra personer i min värdmammas systers enorma hus och alla är finklädda och are having a great time. älskar det! x var också där såklart. får väl ta och berätta allt det där nångång. iallafall, x är kusin till mina barns kusiner. fast det var inte så vi träffades. blev en barrunda i Stamford/Greenwich efter det iallafall. ganska välbehövligt faktiskt.

nu kör vi snart igång en ny vecka. kommande helg drar jag, Jessica, min familj och kusiner med familjer upp till vårt hus i Vermont. skidåkning? after ski? shopping? cant wait.

22.12 push it to the limit

nu jäklar händer det grejer här på andra sidan Atlanten. drama på hög nivå. oj oj oj. amerikanare.. eller jag vet inte vad jag ska skylla på faktiskt.


idag har jag legat död efter halvkass utekväll, telefonsamtal halva natten och endast tre timmars sömn. jag har haft barnen från i eftermiddags men nu sover de allihop. B ligger här bredvid mig och sover så sött. äntligen. vi får se när A och M trillar in genom dörren här.. kanske blir en sväng downtown då. nyktert.

01.01 this is the life i love

älskar när kvällarna tar en tvärvändning!
har två kvällar i rad suttit och vikt en massa papper åt Jessicas hostmom som ska skickas ut angående skatter och annat. jag, Jessica och Jennie har tjänat lite extra pengar med andra ord. ikväll var vi klara inte alltför sent och på vägen hem får jag ett sms och vänder bilen och kör downtown Stamford. x alla vänner behövde skjuts så vi drog till Greenwich Ave där de snodde mina bilnycklar och drog mig in på en bar i MJUKISKLÄDER. haha vi var bara där en minut eller två sen drog vi vidare hem till en av killarna. sjuuuuukt nice. HISS mellan de FYRA våningarna. vinkällare (med Dom Perignon och allt möjligt). jag har aldrig sett en garderob så fullproppad med Hermés, Ralph Lauren osv.. jag älskar detta liv, amerikanare och allt det innebär. jag lever i det extrema här och det är bara en fjuttig liten del av alla i USA som lever såhär, men det är min värld och jag kan inte annat än älska sådana här kvällar. påminner mig om sommaren.

drog hem tidigt. imorgon blir det party. Mardi Gras is coming up!

23.01 pray

 



med den här tjejen möter jag våren. som så mycket annat. det är du och jag mot världen!
våren är verkligen på intåg. vinterjackan lämnade jag i garderoben imorse, räckte bra och väl med en tjock tröja bara. vi har ju redan varit uppe och nuddat på 20 graders strecket. jag älskar klimatet här. MAX en två månader får vi lida med lite snö och kyla och det är mer än överkomligt. om en månad skulle jag gissa vi kommer toppa dagar med 25 grader. cant wait.

idag har varit en jobbig dag. vi har börjat gå igenom nya au pairer och jag har requestat mina flygtider hem till Sverige i Juni. fy fan. jag är klar med detta liv och jobb men vilka och vad jag kommer lämna här gör det nästan omöjligt och olidligt att behöva åka hem. Manhattan, underbara somrar, poolhäng, söndagar på dinern, partykvällar i Stamford.. ingenting kan slå det!


nu ska jag titta på lite Gossip Girl (missade Oscarsgalan helt igårkväll, men whatever) imorgon börjar jag inte förrens sen eftermiddag. välbehövligt.

RSS 2.0