12.48 snabbt hej



jag lever.

15.30 bättringsvägen

sitter vid poolen och kan knappt se vad jag skriver.

en snabb update iallafall. jag har varit sjuk sen i lördagsnatt (halsont och feber) men är på bättringsvägen. imorgon åker vi till Disneyland, ser jag fram emot!

11.26 FLORIDA


nu drar jag. vi hörs när vi hörs!

01.28 mer stormbilder









bilder från Jessicas och min lilla promenad längs gatan hos henne på lördagsmorgonen efter stormen.. och då var detta BARA på gatan hon bor. polisbilen är klockren!

01.12 tidsbrist extreme

herrejisses.

nu är vi väl någorlunda redo för Florida imorgon. om ni inte hör av mig på två veckor så är det för att jag ligger och rehabar på en stolstol på stranden i West Palm Beach.



mamma jag fick din kommentar så jag ställer klockan på 09.00 imorrn så ringer jag direkt då.

00.17 värme



00.17 och 12 grader varmt ute. idag hade vi minst en 20 grader varmt. när vi gick in vid 17.30 var det fortfarande härligt ljummet ute. det kändes som en svensk sommarkväll. ni har det bra där hemma i Sverige?  ;)

23.57 i stormens spår


all mat som fick kastas från kyl och frys efter fem dagar utan ström


tennisbanan går inte och vistas på. lägg märke till trädet som hänger över nätet.. trädgårdsmästarna har blivit extrainkallade efter stormen för och städa upp.





det här var bara lite av vilket elände stormen ställde till med.
är ledsen för min riktigt dåliga uppdatering, men igår kom vi hem vid elva på kvällen. jag somnade direkt och sen började jag jobba vid 09.00 imorse. fyfan. brukar vanligtvis börja 10.30 och förstår inte varför det inte blev så idag men men. var ganska irriterad då faktiskt efter och ha jobbat tre dagar dygnet runt. imorgon börjar jag också lite tidigare än vanligt 08.30 (mardrömsvecka. tvillingarna är hemma hela veckan och N är lika hopplös som vanligt. att ha honom hemma hela dagar är en säker väg att hamna på psyket så småningom.) dessutom åker vi ju till Florida på lördag så allting går i ett. nu är dessutom R sjuk i någon halsinfektion plus feber (B som smittat) så jag är till hundratioprocent säker på att jag kommer ligga sjuk i Florida. snackar vi dessutom halsinfektioner så är det min specialité. nej gud vad negativ jag lät nu men jag är så slutkörd i kropp och huvud så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

(mamma och pappa. jag hinner inte ringa imorgon (ungarna tar kål på mig) men tydligen ska vi inte åka förrens 11.30 till flygplatsen på lördag så jag ringer vid 14-15tiden er tid om det går bra? kommentera!)

23.13 HEMMA

jag har aldrig varit så glad över att vara hemma i detta hus. PJUH. strömmen är tillbaka och det var på tiden.


har packat upp lite snabbt, studerat min tvättkorg som nu är översvämmad, hängt upp lördagens shopping i garderoben (livet har verkligen stått på paus) och nu ska jag bara lägga mig ner i min hårda säng och sova. börjar redan 09.00 imorgon så måste få lite sömn. de senaste tre veckorna har jag jobbat äckligt mycket. måste tillägga att solen verkligen har stekt idag, mitt ansikte har skiftat från vinterblek till vårröd.

godnatt.

22.35 fyra månader


and i love it.

22.31 four months four days



GRATTIS till mig själv. idag är det fyra månader sen jag lämnade Sverige. fyra månader spenderade i USA. inte lika roligt är att vi idag varit strömlösa i fyra dagar. men IMORGON gott folk ryktas det, då kanske det är vår tur att komma igång med livet igen. fortfarande är flera tusen strömlösa i området vi bor i så ni kan ju tänka er omfattningen..

idag körde vi iallafall till Burger King och lunchade, tänkte sedan låna lite böcker och filmer på biblioteket men vi hittade inte lånekortet. jag och tvillingarna shoppade istället loss i en affär där allting kostar en dollar (ca 7 svenska kronor) och vi köpte en massa skit haha. eftermiddagen har vi spenderat utomhus då vi haft cirka 17-18 grader varmt tror jag. ja, som jag sagt innan är vädret här sjukt omväxlande. kollade vädret för Stamford på torsdag och det visar på en 20 grader så jag hoppas vi är hemma tills dess!
det har varit en bra dag och det är skönt och komma ifrån vardagen, verkligen. men ni vet, hemma är endå alltid hemma och borta bra men hemma bäst. R tycker nog också det. klockan 04.00 imorse kom hon intassandes på mitt rum och la sig i min säng och började gråta floder. "i miss mommy" sen fick hon sova bredvid mig resten av natten och det gick hur bra som helst.

håll tummarna för att det är vår tur att få tillbaka strömmen imorgon!

22.55 läget just nu

är riktigt ledsen för min dåliga bilduppdatering men jag sitter fortfarande fast på Long Island och har ingen kamerasladd här. för närvarande sitter jag i "mitt rum" då vi kom fram till att jag och R inte kan dela säng inatt också. jag har bara sovit några timmar inatt då R har haft mardrömmar som vanligt och sparkat mig en gång i kvarten. vid 4.30 tyckte B det var dags och gå upp, tack för den. lite över 5.00 satte jag honom framför tvn så gick jag och la mig igen. fick sedan sova några timmar innan det var dags och sätta igång dagen på allvar.
jag är riktigt glad och tacksam över att vi får vara här, men jag måste klaga lite.


- det är MYROR överallt här. R är livrädd och vågar inte ens gå in på toan själv medans jag snyggt försöker tysta ner henne då ingen annan verkar bry sig. jag börjar dock också bli lite smått irriterad då jag har dödat en cirka 10 myror i min säng den senaste kvarten.
- Long Island är kanske inte den roligaste ön i världen om du tar dig längre ut än Brooklyn.
- alla använder samma handdukar och duschhandukar verkar det som (hoppas strömmen kommer imorgon så jag kan duscha hemma!)

det låter som om vi bor ute i sunkmarken i en hydda men så är det inte. barnens farmor och farfar bor väl i ett typiskt medelklasshus men standarden skiljer sig ganska rejält från de hus jag är van att vistas i.


positivt är att vi får god mat (OCH VIN) och vi slog iallafall ihjäl några timmar på Chuck E. Cheese's idag. internet är toppen, jag har tv på rummet och min värdpappas familj är jättetrevliga och  down-to-earth. på tal om det så har min värdpappa en tvillingbror som också bor här på gatan. det är så roligt för B tror det är hans pappa och blir överlycklig hela tiden han kommer inom "DADDY DADDY!" stackare! haha. man ser dock en viss skeptism i hans ögon.

nu ska jag googla lite och försöka hitta något jag och tvillingarna kanske kan hitta på imorgon för att få tiden att gå. sorry för detta långa inlägg men allting är verkligen kaos just nu och med en två veckors semester som går av stapeln på lördag har vi en hel del och ta itu med om strömmen behagar komma innan vi åker. annars blir det och packa smutstvätt i väskan. PUSS. (förresten mamma. tydligen har dem ändrat det ifrån att senast vi hade en sån här omfattande storm var 1992 till att det var mer än 30 år sedan. JA jag råkar verkligen ut för allt.)

22.30 det var mig en jävla storm

sitter just nu hos barnens farmor och farfar på Long Island i ett hus med ström, värme, tv och internet. hemma är vi strömlösa, har inget vatten eller värme, ingen telefon/tv/internet. ALL mat i frys och kylskåp är förstörd så den var bara och kasta ut. (vi har varit strömlösa i två dygn nu) de räknar med att vi ska få tillbaka strömmen på tisdag eller onsdag. vi tände en brasa hemma och bäddade i vardagsrummet men insåg att det skulle bli omöjligt och vara där allihopa och för mig att ta hand om tre barn i ett iskallt hus imorgon utan vatten och ström så sent ikväll skjutsade min värdpappa hit oss. SKÖNT.

det har verkligen varit ett riktigt oväder i nordöstra USA. jag har sett många bilar fastklämda under träd, träd som fallit över hus.. träd ligger ÖVERALLT. vår tennisbana har fått sig en rejäl smäll av några nedfallna träd :( alla vägar är avspärrade.. nästan alla är utan ström.


bild: Aftonbladet

ska lägga mig och kolla tv nu, R somnade tvärs över sängen så ska försöka flytta henne lite förstiktigt över till sin halva först.

19.59 stormigt värre

slänger in en liten hälsning från ett stormigt USA.
vi sitter just nu inspärrade i Jessicas hus MED ström. när vi åkte från mallet var flera vägar avstängda och det låg träd överallt så vi bestämde oss för att skippa utgång ikväll och stanna hemma. min värdmamma ringde även och berättade att vi var strömlösa så nu ska jag spendera natten hos Jessica. min värdpappa och barnen är fast på Long Island och min värdmamma drog hem till sin syster. vi kom knappt hem till mig för polisen stod och spärrade av vägen.. men vi fick en vägbeskrivning på ett annat håll. HELA vår uppfart var full med grenar och skit så vi slängde bara ihop mina saker sen drog vi hem till Jessica. det står poliser överallt och de flesta vägar är avspärrade..

nu börjar det till och med droppa in vatten i Jessicas rum i källaren, det regnar och blåser som tusan. just nu dricker vi öl och jag sitter i mina Ecco-sandaler jag köpte för 980 svenska kronor idag. (nu jävlar är jag laddad för Florida!) vilken trevlig lördagkväll va?

22.55 hej från USA

hinner inte blogga och värre kommer det bli. om en vecka befinner jag mig i Florida just nu!

gårdagen bjöd på bio (Remember Me) med en sjuk twist på slutet. som jag dock tyckte förstörde filmen. men annars var den riktigt bra. idag bjuder dagen på lunch i Greenwich, ett besök på Costco och mallet. har en massa och handla inför kommande vecka. födelsedagspresent till B framförallt! han fyller två år på fredag :)

nu måste jag snabba på och bli redo för dagen.

23.37 (förresten)

när jag kom hem ikväll hade jag glömt kontrollen som öppnar grinden och jag kan inte koden. så jag sa till Jessica "jaja, jag får väl hoppa över muren då. tack för ikväll, vi hörs". jag hoppar ur bilen och försöker se vart jag sätter fötterna för och undvika att trampa på den galna musen jag och B träffade på där innan idag. på väg över muren möter jag något grått/vitt lurvigt. HAHAHAHA jag skriker som en galning och far in i bilen igen. fick ringa på grinden så min värdmamma kunde öppna. hon trodde det kunde vara en tvättbjörn men jag tror mer på en råtta. kanske en ekorre? jävligt otäckt iallafall.

23.30 thörsdäj

jag kommer stressa ihjäl mig. har sååå mycket och göra och så mycket jag vill göra. hur ska jag hinna? (helgen är fullspäckad!) precis fått tid till och sätta mig ner här. dagen har varit såååå långtråkig och både B och jag har varit hängiga men det blev bättre när tvillingarna kom hem. den ena galenskapen efter den andra. på kvällen kom Jessica över och när jag slutat drog vi ut och åt. yummi! vi drog downtown till mallet där en hel del bra restauranger ligger. vi åt på California Pizza Kitchen. blev pizza såklart och en Corona till det. välbehövligt!

måste stressa vidare in i sömnens värld nu.

23.20 St Patricks Day Hoboken 6/3


utsikt (to die for) över Manhattan från Makkes och Josefs lägenhet


loveli


by night


red cups


60 liter öl, är det St Patricks day så är det


kvällen var ung men festen hade redan pågått mååånga timmar


jag och Jessica. vi var de enda personerna av drygt 30 jag lyckades få med på bild, känns sådär lyckat.


inte nykter efter alldeles för många öl


grönt är skönt, outfitbild någonstans i dimman


vi mötte så sjukt mycket folk denna kväll! pratade med folk över hela stan.. vi träffade ett gäng knasiga amerikanare på vägen hem som knep mig i benet.

underbar kväll! verkligen ett minne för livet.

09.35 sjukstuga

B sover nu. eller jag hör små gnäll ibland men jag vill inte dra upp honom i onödan. han har skrikit hela natten och är totalförkyld. så tråkigt! kan det inte bli sommar snart?

hoppas han kan vila mycket idag. jag känner mig inte heller på topp.

22.32 dubbelt upp

HEJ. förlåt för dålig uppdatering men internet låg nere igår när jag kom hem och jag orkade inte börja fixa med det då.


snabb update,

tisdag:

15 plusgrader och sol så dagen spenderades mestadels utomhus. framåt eftermiddagen tittade Jessica och hennes pojkar inom och barnen lekte. när jag slutat körde jag hem till Jessica som jobbade. blev Svenska Hollywoodfruar 2 och 16 & pregnant med popcorn, Marabou(!!) och cola. första gången jag kört bil själv här i USA (förutom när jag kört mellan grannhusen) det var roligt. tänk att jag inte kört bil mer än 3 gånger på FYRA MÅNADER? sjukt. men det ska det bli ändring på nu.

onsdag:
min hatdag numera. min värdmammas lediga dag. vanligtvis är hon borta hela dagarna endå för hon tar sin mamma till doktorn osv. men nu är hennes föräldrar i sitt hus i Florida så nu lagar hon mat istället hela dagarna. det är riktigt jäkla påfrestande och ha henne hemma (missförstå mig rätt. tycker om henne jättemycket.. MEN..) dagarna blir helt upp-å-ner och det ränner folk ut och in hela tiden och telefonen ringer oavbrutet. det positiva är dock att vi handlar på onsdagar och då passar jag och B på och hänga med. idag släppte jag lös B i mataffären. det skulle jag inte gjort, det var som och släppa ut en ko på grönbete efter en vinter i ladugården. typ. dessutom är stackaren sjuk. snorar (vilket mina byxor fått ta del av idag), nyser (vilket mitt ansikte fått ta del av), gnällig, ögonen rinner, lös i magen.. trevligt. känner på mig att helgen kommer bli ganska snorig för min del också.

jag är så trött nu så jag knappt kan hålla ögonen öppna. ska äta upp mina jordgubbar sen blir det night night.

23.09 vår

idag har vi haft vår i Stamford. jag och B har spenderat hela dagen utomhus. vi underhöll oss med att sola, spela tennis och basket, gunga, hoppa studsmatta och sådant härligt. jag tänkte precis ladda upp en video på när jag åker med B's trehjuling nerför uppfarten (han skrattade så han höll på och dö) men Youtube vill inte ladda upp och Videofy är alltid knäppt.







ikväll tog jag och Jessica en tur till Old Greenwich där vi åt god men DYR glass. och nu fick jag precis reda på att min värdmammas syster precis hade inbrott i huset (medans dem var hemma) och de bor bara några hus ifrån oss. därför fick mina värdföräldrar åka iväg och titta till en sak jag kanske inte bör skriva här om tjuven läser (höhö). så nu sitter jag med tre sovandes barn inlarmad i huset. buuuhu.

00.03 godnatt

mycket bra helg faktiskt. hade en mysig fredag med bio, partylördag i NYC med vårkänslor och hemmadag med barnen idag. dessutom har jag tjänat bra med pengar. måste sova nu!

17.45 view



hej soliga söndag. vaknar upp till 10 plusgrader, fint.
idag ska jag för andra gången sen jag kom hit jobba på en söndag. känns skit för jag älskar mina lediga helger. det bra är att jag ändå är bakis och inte orkar göra mycket annat även om jag hellre suttit på stranden. plus att jag får extra betalt eftersom jag redan jobbat mina 45 timmar och mer än det.

här får ni en sneak peek från igår. utsikten från Makkes och Josefs lägenhet, på andra sidan vattnet har ni Manhattan. love it.

03.21 over and out

jag är trött och har druckit mer öl idag än vad jag gjort sammanlagt under ett halvår.


vi har haft cirka 12 plusgrader i NYC idag. hoppas ni i snöSverige är avundsjuka. vi kunde till och med gå utan jacka. nu måste jag sova och försöka ta in alla nya intryck. det har varit en TOPPENKVÄLL. hörs om några timmar? okej.

10.36 igår

igår var en mycket bra fredag. B var i och för sig riktigt gnällig, men annars en kanondag!
jag gjorde god middag med tonfisk (inget kött på fredagar pga fastetiden fram till påsk för katoliker, men fisk går bra) och sedan gjorde jag och B cupcakes på eftermiddagen. eller B åt smeten rättare sagt.





när tvillingarna kommit hem fick vi besök av Jessica och hennes två pojkar. blev en hel eftermiddag utomhus och en hel del tennis. mysigt!



framåt kvällen när arbetsdagen var avslutad drog vi på bio och såg Alice in Wonderland. inte alls min typ av film överhuvudtaget och jag har aldrig gillat den berättelsen, MEN filmen var faktiskt helt okej. nästan bra till och med.

nu ska jag hoppa in i duschen, slänga i mig lite frukost och dra på mig partyoutfiten (ja, redan). idag är det fest hos Makke och Josef, svenska killar, där vi ska fira St. Patricks day hela dagen lång. berättar mer imorgon.

00.15 hej


dagen har gått smidigt. tackar vi för.
godnatt.

23.55 heeey heeey heeey

hej hopp. vilken dag!
först nu jag har tid och sätta mig ner och uppdatera om dagen.


som vanligt på onsdag då min värdmamma är ledig har det inneburit att lilla M gjort oss sällskap. vi spenderade nästan två timmar i mataffären idag, barnen sov gott under tiden! hann även med att hämta ut födelsebevis för barnen i Greenwich. tvillingarna ska antagligen börja i public school till hösten så därför behövdes det. just nu går de på en SVINDYR katolsk privatskola. men den är rent ut sagt inte mycket och hänga i julgranen då de är fyra stycken i sin klass varav de är två av dem. sen var ju hela släkten över på middag (också som vanligt på en onsdag) och det vart full rulle. jag och Jessica åt lite snabbt sen drog vi till mallet. fick med mig hem ett par jeansshorts, flipflop och världens bästa fotkräm från The Body Shop. kanske inte helt rätt säsong för det här just nu, men om drygt två veckor bär det av mot Florida!  can't wait.




00.18 amerikaniserad?



idag gjorde jag Sloppy Joe's till middag. förra veckan gjorde jag peanutbutter-and-jelly sandwich till B för lunch. något som också är oerhört gott är sweet potato casserole med marshmallows. HAHA. det låter så himla sjukt men ni anar inte hur GOTT det är! (recept) bagels med creme cheese, en klassiker. pannkakor, våfflor och french toast med sirap, inget konstigt alls.

amerikanserad? på god väg.

23.55 längtan











2009 var ett jäkla bra år. kanske ett av de bästa. jag längtar efter er, vänner! 2011 kör vi igen? okej.

23.01 tisdag

nu är vi ju äntligen inne i Mars och jag kan numera gå runt i endast fleecetröja utomhus (ja, lyxigare än så klär jag mig inte när jag jobbar). eller ja, i fredags kom det ju en 30 cm snö men mycket har smällt bort nu och som ni vet är vädret här tokigt. ena dagen har vi 10 plusgrader och nästa dag snöstorm.

en timme innan skolbussen kom idag ringde det från skolan. var hundra på att någon blivit sjuk men när fröken började fråga efter föräldrar så blev jag orolig. tydligen var det bara N som hade betett sig illa och nu satt hos rektorn. HAHA! fem år gammal. så han har spenderat HELA kvällen på sitt rum.
tog tillfället i akt och fyllde upp mitt badkar åt R och B. R blev överlycklig men B blev livrädd. han gillade inte badkaret alls. vi fick även besök av S (tjejen vi var på 7års kalas hos) och hennes mamma Sofia (som är min värdmammas kusin). jättehärliga båda två! vi bestämde iallafall att barnen ska börja ha playdates. hon är så jäkla cool Sofia. 40+, hemmafru.

nu ska jag kolla något avsnitt av världens bästa serie.

23.28 twinsen



R och N attackerar med kramar.

22.53 håll i er

igår var jag som sagt på 7års kalas.
och håll i er nu.. de bor bara några hus bort från oss och när vi kommer dit är HELA uppfarten full med bilar (säkert 25 bilar) när vi kommer innanför dörren står det en "hushållerska" och tar emot våra jackor. det serverades förrätt, middag och sen tårta såklart. vi satt vid små runda bord och det kom servitriser och plockade av borden efterhand när vi ätit färdigt. en clown kom och underhöll barnen i säkert två timmar. det serverades till och med sockervadd, de hade hyrt in en sådan maskin. haha! inte mycket chockar mig längre, men det här var verkligen något utöver det vanliga.. kan ju säga att de kalas jag varit på hittills inte har varit så extrema. det märks vilka som har pengar och inte i detta land. det är inte som i Sverige där 99% är Svenssons, de flesta lever under lika förutsättningar.

igår körde jag även bil för andra gången på nästan fyra månader.

och om vi ska fortsätta på samma linje. huspriserna här i området är sjuka. riktigt sjuka. kolla här. (sök på Stamford, Old Greenwich och Greenwich) vad sägs om detta slott på 250.000.000 SVENSKA KRONOR? inte riktigt såååå stora hus men nästan är inte alls ovanligt. någon som är sugen på och flytta hit och kanske har några miljoner över på banken?

RSS 2.0