23.41 vardagsinlägg

lite kortare dagar just nu än de senaste fyra månaderna.
tackar vi för.

N kom hem från skolan idag och var lugn som en filbunke. tog tempen på honom, jodå feber. han bad om och få gå och lägga sig så sen spenderade han eftermiddagen i sängen. gav honom lite medicin framåt kvällen och så blev han piggare. hoppas jag inte drar på mig något skit till helgen nu alltså.

är jäkligt trött och jag tror det beror på allergitabletterna jag börjat äta. räcker inte bara med nässprayet längre. och om jag endå är inne på mina krämpor så har jag fått nästan olidligt ont i hälarna. antagligen för att jag aldrig har tid och sitta ner utan bara springer omkring. inlägg i skorna nästa eller? just nu går jag på tå, precis som B.

00.34 lights will guide you home

idag har varit en sådan himla bra dag!
när jag började vid 10-tiden var B redan jättetrött och slumrade in redan en halvtimme senare. vi hade bilen hela dagen då min värdpappa just nu inte jobbar. jag och B passade då på och köra och handla efter hans nap (då mina värdföräldrar befann sig på vaka då en släkting gått bort) och sen körde vi till Donkan där vi åt Chicken Nuggets, vilket han älskar. han var såååå duktig, snäll och go. uppförde sig exemplariskt. sen fick vi köra hem och möta upp N och R vid skolbussen. redan vid 17 kom mina värdföräldrar hem igen och då sa min värdpappa att jag kunde sluta. WOW, det har inte hänt många gånger att jag slutat så tidigt.. vi åt middag tillsammans allihopa, vilket händer ytterst sällan. hade sedan tid och dra till mallet men kom hem tomhänt. ingenting som föll mig i smaken konstigt nog. unnade mig nya doften från Victorias Secret istället, så jag har något "nytt på mig" i helgen. köpte även nytt schampoo idag (Bed Head Dumb Blonde). det var 10 månader sedan sist. vet ni vad jag gav för det (400 ml)? 10 dollar. alltså typ 70 svenska kronor. crazy.

förresten, här kommer lite bilder från i lördags då jag var ute och powerwalkade. grönt och fint är här!



gatan ovanför gatan jag bor.






lite hus. och i högra hörnet ser ni spåren av den stora stormen för typ två månader sen.


ännu mer hus. mest för din skull, pappa.


här ser ni vårt ganska nygbyggda grannhus. inte det lilla huset direkt. det stor dock tomt eftersom det byggdes mitt i finanskrisen och ingen har väl råd och flytta in där. går säkert på ett x antal miljoner.

00.26 snabbt inlägg

dagen har gått i en väldig fart!
började inte förrens 10.30 och slutade redan vid 18-tiden (kort dag för mig) då jag rusade ut och iväg på au pair-möte, där vi provade på Zumba. ganska fräckt.


nu försöker jag uppdatera mig om vad som hänt under dagen. Aftonbladet, bloggar, Facebook..
fick precis en pratstund med min fina vän Tilda på msn också. sådana små pratstunder med nära och kära hemma ger mig energi till vad som. hon ska lämna dottern på dagis snart och jag har inte ens gått och lagt mig. kanske dags och göra det snart? jag har ju också en liten och ta hand om imorgon.

23.16 Saturday 24 april


förfest hos Johan. vi var sex personer från början, kvällen slutade med enbart mig och Sara på efterfest på Park Avenue.


Sara




kisspaus på Grand Central.




limo


tre personer i en limo var rätt nice.




sista bilden från kvällen på Hudson Terrace. där går det och köpa Kopparbergs Cider, vilken lycka det var! 8 dollar, men det var det värt för lite cider minsann. förresten var Alicia Keys och festade där samma kväll.

ser ni hur långt hår jag fått förresten?

22.27 inte min dag idag heller

igår var verkligen inte min dag. extrem sömnbrist.

idag har inte heller varit min dag riktigt. hade barnens farmor här någon timme i eftermiddags. höll på och explodera ett tag då. jag har stått och lagat en BRA och GOD middag, så kommer hon hit och gör Mac n' Cheese till ungarna en timme innan middag. tydligen duger ingen annan mat än pasta (italienare..)
och imorse fick jag reda på att jag måste rycka in och jobba TIDIGT lördagmorgon. fan. jag som tänkte sova ut och ladda upp inför eftermiddagen/kvällen då vi ska iväg på äventyr på vattnet (berättar mer om det sen). sen kommer min värdmamma och frågar om jag kan jobba söndag också, men nej, där får det fan vara stopp. kommer ju hem sju på morgonen på söndagar när jag festat i the city. dessutom ska jag jobba två fredagskvällar i rad, nästa och nästa igen. nåja det får väl gå. men helgerna är liksom helig tid för mig.

dessutom krånglar internet som vanligt så mitt i ett avsnitt Brothers&Sisters la allt av och nu går det inte igång igen.

och så har det regnat hela dagen. MEN, B har varit glad och på kanonhumör och det har räddat dagen.

22.23 ________

gick och la mig åtta imorse och fick sova fyra timmar. idag är jag helt väck. igår var kanonkul och New York blir bara bättre och bättre. nu ska jag hitta något underhållande och titta på, eller kanske mest somna till.


har lite hemlängtan ikväll. ibland är det riktigt jobbigt och bo hos någon annan. tror alla au pairer vet vad jag menar.

18.08 magical



bara ben, rosé och New York-natt. magiskt!

07.46 say what?



vilken kväll! vi var tre personer i en limo och fast i trafikköer på Times Square, drack Kopparbergs CiderHudson Terrace och efterfestade på Park Avenue. det är så här livet ska levas.. fortsättning följer.

20.30 NYC - all in!



Manhattan tonight! världens bästa ö. nu kör vi!

00.30 det är helg!


skönt med helg. njuuuter.

23.56 torsdag

vi hade underbart väder i förmiddags med blå himmel och sol! shorts och linne räckte mycket väl och sommaren är så nära nu. träden är gröna, det blommar för fullt. min näsa rinner. precis som vanligt på våren ju!

ikväll känner jag mest bara BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ. för min värdpappa är expert på och fälla knäppa och elaka kommentarer om ALLT och ALLA. det är så satans tråkigt och höra varje dag ska ni tro. bläää.

23.02 you and me

 

miss you my friend.


20.59 det värsta..

..med USA är denna förbaskade junkfood. funderar på om jag ska synda ikväll? blev ju trots allt ett bra träningspass idag med Jessica och barnvagnen på långpromenad i uppförsbackar. lite popcorn med white cheddar har ju ingen dött av liksom..?

00.20 hooked on a feeling

hej från andra sidan Atlanten.

ännu en dag har gått. vi har varit och handlat, lekt ute och ätit chinese food. ikväll drog jag och Jessica till Target. köpte bland annat något väldigt amerikanskt, disinfection wipes (bästa som finns! finns det i Sverige?) allting är "antibacterial" här. till och med body wash.

när vi kom hem och körde upp för uppfarten mot mitt hus såg jag en ÄCKLIG possum (PUNGRÅTTA!!!!!) på väg över uppfarten. det var det äckligaste jag någonsin sett. den rörde sig segt framåt och såg ut som en grå köttfärslimpa. kommer drömma mardrömmar inatt.



urk.

idag frågade min värdmamma mig hur jag trivdes här och sen sa hon något i stil med "vi tycker så mycket om och ha dig här och barnen älskar dig, de ser dig som sin storasyster. vi vill gärna att du förlänger ett år till" WOW. ett år.. att förlänga mitt år här finns i tankarna men ett år vetitusan. sex månader känns lite mer lagom. vi får se helt enkelt.

23.27 you're young until you're not

lite självmordsdag idag. ville rycka av mig håret vid ett par tillfällen under middagen. när jag sen stod och diskade kom N fram och sa "I'm sorry I was mean to you" och ger mig ett litet hjärta! och med sina långa svarta perfekt böjda ögonfransar (alla tjejer skulle döda för dem) var det svårt och vara arg längre.

ikväll har jag och Jessica varit hurtiga och inte ätit på diner, varit på bio, festat eller shoppat. vi spelade tennis tills vi inte längre såg vart bollarna tog vägen. då övergick vi till studsmattan där N och R kom utspringandes i pyjamas och ville såklart vara med. fortsatte med hjulningar, kullerbyttor och hopprep. kommer ju inte kunna gå imorgon! insett att kroppen är ganska mycket stelare nu än för fem år sedan. när jag hjulade med N i förra veckan vaknade jag med smärta i rumpa och lår om nätterna, HAHA. kvällen avslutades med en smoothies på Starbucks.

imorgon är det onsdag och det innebär snaaart helg igen. jäklar vad det ska festas på Manhattans gator. det ska jag fira nu med nya Vogue. amerikanska Vogue. fint det.

23.12 minus några hundra dollar


för någon helg sedan spenderade jag flera timmar på mallet (vilket sällan händer!) och fick med mig en hel del fint hem. handlade för första gången på GAP och fyndade på J.Crew.




ALLA amerikanare använder flip-flops till ALLTING och ÖVERALLT. fyndade kanonfina på J.Crew. de hade kostat nästan löjliga 30 dollar. det är inte HM-priser där inne direkt, men de har underbara kläder, smycken och skor.

22.58 crazy saturday


00.17 måndagnatt

jag sitter här och är skitirriterad. halsen kliar och näsan rinner. en trevlig rethosta på det. har varit förkyld i en vecka.

eftermiddagen idag blev toppen! min värdpappa tog B och körde till Long Island så jag hade bara N och R hemma. gud vad underbart det var. farligt underbart. tänk vad mycket lättare det skulle vara med bara dem två och inte en galen och envis 2-åring som skriker 90% av sin vakna tid? vi körde till parken och barnen lekte i en och en halvtimme medans jag och Jessica satt på gungorna och snackade skit. det är SÅ det ska vara. haha. jag behövde verkligen detta för B är krävande på många sätt och tyvärr får jag sällan tid för bara tvillingarna. tid de kan uppskatta och spendera med mig, verkligen vara med mig, och inte bara tid då allt måste fokuseras på B.

nu ska jag och min jävligt jobbiga kliande hals försöka sova lite.

00.00 Florida DAG FYRA


tidigt på morgonen begav vi oss mot Orlando och DisneyWorld.


efter vi checkat in på hotellet begav vi oss mot den första parken, Animal Kingdom. DisneyWorld i Orlando består av fyra parker som vi besökte allihop. ni får ursäkta att jag ser ut som om jag slängt på mig kläderna bak-och-fram och inte har sett en spegel på ett år. men jag skyller på halsfluss och att väcklarklockan ringde 04.30 samma morgon.




vi såg olika shower, här är "The Lion King". B var skiträdd och höll händerna för ansiktet..


maffigt!


något av det bästa på hela Animal Kingdom var ett stort safari vi åkte. man åkte i öppna lastbilar/bussar. riktigt häftigt och komma så nära alla djur.










ett lejon började uträtta sina behov precis när vi åkte förbi. för R och N var detta bland det coolaste de såg på hela dagen, HAHA.


på en dag avverkade vi hela parken. vi var helt slut efter första dagen och i brist på sovplats på väg hem från parken till hotellet somnade N så här i B's vagn. HAHAHA.

16.16 monday

ungarna gör läxan och jag njuter av en eftermiddag med bara tvillingarna. lyx! Jessica kommer över med sina pojkar snart. fin måndag.

00.18 five months + 2 days

jag glömde ju helt bort att uppmärksamma mitt fem-månaders-jubileum här borta. sju månader kvar. åtta veckor tills jag får träffa min familj igen.



jag vill aldrig lämna New York och USA. jag är förälskad i denna stad och detta land. det pirrade i magen inatt när vi svirade runder i världens mesta och bästa stad. det är en magisk känsla och det är en once in a lifetime experience. jag kommer tillbaka hit på ett eller annat vis efter detta äventyr, var så säkra. this is where I
belong.




21.37 hej igen

vilken helg!

i fredags blev det bio, "The Last Song". mycket mycket mycket bra. typisk tjejfilm.
i lördags vart det upp tidigt för och babysitta Jessicas två pojkar mellan 9-14. väl hemma igen blev det tidig middag och ut på ärenden. hämtade upp Jessica och kort därefter sladdade Sara in på uppfarten. partyt kunde börja! vi hade skitroligt på vår lilla förfest här.. like it. vid elva skjutsade min värdpappa oss till stationen (Sara uttryckte även sin glädje över låtarna som spelades på radio "LADY GAGA IS THE SHIT") och sen var det all in på Manhattan som gällde. vi tog taxi till Hudson Terrace som ligger between 11th and 12th ave, alltså precis nere vid vattnet. like it. kön var aplång när vi kom dit (no like) men vi gled smidigt in när vi av en slump haffade Makke nere vid ingången. perfekt. en massa dans och drinkar senare och på väg vidare i natten stöter vi på en svensk i hissen. han var (håll i er nu) från Kristianstad och jobbade i New York som retuscherare åt bland annat ELLE, Vouge och så vidare. vi hängde på honom och hans två vänner till en svartklubb någonstans. haha! där gick det verkligen utför så sen blev det Donkan och morgontåget hem. vid 7-tiden landade jag i min säng imorse. idag har jag mest sovit och kört downtown med Jessica och käkat pizza.



kanonhelg! och bättre blir det. på torsdag dyker två bekanta ansikten upp här från Sverige. Joel aka Gurkan och Macce! LIKE IT. tänk och inte ha sett ett enda bekant ansikte på nästan ett halvår? så nästa helg blir det party vill jag lova.

23.32 off?

slutkörd. vet inte hur jag ska orka med sju månader till. en jobbvecka är (nästan) över och jag går på knäna. imorgon ska jag rycka in och babysitta för Jessicas två pojkar på förmiddagen. ingen sovmorgon här inte. vilket det i och för sig aldrig blir med tre barn i huset..

tvivlar på att jag kommer ha tid över till att sitta här under helgen. det är fullt upp! imorgon kör vi all in på Manhattan.

00.10 godnatt


tidsbrist.

00.30 miss you like crazy



han ville ju gärna följa med hit, men det fanns inte riktigt plats.

23.31 Florida DAG TVÅ, TRE och FYRA

dag två och tre i Florida låg jag hemma och sjuk i halsfluss så finns inte mycket och rapportera där. pencillinen jag åt var ganska stark så vart helt groggy från och till.

dag fyra var jag någorlunda på benen igen så vi drog till beachen.






så härligt!




precis efter vi tagit ett dopp dyker en svart skugga upp i vattnet och rätt som det är sticker en jäkla fena upp! haha jag ställde mig rätt upp och bara "eeeeeeeeeeeh", sen började fler och fler ställa sig upp och samlas nere vid vattnet. har ringat in en mörk skugga långt ut där, när hajen var på väg ut igen. han vände ganska snabbt nämligen.

när vi var i Key West gick jag och N ut på en brygga, längst ut var där en skylt som varnade för "Jumping Sharks". wildlife you know. såg dock ingen krokodil när vi körde genom Everglades. såg dock skyltar längs vägen som varnade för att krokodiler kunde korsa vägen. inga jävla rådjur här inte ;)



har sååå fina strandbilder med barnen, men inget jag vill dela med mig av här. när jag kommer hem blir det bildspelskvällar för nära och kära.

23.12 senaste nytt

jaha. då har jag välkomnat lite halsont igen. it goes around här i huset liksom. tror inte det är halsfluss den här gången dock.

onsdag idag och min värdmammas lediga dag som ni borde veta vid det här laget. jag började vid 10.00 och B somnade kort därefter och sov till 14.30! han håller på och få en stor bamsekindtand så han är lite off på alla vis. baby Mia var här idag som vanligt så jag tog ut henne och njöt av solen lite. hon är 8 månader, världens sötaste bebis och barnens kusin. vid 16-tiden när twinsen kommit hem från skolan och baby Mia blivit hämtad åkte vi till mataffären. där handlade vi två stora vagnar med mat (har inte hunnit handla upp oss från stormen förrens nu) så där smälldes några hundra dollar. hem med maten snabbt och sedan drog vi iväg och åt. min värdpappa kom inte hem förrens sent så vi passade på och festa till det. hämtmat äter vi MINST en gång per vecka och äta ute blir varje helg. dock brukar vi inte lyxa till det med att åka iväg i veckan så det var mysigt! Route 22 är kanon. vi var inte hemma förrens närmare 21.00 idag och att börja göra läxorna med två femåringar då var inte det lättaste, men det gick. riktigt mysig kväll iallafall.

pjuh. snart helg igen!

00.19 Florida DAG ETT





dag ett bestod av flygresa på 2,5 timme. med gratis WiFi. skypade med min älskade familj hemma i Sverige på över 30 000 ft.
framåt kvällen fick jag feber och ont i halsen, halsfluss trevligt nog. det var ganska väntat och det slår aldrig fel med feber när jag åker på semester.

här ser ni alla små communitys. så här ser det ut på många håll i Florida. gated communitys där det bor enormt mycket pensionärer. Florida kryllar av pensionärer!

00.04 det rullar på

satan vad dåliga ni är på och kommentera! jag har inte fått några kommentarer på flera veckor och endå sitter en hel del här och läser.

städerskans barn är här i veckan (ja, så jävla knasigt). vanligtvis kommer städerskan på torsdagar och städar huset men den här veckan är hon här tisdag och onsdag också och organiserar kläder bland annat. en av hennes döttrar har spring break i veckan så hon tar med henne hit = hon hänger på mig och B. det gör inte så mycket för hon är åtta år och klarar sig själv men ja. hon är lite mycket ibland.

i eftermiddags kom Jessica hit med sina pojkar och barnen hade playdate. vi lekte ute, åt pasta till middag och fortsatte sen leka. inte förrens 19.30 åkte de hemåt och då var barnen helt slut! riktigt bra eftermiddag och kväll. dagarna blir så mycket roligare med playdates.

nu går kvällen mot sitt slut. gnite!

23.25 ny vecka

om exakt två månader, den 12 juni kommer min familj hit och hälsar på. det känns så overkligt. SNART får vi ses igen.

dagen har varit bra iallafall. vaktmästarna har varit i trädgården hela dagen så vi har fått hålla oss undan lite men då lyssnade vi på musik, spelade trummor eller övade på Brio-clownen. tvillingarna var nästan exemplariska idag och det tackar vi för minsann.

imorgon börjar jag vid 10.00 men sen jobbar jag till sent på kvällen. förhoppningsvis bara till runt 21. sånt irriterar mig lite. jag jobbar 98% av alla veckor mer än visumreglerna säger man får. reglerna säger max 10 timmar per dag och 45 timmar per vecka. jag jobbar nästan ALLTID 50 timmar i veckan. det är ändå fem timmar jag kunde fått ledigt en eftermiddag i veckan eller något. därför irriterar det mig när jag måste jobba ännu senare och jag med hundrafemtio procents säkerhet inte kommer bli kompenserad. nåväl. det är mysigt på sitt sätt också och ha läggningen på kvällen så det blir nog bra :)

har känt mig seg på sistone och utan motivation till något (har dock fått ny energi nu känner jag, härligt). det hela beror lite på Florida och stämningen i familjen just nu. inget jag kan gå in på men det har inget med mig och göra. däremot blev det mer jobb i Florida än vad jag trodde och det kändes sådär. jag åkte ju dit som "familjemedlem" och utan lön i två veckor. dock blev det lite mer än bara "hjälpa till". jag var liksom tvingad och hjälpa till och det är skillnad tycker jag. fanns ingen chans eller möjlighet för mig och ligga i en solstol eller gå till poolen en timme själv liksom och då anser jag att jag är på semester och jobbar och inte på semester och hjälper till som familjemedlem. förstår ni?
det är bara och bita ihop dock. det låter illa men ALLA au pairer har något liknande problem med sin värdfamilj. ALLA har det. man får inte vara för petig, det går inte. jag trivs bra och min värdpappa tar hela tiden upp att jag bör förlänga mitt år. barnen tycker jag så otroligt mycket om (vilket är det viktigaste) och jag har träffat så många nya fina vänner här. det här är lätt det bästa jag gjort i hela mitt liv utan tvekan!!!

sorry för detta långa inlägg. men jag vill kunna ha denna blogg och gå tillbaka till när året är slut, så att försköna bilden av livet här känns inte rättvist. nu ska jag ta itu med min enorma tvätthög innan jag somnar.

23.00 i'm in the band





knäppte några snabba mobilpics på den försenade födelsedagspresenten åt B. han ÄLSKAR musik. han sjunger och dansar och diggar gärna med till de senaste hitsen.. gullunge!

hittade denna trumma (med ett B på!) med tillhörande instrument. så fin tycker jag. nu har vi vårt eget lilla band här hemma.

22.51 lite Sverige-feeling

igår var det en riktig söndag med tvättning på schemat.
framåt eftermiddagen kom Jessica hit och vi drog downtown för Starbucks. uteserveringarna var fulla så vi intog en liten park. matvrak som vi (jag?) är åkte vi och handlade efteråt för att laga tacos hos mig. jag har inte ätit tacos på säkert ett halvår nu så det var gott med tacos på svenskt vis som vi säger. kvällen avslutades i soffan med mina barn, Jessica såklart och "Pippi på de sju haven" dubbad till engelska. barnen älskade den. de har till och med sett den en gång till idag.

mysig söndag.


23.42 rubrik

en fin helg går mot sitt slut. uppdaterar er imorgon. min söndag har varit riktigt bra minsann!

02.57 aprilnatt





fan vad trött jag är. och det syns. en bra lördag iallafall.

20.44 saturday live

har spenderat dagen downtown och på mallet. shoppat hål på min plånbok nästan. fixade iallafall världens bästa försenade födelsedagspresent åt B.

nu är det fest hos Jessica och sen utgång. jag dricker Carlsberg som jag hittade idag. känns fint.

01.32 date night



ikväll vart det bio med Johan och Marcus. vi såg Date Night och jag säger bara, SE DEN (kommer tydligen den 16 april på bio i Sverige.) fan vad rolig den var. den var något utöver det vanliga! skrattade nog lika mycket som till The Hangover, kanske mer.

efter bion blev det en öl och nu är det dags och sova. surfar på grannens nät då vårt internet ligger nere som vanligt. godnatt, godmorgon.

23.36 perfection


22.16 blä

tråkig dag. jobbig dag.
tvillingarna var två jävla odågor idag. den här veckan har verkligen bara bestått av gnäll, skrik, gråt och dåligt uppförande.

jag är slut i både huvud och kropp. (Florida bilder kommer. jag har bara varken tid eller ork som vanligt.)

23.44 hot

kära vänner. idag har vi haft 32 grader varmt här. vilken värme! nu närmar sig klockan midnatt och det är fortfarande 25 grader varmt ute. det är så skönt kan ni tro.

ikväll körde jag och hälsade på Jessica och hennes familj som är på besök från Sverige. tänk och åka hemifrån i flip flops, shorts och linne, köra med nervevade rutor och inte frysa en kväll i APRIL.



nu ska jag njuta av de sista varma vindarna innan jag stänger fönstren för ikväll.

00.04 what a CRAZY day

dagen har varit helt bakvänd.

B sov när jag kom upp vid 10-tiden och vaknade inte till förrens lunch. det blev frukost istället och sen har dagen bara varit helt avig.. senare under dagen lyckades olycksfåglen på något vis slå näsan rakt i stentrappan (två steg) ut mot trädgården, så nu ser han ut som en kines (inget näsben) på grund av den stora bulan han fick. när tvillingarna kommer hem har N ett mindre sammanbrott. gråter och är helt ur balans. dessutom kom de hem med enormt mycket läxa så det har vi ägnat hela kvällen åt. de går inte ens i ettan än och de kommer hem med mer läxa än vad jag gjorde i fyran på grundskolan. första dagen efter ett tre veckor lov dessutom. sen fick B fnatt och kissade ner hela sig och sin resesäng, fråga mig inte hur han lyckades då han har blöja men det var bara och börja tvätta, både honom och filtar och madrass. så ja, en helt avig dag. lyckades få honom och ta en liten nap efter middagen men när han sen vaknade upp testade han sina stämband i en timme genom och gallskrika och sparka det värsta han kunde. nu är han dock på toppenhumör så imorgon kanske blir en bättre dag :)

22.48 what a lööövli day

vilken dag!
imorgon ska twinsen äntligen tillbaka till skolan igen så idag tog vi vara på solen till max. vi hade en 23 grader varmt idag skulle jag gissa på och på onsdag visar det på nära 30 grader.. det är en riktigt skön värme. känns som en fin svensk sommardag ungefär. jag drog på mig jeansleggings imorse men imorgon blir det bikini (brännan måste underhållas!)

kan ni förstå hur varmt vi har det i början på April? det är helt ofattbart.


annars så har B dragit på sig en förkylning igen (haha, tre veckor sen han var sjuk. sen åkte jag och R på halsfluss i Florida och precis innan vi åkte hem fick min värdpappa infuensan med feber, förkylning och halsont.) idag frågade även min värdpappa om jag tänkt något på och förlänga mitt år här.. och det har jag. jag älskar USA. och New York. och Stamford. och mitt liv här överhuvudtaget. meeeeeeeeeen. och det här den största anledningen, JAG VILL HEM TILL MIN ÄLSKADE KATT. den andra stora anledningen är att det kommer en bebis i Augusti som jag jättegärna vill träffa (kanske kan köra Skype på BB Tilda? haha) vi får helt enkelt se hur det blir.

så här ser det iallafall ut utanför mitt badrumsfönster just nu. jag är så glad att det är vår!




17.44 spring is here











lite bilder från igår. våren har kommit till NYC och så även The Garden Collection från HM. här kan man vraka och välja bland det mesta ur kollektionen utan problem.. inget som fick följa med mig hem igår, men vi får se.

03.15 here we go again

det blev en heeeeldag på Manhattan och jag kom nyss hem.
blev lite mat, shopping och annat trevligt. framåt kvällen hittade vi en supertrevlig liten sportbar nere på 10e eller 11e avenyn där vi spenderade hela kvällen. karaoke och öl! "SWEDEN IS IN DAAAAAAAAAA HOUSE" vi sjöng mamma mia, huggatjacka i can't stop this feeling och dancing queen. Johan, Sara, Markus och Helene ni ska ha tack för en supertrevlig dag.


träffade förresten tre svenska kids idag från Helsingborg. de var 17 år och var här med skolan. jag blev så glad av och höra skånska och svenska så jag började prata med dem direkt. hörde en hel del svenskar här idag, det märks att det är vår. ni verkar vakna till liv där borta i tråklandet!

22.48 hejsan allihopa everybody


Key West, vid USAs sydligaste punkt.

i'm back.
så mycket jag har och göra nu har jag aldrig haft i mitt liv förr. jag jobbar och upptäcker. det finns inte så mycket tid för datorn. nu är vi iallafall hemma i Stamford igen och vädret här är inte och klaga på. 20-25 grader och sol. det är inte samma värme som i Florida men det är ändå varmt och det börjar bli grönt lite här och var..

resan till Florida var kanon och jag lovar och uppdatera om den ett bra tag framöver. vi börjar dock med där det hela slutade. hemresan.
vi var i god tid till flygplatsen (i god tid för och vara inrikes iallafall) och sa hejdå-kindpuss-have a safe flight-kindpuss. vid bagageincheckningen började problemen. mina värdföräldrars väskor var tydligen för stora men med en advokat i familjen löste det sig kvickt. fortsatte ner till säkerhetskontrollen där pass och boardingcard skulle visas. problem nummer 2: mitt boardingcard var inte med. efter och ha köat en bra stund hade klockan tickat på och nu var det 15 minuter till planet skulle avgå och våra namn ropades i högtalarna. jag sprang som en galning upp till incheckningsdisken som var tom men fick till slut ett nytt boardingcard utskrivet varav kvinnan bakom disken säger "you're gonna miss the flight". sprang som en ännu värre galning tillbaka till säkerhetskontrollen där jag till slut fick komma igenom. slänger av mig skor/jacka/dator. där uppstår nästa problem. min dator blev inte godkänd genom röntgen och måste gå igenom igen. alltså ni fattar inte vilken panik (klockan var nu avgångstid) till slut får jag ta min dator och gå. jag och min värdmamma springer till gaten (som är längst bort på flygplatsen). min värdpappa hade redan tagit alla barnen och sprungit i förväg. när vi kommer till gaten scannas passet igen och då säger flygvärdinnan "vad är ditt efternamn? dina väskor är inte godkända". sen vet jag inte vad som hände men på kom jag iallafall. vi hade en jäkla tur för planet var proppfullt och det var anledningen till att vi hann med då det tog så lång tid för alla att komma på.. det var iallafall det sjukaste jag varit med om. idiotiskt.


nu ska jag titta på New Moon som jag körde och hyrde ikväll. nej, jag har fortfarande inte sett den. förstår ni nu hur fullproppat mitt schema är?

00.15 back from Florida


.. med hjälp av lite tur i en massa otur.
berättar mer sen. är totalt slutkörd.

RSS 2.0