22.48 IMORGON

imorgon är det äntligen dags. Halloweenfest hos min värdmammas syster (dit jag och Jessica ska så vi kan få lite mat i magen) sen bär det självklart iväg till the city på ännu mer fest. lovar och ta massa bilder. kan knappt bärga mig, känns nästan som Julafton.

vi hörs på söndag gissar jag på.

23.33 fall









idag har vi njutit av en 23 grader och sol. underbar höstdag! ni får ett litet smakprov på de få bilder B inte är med på.. min sötunge.

00.27 we r who we r

om ni inte hört den innan. denna lär vi shaka loss till i helgen..


23.11 USA, USA

efter och ha bott här i (väldigt) snart ett år så önskar jag ibland att jag var uppvuxen här. blir så avundsjuk på hela high school-grejen och att börja college. ser på när kusiner till barnen letar college nu (vad ska man välja? var ska man gå?) det är en väldigt stor händelse här och något man tar på (oftast) största allvar. hade också velat vara med om det. tror jag blivit ganska amerikaniserad här borta. vad jag längtar mest till just nu är Thanksgiving, haha. kan ni tänka er? jag har längtat i flera veckor redan. det är den bästa högtiden tycker jag. så jäkla mysigt och åka iväg, hela familjen är samlad. haha det känns verkligen som min släkt också.

något annat kul är att jag oftast tänker och drömmer på engelska. ibland kan jag sitta och tänka vad jag ska säga när jag ringer hem till exempel och då tänker jag det på engelska, haha. det låter så mycket bättre. ibland har jag svårt och hitta svenska ord, bygga meningar rätt.. det blir liksom så konstigt i huvudet när man blandar två språk. när vi pratar svenska med varandra här så blir det ganska blandat ;) jag och Jessica har en tendens och säga "car" om bil. det slinker oftast in en massa engelska ord. visst är det ganska coolt? lär ju tappa en hel massa när jag kommer hem men just nu är man så inne i det..

det var allt för idag. måste se ett avsnitt Greys, Gossip Girl eller sådär nu. godnatt :)

23.10 tagga!



varje dag är en nedräkning till helgen nu. Halloween är så sjukt stort här, det känns nästan som och planera Nyårsafton. kommer bli en toppenhelg, inga hämningar, det ska bli galet. kanske blir en detaljerad redovisning här om ni har tur haha.

mamma och pappa. jag tänkte försöka ringa på Skype imorgon (onsdag). be theeeere.

och så tackar jag för en 20+, sol och att kunna gå ut i tshirt klockan 20 på kvällen. underbara dagar just nu. hur har ni det borta i Sverige? ni förfryser inte? haha.

22.48 detta gillar vi



Blockbuster i all ära men Redbox tar ju priset. 1 dollar per film per dygn. du åker ner till närmsta mataffär (eller whatever) väljer vilken film du vill se, drar ditt kort och så har du filmen i hand. nu är det ju bara nyare och populärare filmer (så Scream 3 eller Erin Brockovich får du hyra nån annanstans) men det är så jäkla bra. så hyr vi film här på andra sidan Atlanten.

23.31 spooooky

det närmar sig Halloween! B går runt och säger "spooky" om allting, haha. husen är dekorerade, inne som ute. spindelväv, läskiga gubbar, enorma spindlar och allt där emellan. till och med jag tycker det är lite läskigt. ska bli så jäkla kul till helgen och ääääntligen ska ni få se min Halloween-kostym.

ikväll var jag med N hos min värdmammas syster. alla här i familjen är doktorer på något sätt typ och henne syster jobbar som förlossningsläkare så hon skulle ta bort stygnen i hans ögonbryn haha. sjukhuset började nämligen krångla med pengar och försäkringsbolaget är väl sega på och betala och har man doktorer i familjen så kan man ju lika gärna göra det hemma och slippa tjaffs. 2000 dollar (ca 13 000 svenska kronor) gick ett besök på akuten på, sju stygn och lite lokalbedövning.

ja, det var nog allt för idag.

23.12 this is where my heart is



denna underbara stad!
det är omöjligt och förstå att en dag kommer detta inte vara min värld längre, inte mitt liv. jag och Jessica pratade om det idag när vi vandrade runt på Manhattans gator. när vi säger hej då till detta liv om några månader är det för alltid. detta liv kommer aldrig igen. människor jag träffat här kommer jag få säga hej då till på obestämd tid. kanske ses vi igen, kanske inte. jag börjar nästan gråta när jag tänker på det.

efter en GALEN lördagnatt med min danska vän Pernille (vi pratar, danska, svenska och engelska med varandra. en salig blandning) och efter alldeles för många tequila kändes det som om någon bankat mitt huvud i en tegelvägg imorse. men efter lite Donkan, cola, värktabletter och frisk luft var jag återställd. Jessica och jag har vandrat runt i Chinatown, Little Italy, Soho och haft världens bästa dag! det har varit varmt, säkert en 22 grader, vi åt mysig middag i Little Italy (uteservering, såklart!) kollade i lite affärer, insåg att vi inte alls gillar Chinatown.. vi var sådär som bara jag och Jessica kan vara. haha. Jessicas "Ullareds-historier" livar alltid upp stämningen också. perfekt dag helt enkelt. självklart avslutade vi på Grand Central med en Cheesecake från Junior's. finns inte bättre!

jag är nöjd med helgen. nästa helg väntar Halloween och sen får vi se vad som händer efter det .. ;) livet känns ganska bra just nu faktiskt.

23.33 heeeej

idag har jag kört fyra timmar upp till Vermont. var så jäkla trött så fick köra med rutorna nervevade sista timmen, i värsta kylan. uppe i Vermont yrde några enstaka snöflingor runt. bergen var täckta av snö. inte som här nere direkt.. här har vi fortfarande upp emot en 20-23 grader vissa dagar. nu är jag tillbaka i Connecticut efter en nästan lika lång bilfärd hem, har jobbat och måste nu försöka ta igen lite sömn innan nästa jobbpass väntar. ensamtid finns knappt på kartan numera..

22.38 godnatt, godmorgon, Vermont

det blev nyss bestämt att jag ska köra till Vermont klockan 4 imorgonbitti. niiiiice. det där jäkla huset alltså. (mina värdföräldrar har ju köpt ett stoooooooort hus däruppe) nåväl, med tanke på att jag bara kommer få ett par timmars sömn så känns det kanske inte superkul men bara att komma ifrån vardagen lite och sådär är guld värt. när jag kommer tillbaka imorgon eftermiddag blir det jobb direkt. lär väl sluta vid 20-tiden eller så. kommer vara helt slut. hörs då.

23.35 baby please dont go

just det. jag har ju glömt berätta att N sprang rakt in i ett träd i lördagskväll (inte under min uppsikt!) och fick sy sju stygn i ögonbrynet. han ser fortfarande ut som om han fått en rak höger av Mike Tyson.

idag har det inte hänt så mycket dock. imorgon kommer bli en jäkla dag så jag måste i säng nu. jobbar dygnet runt nästan, inte långt ifrån allafall. mamma och pappa, jag försöker ringa er på Skype imorrn (torsdag).

.. och ni får vänta med och se min Halloween-kostym gott folk. det är inte Halloween förrens nästa helg!

22.51 måndag och tisdag

igårkväll åkte jag in till NYC efter jag slutat och mötte upp Ida och Tomas en sista gång. åååh vilken mysig kväll det blev :) en toppenkväll för och vara måndag ju. blev många härliga skratt på restaurangen vi hamnade på.. haha. känns alltid lite konstigt när Sverige-besökare åker hem, men detta kommer jag leva på ett bra tag nu.

idag vart jag och B ute och fotade lite. kan tyvärr inte visa de supermysiga bilderna på min lille älskling, men mejlar dem till er mamma och pappa.

har varit en mysig dag även om jag varit trött då jag inte var hemma förrens midnatt inatt. men ett telefonsamtal idag vände på allting och jag känner mig inte alls lika deppig längre. det känns bra och som om allting vänder nu. det gillar vi.








22.39 helgen

lite bilder från helgen. med betoning på lite.
lördagen tillbringade jag mestadels i NYC. mötte upp Nick som jag inte sett på månader. finns inte så mycket mer och säga där.. så vet ni det. mötte upp Ida och Tomas efter det och det var såå skönt med lite bekanta ansikten. dagen var iskall så jag drog hem på kvällen och festade till det med flickorna på hemmaplan. Jessica och jag lyckades knäppa två "bra" bilder på hela kvällen.





söndag vart det avskedsmiddag för bästa Johan. fina fina Johan. kan inte fatta att han åker hem! det skulle jag också gjort om typ tre veckor. obeskrivligt konstig känsla. vi var ett helt gäng och åt riktigt gott på The Melting Pot. choklad fondue är farligt gott.






13.13 hoho!

efter lite deppigheter så känns allt mycket bättre nu. berättar mer sen, tänkte bara slänga in ett litet gladare inlägg. helgen har varit bra, igårkväll var TOPPEN!! idag känns bra och nu startar jag om.

dags för lunch!

23.52 sucks

jaja. ännu en helg som kommit och gått.
är fortfarande nere på botten och känner mig deppigare än nånsin.

vad helgen bjöd på tar vi senare.

23.51 HELG

ikväll landade Ida (kusin) och Tomas. Sverige-besök! kändes så overkligt när de ringde. imorgon åker jag in till the city för och träffa dem. det kommer bli en toppenhelg detta. berättar mer senare.


i miss you



puss min vän! vi var och är meant to be.

23.01 hard work work

mycket jobb just nu.

tänkte iallafall dela med mig av ett skönt citat.
N vid middagen ikväll "when i get my own kids im gonna feed them with lobster and ham. on special occasions, hot dogs." haha, ungar.
på tal om det. R har lärt sig ett nytt ord tydligen - "sexy". så jag frågade ikväll "vet du vad det betyder?" då svarar hon "ja, det säger man till varandra när man gillar varandra och ska bli tillsammans". HAHA var får dem allt ifrån? kan ärligt säga att jag INTE är skyldig till detta.

nu sitter jag och får "Swedish massage" av massagestolen i min värdpappas kontor, hahahaha. dags och gå och lägga sig snart. imorgon är det fredag!

23.24 TRÖTT TRÖTTARE TRÖTTAST

jobbat 8-20.30 idag. lagom arbetsdag sådär.
tur att jag har B som underhåller mig om dagarna. vi dansar och spelar hög musik, fjantar oss, gosar och slappar i min säng under alla täcken.

hann faktiskt med lite shopping idag med nästan-granne Pernille då B sov nap. räddade dagen lite då jag inte lämnat tomten sen i söndags. fick dock ångest när jag kom hem och insåg hur jääääkla mycket kläder jag har. det är sanslöst. man shoppar liksom en ny partyoutfit här varje vecka, plus allt annat. har en bild på min garderob hur den såg ut när jag först packat upp allt när jag kom hit.. HAHA. hängde typ sju plagg i garderoben. nu har jag snart fyllt en hel garderob, hyllor i garderoben plus en enorm byrå. borde visa en bild på hur läget ser ut nu.

nu ska jag kolla på något avsnitt Gossip Girl eller sådär, sen sova femton kvart i timmen.

23.37 botten







jag är verkligen nere på botten just nu. ooooorkar inte.
om jobbiga saker är jobbiga när man är hemma så är dem tiotusen gånger jobbigare här borta.

00.40 Columbus Day

idag har det varit helgdag och Columbus Day här i USA, vilket innebär lediga barn. hade därför playdate här hos oss, mina tre barn, en kusin, Jessicas barn och Jennies barn, vilket innebar att vi nästan var ett helt dagis haha. temperaturen har legat på en 25 grader idag, vilket inte går och klaga på. var en supermysig dag faktiskt :) sen fick vi tre tanter gotta oss i världens ögongodis också så det klagar vi inte på ;) HAHAHAHAHA.

nej måste i säng!

23.15 101010

herrejisses, dagarna springer iväg!

nu har jag äntligen haft lite ledigt och samlat lite krafter igen. internet har legat nere en hel del så har fått sysselsätta mig med annat (försöker ringa i veckan, mamma och pappa).

igår kidnappade jag och Jennie vår lilla Birthday Girl, Jessica, på lunch. vi hade supermysigt med baguette, vindruvor, ost, kex och massa gott. framåt kvällen blev det crazy utgång och drickan flödade. gratis tequila shots! blev en hel del vin på det, öl, tequila drinkar och gin och tonic. har mått förvånansvärt bra idag, bättre än jag förjänar. bara lite huvudvärk innan en pizzaslice fick slinka ner med två liter cola. var en galen kväll! som sagt, dricka som flödade, dans, roligt folk.. hamnade på "efterfest", vilket i USA mer eller mindre betyder att man sitter och röker på (ALLA gör det här i USA, helt öppet och det är lika vanligt som och gå och ta en öl) kom hem vid 3.30 och satt sen och pratade i telefon till det ljusnade. vaknade upp vid 8-tiden av en galen tvilling som står och skriker utanför min dörr, haha. idag har jag, Carina och Jessica varit ute på shopping. har nu inhandlat Halloween-kostym, ni får se den senare :) blev även nya strumpor (känns konstigt och använda det nu efter ett halvår i flip-flops) och nya trosor på Victorias Secret. köper bara trosor därifrån, de är bäst!

nu är jag ensam hemma med ungarna fast de sover så har inte varit särskilt ansträngande. behöver nog lite sömn jag också, somnade till med B på soffan nyss. godnatt!

00.05 wierd feeling

jag har haft en konstig känsla i en vecka eller så. jag känner mig trött på au pair-livet. trött på skrikiga ungar. trött på och vika tvätt och laga mat. jag trivs här i USA och jag älskar mina barn. having the time of my life. något känns endå fel.. antar det är höstens intågande och mycket jobb som bidragit till detta. sommaren är slut, inget mer poolhäng, varma nätter på uteserveringar, galna torsdagskvällar, stranddagar.. mycket har tagit slut och ersatts av regniga dagar, kyliga nätter, tomma uteserveringar och brist på saker och göra om dagarna.
sommaren som just gått har varit den bästa sommaren i mitt liv. det har funnits andra bra somrar också, men den här tar priset och kommer antagligen för alltid ligga högst i topp. hösten känns så blek i jämförelse. dessutom spökar känslan av att alla jag kom hit med nu åker hem och att jag också borde göra det.. även om jag inget hellre vill än och stanna så verkar mitt sinne vara mentalt förberett på och åka hem. det är en sån där konstig tid. jag önskar bara att mitt års-datum ska komma och gå, för just den dagen kommer kännas jobbig misstänker jag.

gud vad deppigt detta låter då. har bara varit väldigt mycket just nu. mycket dåliga saker som hänt. både hemma i Sverige och här. tappat gnistan lite..

..fast B gjorde min kväll. när jag skulle åka hem till Jessica ikväll hade jag precis satt på nytt läppglans. B älskar detta läppglans från Victorias Secret då det luktar och smakar som godis. så han attackerar mig med pussar på munnen, min älsklingsunge. jag går faktiskt oftast och pussar och kramar på honom hela dagarna och vi säger miiiinst "i love you" till varandra fem gånger om dagen. det är kärlek det!

nu ska jag sova, jag är såååååå trött.

23.00 Happy Birthday Jessica



idag har vi firat Jessica. myyysig kväll, precis vad jag behövde. ♥ lördag festar vi till det rejält!

00.19 EXTENDING

oj. fick lite eld i baken när jag insåg att imorgon var sista dagen för att förlänga mitt år här. nu är det inskickat. det mesta är redan fixat så nu ska vi bara se om jag blir godkänd också (håll tummarna). fyllde i "the end of year survey" också, som ska göras när man gjort sitt år. kan inte fatta att jag har varit här i snart ett år? de första 6 månaderna räknade man dagar, månader, ibland timmar.. hur länge man varit borta och tills man kom hem. sen bara släppte allt. man slutade räkna och livet hemma bleknade allt mer medans livet här tog fart. jag har insett att medans man är här, måste man sätta livet på paus där hemma. visst kan man hålla kontakten med vänner men det går inte att hålla samma nivå på det, det går bara inte. det menas inte att jag inte varje dag tänker på ER där hemma och önskar jag kunde gå runt i Tivoliparken med världens bästa Tilda med världens finaste barn, köpa äggkoppar på Maxi med Petra och få epilepsi-anfall på Cervera, dricka vin med Manilla och snacka skit om allt och alla, skratta med Niklas eller vad som. men allting har sin tid och som min värdmamma alltid säger, det du gör här nu och det liv du lever nu är inte för evigt. och det är jäkligt sant. au pair-livet är en kort period av livet och en upplevelse jag INTE ÅNGRAR en sekund. därför känns det så jäkla skönt att få 6 extra månader och leka på. just nu kan jag inte ens tänka mig och åka hem. aldrig i livet.

men vi ses om en sisådär 7 månader igen kära vänner och kära Sverige. vare sig jag vill eller inte. (jäklar vad lite det egentligen är kvar. bara 7 månader! ååååååååååh.)

23.03 :(

jag är så så så så så slutkörd.
strålat ut i armarna hela dagen och ikväll gjorde det så ont i min bröstkorg att jag knappt kunde andas. jag har stressat ihjäl mig denna dag. mata bebisar, byta blöjor, laga mat, vika tvätt, köra hämta och lämna, handla.. jobbar crazy hours och har just nu även barnens 15-månaders kusin att ta hand om på dagarna. pjuh.

en dag närmre helgen iallafall. nu ska jag släcka lampan. godnatt.

17.36 Stew Leonard's

idag har jag och barnen varit ute på lite kul. vi åkte till Stew Leonard's i Norwalk. typ en "farm-market"..det mesta är gjort och producerat på plats eller i närområdet. bröd, mjölk.. allting. de har lite djur där och nu under Halloween har dem en "hay ride". du sitter på en skrinda med hö och åker en spökrunda, haha. jättemysigt. barnen valde ju även ut pumpor. har varit första "riktiga" höstdagen som faktiskt varit lite småkylig.

snart blir det lite middag sen ska jag sätta dem framför en film. jag är sååå trött. lär bli en galet jobbig natt. B sover typ från midnatt till 05.00.. och vaknar upp femtioelva gånger därimellan. buhu.







00.20 första oktober

jag är riktigt deppig just nu. jobbar ihjäl mig.
jag stannar hemma med barnen i helgen så blir inget Vermont för vår del, mina värdföräldrar åker upp själva. nästan skönt det. har noll energi. noll motivation. ska försöka rycka upp mig och ta mig igenom det här nu (kommer och ha jobbat typ två veckor i sträck utan ledighet tills nästa helg) men nästa helg, då blir det andra bullar.

23.19 är det inte lite galet?

är det inte lite galet att vi mitt i natten till den första Oktober har 25 grader ute? det har regnat hela dagen och det känns som och befinna sig i en tropisk regnskog. galet är det iallafall.

21.49 måste klaga lite..

.. igår dog mitt internet som vanligt så därför blev det ingen uppdatering.

nåväl. som jag sagt innan så jobbar jag oftast ganska mycket. reglerna säger max 45 timmar i veckan och max 10 timmar om dagen. förra veckan jobbade jag 50 timmar och la hela min fredagskväll för och hjälpa till. min värdpappa sa att "självklart drar vi av dem timmarna på nästa vecka.." tror ni det har hänt? på fyra dagar har jag nu jobbat 40 timmar och jag har blivit tillfrågad om jag kan jobba i helgen också vilket jag självklart fick ställa upp på. nu tänkte jag, hur ska dem nu lösa tre arbetsdagar på fem timmar? imorgon börjar jag 8.00 och slutar nångång vid 19-tiden på kvällen antagligen. min värdpappa flippade ur när jag frågade när jag kunde sluta. det som stör mig är att jag har rätt till minst en 1,5 dagar ledigt varje vecka, jag blev lovad att bli kompenserad för förra veckans övertid och nu går hela min helg bort då jag behöver jobba. ÅÅÅH. jag är så besviken. trött. slutkörd. antar det bara är och ta sig igenom och se fram emot nästa helg.

nu har jag klagat färdigt.

RSS 2.0